Co myslicie o tym metalowym zespole? Dla mnie jest poprostu cudny, mogłbym go słuchać nonstop, melodyjna muzyka, niezłe teksty i ten głos Tarji jest boski. Nowy teledysk Sleeping Sun mi sie bardzo podoba, zreszto jak pozostałe
Fajna Polska strona o Nightwish:
http://www.nightwish.com.pl/ShowNews.do
Pierwszy raz nightwisha usłyszałem w 2 czy 3 klasie szkoły średniej czyli jakieś 4-5 lat temu.Kumpel pożyczył mi Wishmastera i Oceanborn i przyznaje bardzo mi sie to spodobało.Wtedy o tym zespole niewielu ludzi słyszało ale jak usłyszeli kilka kawałków z w/w płyt to od razu łapali nightwishowatego bakcyla

.Teraz już mi troche przeszła miłość do tego zespołu,ale czasami lubie posłuchać "Kinslayera" ,"Deep Silent Complete" czy "Moondance".Za najlepsze płytki uważam te pierwsze czyli Oceanborn i Wishmaster,kolejne wydania też nie są złe ale moim zdaniem to już nie to samo co na początku.
PS:Jak lubisz Nightwisha to taki zespół jak Edenbridge też Ci sie powinien spodobać,poszukaj go na mułku ,napewno coś znajdziesz.
Pozdrawiam
Ja mam zajefajna plytke koncertowa, niejestem ich fanem ale lubi posluchac ich.
Lubie ten zespol, bardzo fajnie graja no i niezly wokal
CYTAT(Wiggly @ 01.10.05 - 11:57)
PS:Jak lubisz Nightwisha to taki zespół jak Edenbridge też Ci sie powinien spodobać,poszukaj go na mułku ,napewno coś znajdziesz.
Pozdrawiam

Dzięki, nienajgorszy ten zespół jest zassałem conieco z muła

jednak do NW się chowa bez dwoch zdan

A moze cos jeszcze znasz ciekawego z damskim wokalem?
tia... dla jednych nowa kapela... jak dla mnie to jest jeden z najlepszych zespolow ghotica ...btw z tego co wiem to chyba nowy album wydali; ktos cos gdzies widzial lub ma jakies info?
Wydali nowy singiel "Sleeping Sun" jest tez nowy teledysk. Na emule znajdziesz napewno, tylko przy tytule patrz zeby byl rok 2005, bo jest tez starsza wersja tego utworu z 99 roku.
CYTAT(Resident 83 @ 05.10.05 - 21:05)
CYTAT(Wiggly @ 01.10.05 - 11:57)
Pozdrawiam

Dzięki, nienajgorszy ten zespół jest zassałem conieco z muła

jednak do NW się chowa bez dwoch zdan

A moze cos jeszcze znasz ciekawego z damskim wokalem?

A Within Temptation Ci sie nie podoba?? Możesz ściągnąć jeszcze coś Visions Of Atlantis ,podałem linki na forum ,na płycie Cast Away śpiewa tylko kobieta na drugiej już razem z facetem.Tristania też jest niezła tylko tu też śpiewają na zmiane wokalista i wokalistka.Ta kobieta śpiewała swego czasu w Theatre Of Tregedy.Lacuna Coil też sie fajnie słucha tylko to jest już troche inny zespoł niż Nightwish.Więcej chyba nie znam,w zasadzie niewiele jest zespołów tego typu z kobiecym wokalem,wszystko jest śpiewane przez facetów.A co do Edenbridge to sie zgodze w porówaniu do Nightwisha wypadają blado,ale posłuchać można

