Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Numerowanie zdjęć
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
pawcio
Hej moj problem wyglada nasteplujaco mam sporo plikow w tym wypadku zdjec i chcialbym ominac nudne numerowanie kazdego z kolei jak mam to obejsc, wiem ze jest jakas kombinacja klawiszy do tego.

A skad wiem bo raz przez przypadek cos nacislem i mi sie wlasnie tak ponumerowaly wszystkie fotki, ale jak to bywa niewiem jak.

Zna ktos z was taka kombinacje??

conf20.gif
Eyeore
Odpalić totalcommandera, zaznaczyć pliki i wcisnąć CTRL + M -> tam znajdziesz sobie numerowanie.
Przeniesione do Aplikacji
pawcio
Niby to o co mi chodzilo ale nie do konca.

Bo w TC on dopisuje do istniejacych nazw nastepna + nr a czy jest mozliwosc zastapienia juz istniejacej nowa + nr?

SORKI MOJ BLAD ZLE TO ROBILEM

Juz wszystko ok dzieki za pomoc
I_O
W windowsowym Eksplorerze tez mozesz seryjnie zmienic nazwy: wciskasz ctrl+a ( czy tez wybierasz kilka plikow), nastepnie F2, zmieniasz nazwe pierwszego pliku i wciskasz enter.
Jesli pierwszy plik nazywal sie np. plik.gif to nastepny bedzie plik(1).gif, plik(2).gif itd
Acha: metoda dziala tylko w XP
sienio
Kombincji nie znam....ale używam do tego celu programu ACDSee 5.0. smile.gif Zaznacasz w nim ileś tam zdjęć, RMB, Batch Rename i już. Pogram nadaje im jakaś wspólną nazwę i kolejne numery.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.