Już w środe decydujący mecz o dominacje w grupie czy Polska wywalczy korzystny wynik i zajmie I miejsce?Wierzę że tak będzie.Szkoda że nie zagra Dudek,Szymkowiak i Olisadebe,bo by się dopiero działo.Angole dali nam tylko 10% miejsc na stadionie,zatem
mamy sory mieliśmy 6,5 tysiaca biletów bo już sprzedane.ale i tak będzie biało-czerwono na stadionie gdyż pracujacych Polaków jest w Brytani ponad 120 tysiecy,wiec prognozy są takie że być moze nawet 20 tysięcy rodaków obejrzy mecz na żywo!!Bilans meczów Polska -Anglia w sumie 16 , 1 zwycięstwo,6 remisów,9 porażek
5 stycznia 1966, Liverpool, ANGLIA - POLSKA 1:1 (0:1)
5 lipca 1966, Chorzów, POLSKA - ANGLIA 0:1 (0:1
6 czerwca 1973, Chorzów, eliminacje MŚ, POLSKA - ANGLIA 2:0 (1:0)
17 października 1973, Londyn, eliminacje MŚ, ANGLIA - POLSKA 1:1 (0:0)
11 czerwca 1986, Monterrey, finały MŚ, POLSKA - ANGLIA 0:3 (0:3)
3 czerwca 1989, Londyn, eliminacje MŚ, ANGLIA - POLSKA 3:0 (1:0)
11 października 1989, Chorzów, eliminacje MŚ, POLSKA - ANGLIA 0:0
17 października 1990, Londyn, eliminacje ME, ANGLIA - POLSKA 2:0 (1:0)
13 listopada 1991, Poznań, eliminacje ME, POLSKA - ANGLIA 1:1 (1:0)
29 maja 1993, Chorzów, eliminacje MŚ, POLSKA - ANGLIA 1:1 (1:0)
8 września 1993, Londyn, eliminacje MŚ, ANGLIA - POLSKA 3:0 (1:0)
9 października 1996, Londyn, eliminacje MŚ, ANGLIA - POLSKA 2:1 (2:1)
31 maja 1997, Chorzów, eliminacje MŚ, POLSKA - ANGLIA 0:2 (0:1)
27 marca 1999, Londyn, eliminacje ME, ANGLIA - POLSKA 3:1 (2:1)
8 września 1999, Warszawa, eliminacje ME, POLSKA - ANGLIA 0:0
8 września 2004, Chorzów, eliminacje MŚ, POLSKA - ANGLIA 1:2 (0:1
Reasumując ostanie zwycięstwo 32 lata temu zatem powiadam Wam wygrana jest blisko.........!!!!!!!!!!!
tomekkkz
12.10.05 - 00:03
hmm ciezko stwierdzic co kolwiek napewno!
jedno jest pewne.. to juz za kilknascie godzin..
zlocisty napoj zakupiony! spodziewam sie ciekawego "widowiska"
Mam nieodparte wrażenie że znów media rozdmuchały ten mecz i niepotrzebnie nastawiają kibiców w Polsce na zdobycz punktową. Pewnie znów przegramy jedną bramką i wszyscy będą mówić że byliśmy blisko ogrania angoli.
Dpbrze że już mamy awans, bo pod presją byśmy dostali spore baty w tym meczu.
Nie będzie żadnego wielkiego meczu. Jak gra idzie o pietruchę z reguły tak jest.
Tak że nie nastawiajcie się że wszyscy bedą "gryżć trawę". Raczej będą uważać żeby nie odnieść kontuzji.
Tak czy inaczej angole nam dokopią
Pozdrowienia.
obstawiam 0:0 po bezmyslnej kopaninie przez 90 minut.
Ewentualnie 1:0 po jakiejs fartownej akcji dla Polakow.
Pozdrawiam
Sprycjan
12.10.05 - 13:47
Ja tak jak @Maryan
Bedzie remis bezbramkowy z kilkoma lepszymi akcjami ze strony Anglików
Obstawiam 2-0 (albo wyżej) dla Anglii
Polska wygra ten mecz 2:1
Jeśli Rząsa zagra w obronie tak jak ostatnio to będziemy w opałach
neutilius
12.10.05 - 14:10
Reprezentacja Anglii ma kryzys formy [o czym swiadczy porazka z Irlandia Polnocna i wymeczone zwyciestwo nad Austria]..te dwa mecze moga napawac nas optymizmem..jestem dobrej mysli, Polacy staja przed historyczna szansa wygrania spotkania z Anglikami i to na ich terenie i dzis moze sie to im udac..tak jak pisalem kryzys Anglikow i dobra dyspozycja Polskiego zespolu to chyba najlepsza okazja, aby pokonac Anglie..jezeli nie dzis na ich terenie, to kiedy i gdzie?
co do wyniku to nie mam jakiegos swego typu, ale sadze ze Polacy wywiaza 3 punkty z Manchesteru i tego rownierz serdecznie zycze naszej reprezentacji narodowej..
neu
CooLCubE
12.10.05 - 14:20
CYTAT(vince44 @ 12.10.05 - 14:07)
Polska wygra ten mecz 2:1
Jeśli Rząsa zagra w obronie tak jak ostatnio to będziemy w opałach

