Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z kasowaniem folderow?!
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
SebNET
Witam!

Mam pytanko dotyczace Windowsa XP, napewno wiele z was spotkalo sie juz z tym problemem, mnie on strasznie irytuje, wiec postanowilem, ze zapytam sie o to. Mam problem w Windowsie podczas kasowania folderow, np z pulpitu. Dajmy na to, ze sciagnalem sobie paczke tapet, przejrzalem sobie i teraz chce je skasowac, wciskam DELETE, a tutaj winda informuje mnie, ze plik jest uzywany!? Jak to mozliwe jesli wszystko zamknalem co moglo sie dotyczyc tego pliku. Dosc czesto mam takie akcje i tylko restart kompa pozwala na to, zeby skasowac ten folder. Strasznie mnie wkurza ten bug, poniewaz bardzo czesto sciagam jakies pliki na pulpit, obejrze i do kosza z pulpitu, a tutaj boom...plik badz tam folder jest uzywany. Jest na to jakis sposob?

Aha i jeszcze jedna mala sprawa, ale to nie jest az takie wazne. Moze wiecie dlaczego jak wrzuce na pulpit jakies pliki np rary, tzn sciagne i pozniej je skasuje to zostaja slady po ikonach na tapecie? Trzeba wziasc ODSWIEZ zeby sie wyczyscilo?

Bede wdzieczny za odpowiedz!

Pzdr!
SebNET
Thank u ! Tylko ten pierwszy link dotyczy programu do kasowania plików, a ja potrzebuje czegoś do kasowania folderow, na searchengines tez nic tam nie pisze, jedynie Kasowanie plików "w użyciu", a folder nie jest plikiem, wiec temat jak najbardziej aktualny?!
gulon
Folderu prawdopodobnie nie możesz skasować, bo zawiera właśnie takie pliki...
Auxiliaris
I_O poleca UNLOCKER smile.gif
jar3cki
Unlockerem to ja niezla rzeznie na kompie kumpla zrobilem laugh.gif mial 2 katalogi 'Gry'. jeden pelny, drugi pusty. oba po tyle samo GB zajmowaly... no i chcial zeby ten pusty wywalic, pojechalem go z Unlockera... wywalil, tylko ten ktory byl ok. a walniety zostawil a_rotfl.gif teraz mam xywe Unlocker (jak komus sie przypomni tongue.gif)
Amul
CYTAT(SebNET @ 04.10.05 - 15:04)
Thank u ! Tylko ten pierwszy link dotyczy programu do kasowania plików, a ja potrzebuje czegoś do kasowania folderow (...)
*

Folderu pewnie nie możesz skasować, bo plik w nim się znajdujacy jest w uzyciu. Rozwiąż jeden problem, drugi sam się rozwiąże laugh.gif
tetrus
U mnie pomoglo uruchomienie systemu w trybie awaryjnym i del.
SebNET
CYTAT(tetrus @ 04.10.05 - 19:41)
U mnie pomoglo uruchomienie systemu w trybie awaryjnym i del.
*

Jak zrestartuje komp to moge go usunac, ale w tym samym czasie co go np wypakuje i chce skasowac to nie da rady.

Unlocker pomogl, dzieki Panowie!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.