Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bitwa o Anglię
Osłomania > Dyskusje i Pogawędki > Sport - Kafejka
Leniuch
Już w środe decydujący mecz o dominacje w grupie czy Polska wywalczy korzystny wynik i zajmie I miejsce?Wierzę że tak będzie.Szkoda że nie zagra Dudek,Szymkowiak i Olisadebe,bo by się dopiero działo.Angole dali nam tylko 10% miejsc na stadionie,zatem
mamy sory mieliśmy 6,5 tysiaca biletów bo już sprzedane.ale i tak będzie biało-czerwono na stadionie gdyż pracujacych Polaków jest w Brytani ponad 120 tysiecy,wiec prognozy są takie że być moze nawet 20 tysięcy rodaków obejrzy mecz na żywo!!Bilans meczów Polska -Anglia w sumie 16 , 1 zwycięstwo,6 remisów,9 porażek
5 stycznia 1966, Liverpool, ANGLIA - POLSKA 1:1 (0:1)
5 lipca 1966, Chorzów, POLSKA - ANGLIA 0:1 (0:1
6 czerwca 1973, Chorzów, eliminacje MŚ, POLSKA - ANGLIA 2:0 (1:0)
17 października 1973, Londyn, eliminacje MŚ, ANGLIA - POLSKA 1:1 (0:0)
11 czerwca 1986, Monterrey, finały MŚ, POLSKA - ANGLIA 0:3 (0:3)

3 czerwca 1989, Londyn, eliminacje MŚ, ANGLIA - POLSKA 3:0 (1:0)
11 października 1989, Chorzów, eliminacje MŚ, POLSKA - ANGLIA 0:0
17 października 1990, Londyn, eliminacje ME, ANGLIA - POLSKA 2:0 (1:0)
13 listopada 1991, Poznań, eliminacje ME, POLSKA - ANGLIA 1:1 (1:0)

29 maja 1993, Chorzów, eliminacje MŚ, POLSKA - ANGLIA 1:1 (1:0)
8 września 1993, Londyn, eliminacje MŚ, ANGLIA - POLSKA 3:0 (1:0)
9 października 1996, Londyn, eliminacje MŚ, ANGLIA - POLSKA 2:1 (2:1)
31 maja 1997, Chorzów, eliminacje MŚ, POLSKA - ANGLIA 0:2 (0:1)

27 marca 1999, Londyn, eliminacje ME, ANGLIA - POLSKA 3:1 (2:1)
8 września 1999, Warszawa, eliminacje ME, POLSKA - ANGLIA 0:0

8 września 2004, Chorzów, eliminacje MŚ, POLSKA - ANGLIA 1:2 (0:1

Reasumując ostanie zwycięstwo 32 lata temu zatem powiadam Wam wygrana jest blisko.........!!!!!!!!!!!
tomekkkz
hmm ciezko stwierdzic co kolwiek napewno!
jedno jest pewne.. to juz za kilknascie godzin..
zlocisty napoj zakupiony! spodziewam sie ciekawego "widowiska" tongue.gif
Scorpio
Mam nieodparte wrażenie że znów media rozdmuchały ten mecz i niepotrzebnie nastawiają kibiców w Polsce na zdobycz punktową. Pewnie znów przegramy jedną bramką i wszyscy będą mówić że byliśmy blisko ogrania angoli.
Dpbrze że już mamy awans, bo pod presją byśmy dostali spore baty w tym meczu.
Carlos
Nie będzie żadnego wielkiego meczu. Jak gra idzie o pietruchę z reguły tak jest.
Tak że nie nastawiajcie się że wszyscy bedą "gryżć trawę". Raczej będą uważać żeby nie odnieść kontuzji.
Tak czy inaczej angole nam dokopią ciach.gif

Pozdrowienia.wink.gif
Maryan
obstawiam 0:0 po bezmyslnej kopaninie przez 90 minut.