Rząsa nie gra dzisiaj

Żewłakow na lewej i Baszczyński na prawej obronie.
Ja mam nadzieję że Polska wygra. Tak samo było z Wisłą...
Oby tym razem stało się inaczej

Mój typ to:
Anglia 0-2 Polska

Oby
Ciekawe jak słabo musi zagrać Lewandowski, żeby Janas przestał go wystawiać, a nawet powoływać. Ten gość jest straszny, on nigdy nie zagrał dobrze w reprezentacji. I 1-0 lol
EDIT: A teraz jeszcze wyrownalismy, nie rozumiem jak to mozliwe
HAHA ale dają popis.
Druga połowa bedzie opóźniona o 10 minut, nie zdążą wykopac naszych przez 15 minut bo po pierwszej połowie zostali wkręceni do kolan w ziemię.
Rasiaka to bym wogóle nie wystawiał bo on jak kołek stoi na tym boisku. Do 40 minuty gralismy 2 podaniami trzecie to była strata. Właśnei strzelili bramke na remis może sie uda w co wątpie.
Ale franek zapakował Bramke ...
Nie grają dobrze, ale jest remis

Tak się zastanawiam co Janas widzi w tym Rasiaku, przeca on daremny jak nie wiem. Szkoda, że Żuraw musiał zejść, ale są plusy-wszedł Franek
neutilius
12.10.05 - 20:39
bo Franek to jest gosc..widzieliscie jak Polacy ruszyli po stracie bramki??i tak musza grac..jednak Anglie da sie ograc..TRZYMAM KCIUKI Z LECE PRZED TV
Pierwsza połowa to dramat.
Po:
1. Tylko jedna składna akcja naszego zespołu.
2. Nie oddaliśmy żadnego strzału na bramke przeciwnika.
3. Braki w technice naszych zawodników.
Żurawski, Smolarek ewentualnie Kosowski jeszcze cos potrafią, ale reszta to kompletne drewna.
Najlepszy jest Lewandowski, który nie potrafi przyjąć piłki i dosłownie wszystko się od niego odbija
4.Najważniejsze: NIECH RASIAK K
A WRACA DO WRONEK
Jego dryblingów i całej jego gry na poziomie podwórkowym mam serdecznie dosyć !!!
Bogu dzięki mamy Frankowskiego
No jedno jest pewne RASIAK i LEWANDOWSKI MUSZĄ ODEJŚĆ !!
Ale bramka Franka... miodzio

Mam nadzieje ze w drógiej połowie Krzynówek wejdzie za Rasiaka a Smolarek przesunie sie do ataku, no i oczywiśie zejść musi Lewandowski i nieważne już kto za niego wejdzie, nawet sam Janas grałby chyba lepiej, przeciez ten gość nie potrafi kopnąć piłki która leży mu pod nogami...
CooLCubE
12.10.05 - 20:45
Nie sądze że Lewandowski powinien odejść. Chciałbym przypomnieć, że to on właśnie znakomicie rozciągnął piłkę gdy strzeliliśmy bramkę. Poza tym. Grzesiu Rasiak jest dobry chyba tylko na Izrael i to on, a nie Frankowski powinien wchodzić na zmęczonych przeciwników. Co do brameczki naszej - MIÓD

