Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szukam, Jakas alternatywa dla Outlooka2003
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
lokocool
Jakis czas temu pisalem o Laptopie... Laptop juz jest ale, teraz jest kilka problemow, mianowicie caly soft musi byc 100% legalny... i tu mam problem, .. wink.gif
Szukam jakiegos darmowego odpowiednika Outlooka 2003, albo chociaz programu ktory potrafi obsluzyc baze danych *.pst.
Zamiast M$Offica juz zainslowoalem sobie OpenOffica, ale brakuje mi jescze wlasnei programu pocztowego... Niestety Thunderbird sprawdza sie jako tako, jesli chodzi o poczte firmowa... smile.gif
Wiec czy znacie cos takiego co by bylo w sam raz i nie kosztowalo $ biggrin.gif

Pozdr. smiley13.gif
St4rling
Hmm , od ponad roku korzystam z Kuriera Poczty , jest to jeden ze skladnikow Mozilli i jestem z niego zadowolony.Nie wiem na pewno,czy nie jest na Mozille wymagana licencja ,jesli chodzi o firme , ale chyba nie.Pozdrawiam
I_O
Sprecyzuj moze najpierw czego ty szukasz? Potrzebny ci PIM jak Outlook czy tylko program pocztowy? Ma obslugiwac kilka kont czy jedno wystarczy? POP3 czy koniecznie IMAP? Dodatkowe filtry do sortowania poczty? Inne zyczenia?

Troszke off topic: Klinij moze tutaj?
Nie wiem czy ty wiesz, ale jestes jednym z liderow jesli chodzi o zamieszczanie postow w zlych dzialach - conajmniej 90% jest zawsze przenoszonych..
Ten oczywiscie tez - jakzeby inaczej smile.gif
lokocool
CYTAT
Sprecyzuj moze najpierw czego ty szukasz? Potrzebny ci PIM jak Outlook czy tylko program pocztowy? Ma obslugiwac kilka kont czy jedno wystarczy? POP3 czy koniecznie IMAP? Dodatkowe filtry do sortowania poczty? Inne zyczenia?

Wiec tak... W zasadzie potrzebuje tylko programu pocztowego. Ma obslugiwac 5 kont POP3. Filtry sortowania poczty wlasnie to jest to co ma outlook a czego nie ma wiekszosc programow i tez jest przydatne.

CYTAT
Nie wiem czy ty wiesz, ale jestes jednym z liderow jesli chodzi o zamieszczanie postow w zlych dzialach - conajmniej 90% jest zawsze przenoszonych..
Ten oczywiscie tez - jakzeby inaczej

No to Moze na PW sobie wyjasniemy tongue.gif

Pozdr. smiley13.gif
I_O
Z takich bardziej znanych moze rzuc okiem na:
Eudora - komercyjny, ale w trakcie instalacji mozesz tez wybrac darmowa instalacje z ograniczonymi funkcjami
Pegasus - ponoc niezly, znany w kazdym razie
Sylpheed Claws - program pod Unixopodobne, ale istnieje tez port na Win32. Optycznie nie najciekawszy ale calkiem niezly, uzywalem kiedys
Foxmail - chinski program, jest tez w angielskiej wersji. Sporo osob bardzo go chwali
Jest jeszcze Ximian (czy tez raczej juz Novell) Evolution - taki lepszy Outlook pod GTK+. Chodzi wprawdzie na Linuxie, ale port dla Windowsa jest juz ponoc w zaawansowanym stadium, wiec chociaz jeszcze nie mozna go uzywac to warto moze miec go na uwadze w przyszlosci
KeRn
oO - I_O poruszyl 3 do dzis imho 'the best' clientow do maila pod win32 jak i *nixa - uzywalem juz i eudora i pegazus a obecnie sylpheed i jestem ze wszystkich 3 super zadowolony; no nie uzywam sylpheed claws tylko normalnego bo niestety html via dillo mnie raczej nie bawi smile.gif

Jakbys nie wybral i tak wszystko co nie M$ Outlook jest o niebo jak nie 2 lepsze smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.