Ewentualnie 1:0 po jakiejs fartownej akcji dla Polakow.
Pozdrawiam
Sprycjan
Ja tak jak @Maryan
Bedzie remis bezbramkowy z kilkoma lepszymi akcjami ze strony Anglików smile.gif
@zxcv
Obstawiam 2-0 (albo wyżej) dla Anglii
vince44
Polska wygra ten mecz 2:1 drunk.gif

Jeśli Rząsa zagra w obronie tak jak ostatnio to będziemy w opałach blink.gif
neutilius
Reprezentacja Anglii ma kryzys formy [o czym swiadczy porazka z Irlandia Polnocna i wymeczone zwyciestwo nad Austria]..te dwa mecze moga napawac nas optymizmem..jestem dobrej mysli, Polacy staja przed historyczna szansa wygrania spotkania z Anglikami i to na ich terenie i dzis moze sie to im udac..tak jak pisalem kryzys Anglikow i dobra dyspozycja Polskiego zespolu to chyba najlepsza okazja, aby pokonac Anglie..jezeli nie dzis na ich terenie, to kiedy i gdzie?

co do wyniku to nie mam jakiegos swego typu, ale sadze ze Polacy wywiaza 3 punkty z Manchesteru i tego rownierz serdecznie zycze naszej reprezentacji narodowej..

neu
CooLCubE
CYTAT(vince44 @ 12.10.05 - 14:07)
Polska wygra ten mecz 2:1 drunk.gif

Jeśli Rząsa zagra w obronie tak jak ostatnio to będziemy w opałach blink.gif
*

Rząsa nie gra dzisiaj smile.gif Żewłakow na lewej i Baszczyński na prawej obronie.
Ja mam nadzieję że Polska wygra. Tak samo było z Wisłą...
Oby tym razem stało się inaczej smile.gif
Mój typ to:
Anglia 0-2 Polska
bier.gif Oby bier.gif
Ljarro
Ciekawe jak słabo musi zagrać Lewandowski, żeby Janas przestał go wystawiać, a nawet powoływać. Ten gość jest straszny, on nigdy nie zagrał dobrze w reprezentacji. I 1-0 lol

EDIT: A teraz jeszcze wyrownalismy, nie rozumiem jak to mozliwe tongue.gif
POSTMAN
HAHA ale dają popis.

Druga połowa bedzie opóźniona o 10 minut, nie zdążą wykopac naszych przez 15 minut bo po pierwszej połowie zostali wkręceni do kolan w ziemię.
Rasiaka to bym wogóle nie wystawiał bo on jak kołek stoi na tym boisku. Do 40 minuty gralismy 2 podaniami trzecie to była strata. Właśnei strzelili bramke na remis może sie uda w co wątpie.
Flake
Ale franek zapakował Bramke ...
Turin
Nie grają dobrze, ale jest remis smile.gif

Tak się zastanawiam co Janas widzi w tym Rasiaku, przeca on daremny jak nie wiem. Szkoda, że Żuraw musiał zejść, ale są plusy-wszedł Franek smile.gif
neutilius
bo Franek to jest gosc..widzieliscie jak Polacy ruszyli po stracie bramki??i tak musza grac..jednak Anglie da sie ograc..TRZYMAM KCIUKI Z LECE PRZED TV smile.gif
vince44
Pierwsza połowa to dramat.

Po:
1. Tylko jedna składna akcja naszego zespołu.
2. Nie oddaliśmy żadnego strzału na bramke przeciwnika.
3. Braki w technice naszych zawodników.
Żurawski, Smolarek ewentualnie Kosowski jeszcze cos potrafią, ale reszta to kompletne drewna.
Najlepszy jest Lewandowski, który nie potrafi przyjąć piłki i dosłownie wszystko się od niego odbija biggrin.gif

4.Najważniejsze: NIECH RASIAK K censored.gif A WRACA DO WRONEK furious.gif ranting.gif
Jego dryblingów i całej jego gry na poziomie podwórkowym mam serdecznie dosyć !!! furious.gif