Klasa światowa. Ładna akcja, super dogranie i wyśmienity strzał. Szkoda że to tylko jeden raz się udała taka akcja :/
PS. Atak na MŚ MUSI wyglądać tak: Żurawski, Frankowski.
PS2. Szkoda mi Żurawia...
LOOOL
CYTAT
Anglia wygrywa do przerwy w Manchesterze z Polską 1:1 w meczu zamykającym eliminacje grupy 6 piłkarskich MŚ 2006, które odbędą się w Niemczech.
http://pilka.interia.pl/news?inf=675662
To sie popisali chłopaki. Rasiak nadaje sie do recyklingu może jakas siatkarka z niego wyjdzie. Ta druga bramka to katastrofa obrony. Zebrali sie w środku i se chyba pogadali dobrze że sie nie przewrócili o siebie.
Miało byc tak pięknie a było tak jak zwykle.
Może niech odstąpia miejsce w finałach jakiejś drużynie która umie grac albo ma przynajmniej jakiś pomysł na gre.
Dodane:
Ja na rzekam na obrone w FIFA06 ale to polska obrona. Piłka sie odbija od niej jak od słupków.
Dodane2:
E co to za motyw że Liverpool zakazał coś Dudkowi o co chodzi??
Boruc----7
Baszczynski-3
Zewlakow---4,5
Jop---4
Bak--4
Smolarek---3
Sobolewski--3
Lewandowski--2
Krzynowek--3
Kosowski--4
Zurawski---2
Rasiak--0
Frankowski---5
Janas---0
ogolnie:
Blok obronny- srednio max 3,5-wynik zawdzieczamy nieskutecznosci Angoli
Pomoc--srednio 3---dramat-w destrukcji w miare gral Sobolewski reszta to padaka. Brak organizacji akcji.
Atak---Rasiak to byla pomylka-Frankowski zdecydowanie za pozno. Zuraw mocno srednio.
Skrzydla-Kosowski w miare, Krzynowek slabo.
Skrzydla obrony-zero wypadow do przodu...dramat.
Ogolnie oceniam druzyne na 3/10 w tym meczu.
Brameczki ladne
Ja chciałbym się tylko zapytać co ten Janas robił na ławce rezerwowych podczas tego meczu
Jak można pozwolić grać Rasiakowi 90 min.?
Jak można zdjąć Smolarka z boiska, który jako jeden z nielicznych potrafi jeszcze coś zagrać w pomocy jak i w ataku ?
Dlaczego nie wprowadziliśmy żadnego napastnika po stracie 2 bramki ?
Przecież przed meczem wszyscy mowili, że gramy o zwycięstwo
Wielki szacunek dla Boruca

to co pokazał w tym meczu to klasa światowa
CooLCubE
12.10.05 - 21:48

A powoli zaczynałem wierzyć, że nam sie uda dowieść ten remis.
Nic tylko sie

Rasiak -

Obrona -

Radomski - był ktoś taki na boisku?
Ech... jedno trzeba oddać naszym chłopcom. Nie pogrążyli się i walczyli do końca. Chociaż myślę, że realnie patrząc to nie było wielkich szans żeby pokonać Anglię. To cale przedmeczowe zamieszanie zwiazane z mozliwoscia wygrania po raz kolejny zdziałała nadzieja

No musimy pamiętać, żeby nie oceniać naszych kopaczy tylko za ten mecz. Przecież wygrali 8 innych

Mamy jednych z najlepszych napastników w Europie (Franek, Żuraw - 7 bramek). Jedyne co musi się zmienić to podejście Janasa co do swoich pupilków - Rasiaka, Radomskiego, Lewandowaskiego (w pierwszej połowie ok, w drugiej nie istniał).
Pozdrawiam, CooL
PS. Przyłączam się do gratulacji dla Artura Boruca.
CYTAT
Lewandowaskiego (w pierwszej połowie ok, w drugiej nie istniał).
Nie zgodze sie. To ze rozpoczal akcje bramkowa nie zmienia jego wizerunku w calym meczu. Bramke zawdzieczamy tylko Kosowskiemu i Frankowskiemu. Lewandowski przez caly mecz (razem z pierwszą połową) mial bardzo malo celnych podan (sam widzialem aż dwa

) i mało odbiorów. Piłki nie umie przyjac, po prostu jest tragiczny.
Gdyby nie Boruc to ja nie wiem, bronił nawet strzaly swoich kolegów z druzyny. Na jego miejscu bym sie do nich nie odezwal po meczu
Zdjęcie Smolarka, a zostawienie Rasiaka to czysta głupota.
A tak poza tym to jak nie zmienią stylu gry, to na MŚ znowu zajmiemy ostatnie miejsce w grupie
CooLCubE
12.10.05 - 22:00
CYTAT
Na jego miejscu bym sie do nich nie odezwal po meczu
Byłoby to dosyć dobrze uzasadnione
W dzisiejszym meczu wyszło że bez dobrze dysponowanych Szymkowiaka, Krzynówka i Żurawskiego wiele nie zdziałamy.
Żeby cokolwiek osiągnąć na Mundialu będzie potrzebne przede wszystkim szczęście i o WIELE lepsze decyzje taktyczne Janasa
Pozdrawiam, CooL
Brawo dla Boruca i dla Frankowskiego za gola. I tyle.
Nie, a było tak blisko remisu.Rasiak do domu jednak kuzynostwo ponad wszystko oj Janas wstydż się.Bez Olisadebe,Szymkowiaka nie daliśmy jednak rady.FRanek łowca bramek bravo!!!Ogólnie słaby wystep.Buuuuuuuuu
misjek_g
12.10.05 - 23:06
Ja niestety z całego meczu oglądałem tylko 15sek. (praca) a wynik poznałem dopiero w domu - nie wiem jak reszta drużyny ale własnie w tym momencie Grzesiu próbował coś zrobić przed polem karnym - to nadal jest po prostu drewno. Nie rozumiem czemu Janas uparcie próbuje go wykreować - to on powinien być rezerwowym za Franka.
Zresztą wystarczy tylko zobaczyć ile ten rasowy napastnik zdobył goli w eliminacjach

pozdro
Rasiak - prawie jak piłkarz