Pozdrawiam
Wybacz @Wiggly że siemądrze ale Vibeke Stene, piękna wokalistka Tristanii nie ma nic wspólnego z Theatre of Tragedy... Tam śpiewała Liv Kristine Espenaes, która jednak odeszła z Teatru. Założyła później autorski zespół Leaves Eyes w którym grają muzycy Atrocity w tym Alexander Krull - prywatnie mą Liv... @Res83 - jeśli pasuje Ci Nightwish to przede wszstkim powinieneś posłuchać Theatre of Tragedy - to podstawa zaś "A rose for the dead" jest imho najlepszym utworem tego gatunku, przebijającym (przy całym szacunku) wszystko co zrobił, robi i zrobi Nightwish... Polecam
O fajnie chlopaki dzieki za nfo zaraz wyszukiwarka osła pojdzie w ruch
@pkacz,no tak masz racje z ta wokalistką ,pomyliłem Tristanie z Leaves Eyes
Osobiście nie przepadam za Nightwish'em ale znalazłem takiego news'a
CYTAT
Muzycy Nightwish postanowili rozstać się z wokalistką Tarją Turunen.
Lider zespołu, klawiszowiec Tuomas Holopainen, wydał list otwarty skierowany do Tarji Turunen. Czytamy w nim między innymi:
"Droga Tarjo. Nadszedł już czas wyboru odnośnie tego, czy zakończy się kariera Nightwish, czy też wciąż będziemy istnieć. Pracowaliśmy ciężko przez dziewięć lat i za wcześnie jeszcze by się poddawać. Nightwish to styl życia, coś co warte jest absolutnego poświęcenia i jeszcze nie chcemy tego zakończyć".
"Równie ważne jest to, że nie potrafimy kontynuować działalności z tobą i Marcelo. Przez ostatni rok wydarzyło się coś smutnego, coś nad czym zastanawiałem się każdego dnia, każdego poranka i każdej nocy. Twoja postawa i zachowanie nie mają już nic wspólnego z Nightwish. Pojawiły się u ciebie pewne cechy charakteru, których nigdy bym się nie spodziewał po starych przyjaciołach. Ludzie, którzy nie rozmawiają ze sobą przez rok, nie należą już do tej samej grupy".
Dalej Tuomas narzeka, że Tarja za mocno skupiła się na biznesowej stronie działalności, a zapomniała o emocjach, oraz dodaje:
"Wydaje ci się, że poświeciłaś siebie i swoją karierę dla Nightwish, a powinnaś raczej zastanowić się jak wiele dzięki temu zyskałaś".
"Po prostu nie potrafię już pisać dla ciebie kolejnych piosenek" – tłumaczy klawiszowiec.
Szczegóły rozstania mają być szczegółowo wytłumaczone w książce o zespole, która na rynek trafi w maju 2006.
źródło: Onet.pl
Tak news poprawny jak najbardziej. Nie wiem co powiedziec, dla mnie to [beeep] smutna wiadomosc, bo wlasnie z NW najbardziej cenilem Tarje. Nightwish bez niej to juz nie bedzie Nightwish, stracą na tym bardzo wiele.. Szkoda, wielka szkoda, licze na to że Tarja załapie sie do jakiegos innego zespołu i dalej bedzie spiewała, bo talent ma kobieta.
CYTAT(DOMINIK @ 11.12.05 - 00:59)

[beeep]
grunt to rzeczowa i elokwentna wypowiedź
Ten list otwarty, to niesamowicie dziwna forma wypowiedzi w tym wypadku. Chyba koleś łapał się już ostatecznych środkow, ale środkow FAIR, żeby tej Tarji dać do zrozumienia coś ważnego.
Nie wiem, ile ten zespoł istnieje lat, ale takie rozstania są bolesne, chyba najbardziej dla zagorzałych fanow. W sumie nigdy dokładnie nie wiadomo, jaka sytuacja była w zespole, o co poszło, jak długo trwało i jak to wpłynęło na jego członkow. Fani nie mogą być tego świadkami i dla nich wszystko dzieje się zbyt nagle i zbyt brutalnie.
Każdy członek zespołu ma także swoje życie poza koncertami, nagraniami, probami itd. Rożnie się to wszystko może układać; w takich sytuacjach gromadzi się mnostwo złych emocji, ktore wcale nie chca znikać. Nie jest łatwo się z tym uporać, a to ma wpływ na atmosferę otoczenia.
Ja sama jestem fanką nie istniejącego już zespołu Faith No More. Zespołu już nie ma, czego bardzo żałuję, ale jest Mike, ktory jest super-utalentowanym facetem i praktycznie każdy projekt, w ktorym on bierze udział, wypali, więc tego się chwytam.
@Resident 83 - jeśli doceniasz talent Tarji, jej możliwości wokalne, sceniczne czy jeszcze inne, to trzymaj kciuki, żeby się jej udało ponownie odbić i pokazać jeszcze, co potrafi. Na pewno nie łatwo jej teraz. Trudno zrywać takie więzy i trudno zaczynać gdzieś wszystko od nowa praktycznie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.