Bogu dzięki mamy Frankowskiego drunk.gif respekt.gif
hibi
No jedno jest pewne RASIAK i LEWANDOWSKI MUSZĄ ODEJŚĆ !! a_rotfl.gif
Ale bramka Franka... miodzio smile.gif

Mam nadzieje ze w drógiej połowie Krzynówek wejdzie za Rasiaka a Smolarek przesunie sie do ataku, no i oczywiśie zejść musi Lewandowski i nieważne już kto za niego wejdzie, nawet sam Janas grałby chyba lepiej, przeciez ten gość nie potrafi kopnąć piłki która leży mu pod nogami...
CooLCubE
Nie sądze że Lewandowski powinien odejść. Chciałbym przypomnieć, że to on właśnie znakomicie rozciągnął piłkę gdy strzeliliśmy bramkę. Poza tym. Grzesiu Rasiak jest dobry chyba tylko na Izrael i to on, a nie Frankowski powinien wchodzić na zmęczonych przeciwników. Co do brameczki naszej - MIÓD smile.gif Klasa światowa. Ładna akcja, super dogranie i wyśmienity strzał. Szkoda że to tylko jeden raz się udała taka akcja :/

PS. Atak na MŚ MUSI wyglądać tak: Żurawski, Frankowski.
PS2. Szkoda mi Żurawia... sad.gif
pab
LOOOL

CYTAT
Anglia wygrywa do przerwy w Manchesterze z Polską 1:1 w meczu zamykającym eliminacje grupy 6 piłkarskich MŚ 2006, które odbędą się w Niemczech.

http://pilka.interia.pl/news?inf=675662
Eyeore
77' England 2 - 1 Poland
cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif
POSTMAN
To sie popisali chłopaki. Rasiak nadaje sie do recyklingu może jakas siatkarka z niego wyjdzie. Ta druga bramka to katastrofa obrony. Zebrali sie w środku i se chyba pogadali dobrze że sie nie przewrócili o siebie.

Miało byc tak pięknie a było tak jak zwykle.

Może niech odstąpia miejsce w finałach jakiejś drużynie która umie grac albo ma przynajmniej jakiś pomysł na gre.

Dodane:

Ja na rzekam na obrone w FIFA06 ale to polska obrona. Piłka sie odbija od niej jak od słupków.

Dodane2:
E co to za motyw że Liverpool zakazał coś Dudkowi o co chodzi??
Maryan
Boruc----7
Baszczynski-3
Zewlakow---4,5
Jop---4
Bak--4
Smolarek---3
Sobolewski--3
Lewandowski--2
Krzynowek--3
Kosowski--4
Zurawski---2
Rasiak--0
Frankowski---5

Janas---0

ogolnie:
Blok obronny- srednio max 3,5-wynik zawdzieczamy nieskutecznosci Angoli

Pomoc--srednio 3---dramat-w destrukcji w miare gral Sobolewski reszta to padaka. Brak organizacji akcji.

Atak---Rasiak to byla pomylka-Frankowski zdecydowanie za pozno. Zuraw mocno srednio.

Skrzydla-Kosowski w miare, Krzynowek slabo.

Skrzydla obrony-zero wypadow do przodu...dramat.

Ogolnie oceniam druzyne na 3/10 w tym meczu.

Brameczki ladne smile.gif
vince44
Ja chciałbym się tylko zapytać co ten Janas robił na ławce rezerwowych podczas tego meczu wallbash.gif furious.gif

Jak można pozwolić grać Rasiakowi 90 min.?
Jak można zdjąć Smolarka z boiska, który jako jeden z nielicznych potrafi jeszcze coś zagrać w pomocy jak i w ataku ?
Dlaczego nie wprowadziliśmy żadnego napastnika po stracie 2 bramki ?
Przecież przed meczem wszyscy mowili, że gramy o zwycięstwo blink.gif

Wielki szacunek dla Boruca respekt.gif to co pokazał w tym meczu to klasa światowa respekt.gif bier.gif
CooLCubE
cry.gif cry.gif A powoli zaczynałem wierzyć, że nam sie uda dowieść ten remis.
Nic tylko sie ciach.gif Rasiak - thumbdown.gif Obrona - huh.gif Radomski - był ktoś taki na boisku?
Ech... jedno trzeba oddać naszym chłopcom. Nie pogrążyli się i walczyli do końca. Chociaż myślę, że realnie patrząc to nie było wielkich szans żeby pokonać Anglię. To cale przedmeczowe zamieszanie zwiazane z mozliwoscia wygrania po raz kolejny zdziałała nadzieja smile.gif

No musimy pamiętać, żeby nie oceniać naszych kopaczy tylko za ten mecz. Przecież wygrali 8 innych respekt.gif Mamy jednych z najlepszych napastników w Europie (Franek, Żuraw - 7 bramek). Jedyne co musi się zmienić to podejście Janasa co do swoich pupilków - Rasiaka, Radomskiego, Lewandowaskiego (w pierwszej połowie ok, w drugiej nie istniał).

Pozdrawiam, CooL

PS. Przyłączam się do gratulacji dla Artura Boruca. bier.gif
Ljarro
CYTAT
Lewandowaskiego (w pierwszej połowie ok, w drugiej nie istniał).

Nie zgodze sie. To ze rozpoczal akcje bramkowa nie zmienia jego wizerunku w calym meczu. Bramke zawdzieczamy tylko Kosowskiemu i Frankowskiemu. Lewandowski przez caly mecz (razem z pierwszą połową) mial bardzo malo celnych podan (sam widzialem aż dwa tongue.gif) i mało odbiorów. Piłki nie umie przyjac, po prostu jest tragiczny.
Gdyby nie Boruc to ja nie wiem, bronił nawet strzaly swoich kolegów z druzyny. Na jego miejscu bym sie do nich nie odezwal po meczu tongue.gif
Turin
Zdjęcie Smolarka, a zostawienie Rasiaka to czysta głupota. thumbdown.gif

A tak poza tym to jak nie zmienią stylu gry, to na MŚ znowu zajmiemy ostatnie miejsce w grupie wallbash.gif
CooLCubE
CYTAT
Na jego miejscu bym sie do nich nie odezwal po meczu

Byłoby to dosyć dobrze uzasadnione smile.gif
W dzisiejszym meczu wyszło że bez dobrze dysponowanych Szymkowiaka, Krzynówka i Żurawskiego wiele nie zdziałamy.
Żeby cokolwiek osiągnąć na Mundialu będzie potrzebne przede wszystkim szczęście i o WIELE lepsze decyzje taktyczne Janasa

Pozdrawiam, CooL
pawcio
Brawo dla Boruca i dla Frankowskiego za gola. I tyle.
Leniuch
Nie, a było tak blisko remisu.Rasiak do domu jednak kuzynostwo ponad wszystko oj Janas wstydż się.Bez Olisadebe,Szymkowiaka nie daliśmy jednak rady.FRanek łowca bramek bravo!!!Ogólnie słaby wystep.Buuuuuuuuu cry.gif
misjek_g
Ja niestety z całego meczu oglądałem tylko 15sek. (praca) a wynik poznałem dopiero w domu - nie wiem jak reszta drużyny ale własnie w tym momencie Grzesiu próbował coś zrobić przed polem karnym - to nadal jest po prostu drewno. Nie rozumiem czemu Janas uparcie próbuje go wykreować - to on powinien być rezerwowym za Franka.
Zresztą wystarczy tylko zobaczyć ile ten rasowy napastnik zdobył goli w eliminacjach biggrin.gif

pozdro
oczko
Rasiak - prawie jak piłkarz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.