Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Plik delme???
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
ziparo
Witam sory za dział nie wiem czy dobry mam taki problem zauważyłem ze pojawia mi sie na dysku plik delme.bat jest to plik wsadowy ms dos jeden juz wykasowałem i pojawił sie drugi w tym samym czasie mam problemy z odtwarzaniem filmów gdyz po włączeniu programu do odtwarzania patrzyłem na 3 chyba po wcisnieciu play automatycznie załącza sie stop nie moge nic oglądnąć czy to wina tego pliku czy to wirus norton nic nie wykrył mam sysy win 98 prosze o pomoc unsure.gif
I_O
Sprawdz w takmanagerze czy masz takie procesy:
deploy.exe,nostealth.exe spyagent
Sprawdz w rejestrze czy masz taki wpis:
HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\windows\currentversion\uninstall\spytech spyagent professional

Jesli sie nie myle to masz Spytech SpyAgent, ten program szpieguje praktycznie wszystko co robisz na komputerze.
Przelec system jakims dobrym antywirusem albo uzyj Pestpatrol, powinno pomoc - jesli nie to czeka cie reczne czyszczenie
Acha, Kaspersky rozpoznaje go jako Trojan.Win32.SpyAgent.a

Ciao

PS: z hardware nie ma ten post raczej wiele wspolnego, przeniose lepiej do Windowsa
ziparo
Sprawdz w rejestrze czy masz taki wpis:
HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\windows\currentversion\uninstall\spytech spyagent professional

Kurde sprawdziłem mks online i norton 2003 i nic a co de rejestru ja sie nie znam tak na kompie zeby tam grzebac i nie wiem jak tam wejsc wogóle jak bys mogł powiedz gdzie to w 98 jest ??

Aha zapomni8ałem dodac ze po ponownym uruchomieniu kompa normalnir odtwarzam filmy wink.gif
I_O
start -> uruchom -> regedit , uruchomi sie sie edytor rejestru, potem musisz sie przekopac do odpowiedniego klucza. Uwazaj: zabawa z rejestrem jest troche ryzykowna, nie kasuj tam niczego o czym na 100 % nie wiesz do czego sluzy!
Moze jednak lepiej zainstaluj sobie ten Pes Patrol, on sie z tym powinien automatycznie rozprawic
To czy mozesz ogladac filmy czy nie to w tym momencie jest szczegol, po prostu ktos ma pelna kontrole nad twoim komputerem i robi co chce
ziparo
CYTAT(I_O @ 18.07.2004 - 00:35)
start -> uruchom -> regedit  , uruchomi sie sie edytor rejestru, potem musisz sie przekopac do odpowiedniego klucza. Uwazaj: zabawa z rejestrem jest troche ryzykowna, nie kasuj tam niczego o czym na 100 % nie wiesz do czego sluzy!
Moze jednak lepiej zainstaluj sobie ten Pes Patrol, on sie z tym powinien automatycznie rozprawic
To czy mozesz ogladac filmy czy nie to w tym momencie jest szczegol, po prostu ktos ma pelna kontrole nad twoim komputerem i robi co chce
*

a jak działa ten program weszłem na ta stronke ale n ie wiem jak go ściągnąć mogłbys podac mi linka zebym pobrał odrazu sad.gif kurcze szukałem w tym rejestrze ale tam tego tyle jest ze masakra aja mam wszystko po kolei sprawdzać to do jutra wiec nie wiem lepiej chyba tym programem tylko jak on działa i co robi bys mi napisał jak mozesz wink.gif
ziparo
zeskanowałem tym programem wyskoczyło mi jakiś plików w okienku troche - tracking cookie wszytskie tak mają ?? co makm ztym zrobic blink.gif

mam je wszystkie w jednym katalogu w windowsie moge je usunąć bez zadnego ryzyka ??
I_O
Tracking cookie to jest drobiazg, mozesz je spokojnie usunac. Zwroc uwage co ci ten program jeszcze znalazl - jesli nie jestes pewien to napisz tu ale konkretnie z nazwymi plikow itd
Przeskanuj system tym programem i zamiesc tu loga - zobaczymy co tam siedzi
ziparo
ten past scan znalazł mi tylko tracking cookies nic wiecej a oto co mi ten drugi znalazł:

Logfile of HijackThis v1.98.0
Scan saved at 01:32:09, on 04-07-18
Platform: Windows 98 SE (Win9x 4.10.2222A)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)

Running processes:
C:\WINDOWS\SYSTEM\KERNEL32.DLL
C:\WINDOWS\SYSTEM\MSGSRV32.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\MPREXE.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\MSTASK.EXE
C:\PROGRAM FILES\COMMON FILES\SYMANTEC SHARED\CCEVTMGR.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\mmtask.tsk
C:\WINDOWS\EXPLORER.EXE
C:\WINDOWS\TASKMON.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\INTERNAT.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\SYSTRAY.EXE
C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE
C:\PROGRAM FILES\ATI TECHNOLOGIES\ATI CONTROL PANEL\ATIPTAXX.EXE
C:\PROGRAM FILES\COMMON FILES\SYMANTEC SHARED\CCAPP.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\WMIEXE.EXE
C:\PROGRAM FILES\INTERNET EXPLORER\IEXPLORE.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\DDHELP.EXE
C:\PROGRAM FILES\GADU-GADU\GG.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\PSTORES.EXE
D:\HIJACKTHIS.EXE

Spoko dzieki za pomoc usunołem te pliki cookies a tenjak sie pojawi to jego zawartosc postaram sie dac na forum dzieki za te posty sory mi sie te cycaty chyba powaliły czy cos nowa skóra sie gubie nara
I_O
Wyedytowalem ci troche tego posta - dwa w odstepie trzech minut to rozpusta smile.gif
Log z Hijacka jest czysty, jesli pest partol tez nic nie znalazl to powinno byc OK.
Mimo to ten *.bat nie daje mi spokoju, jesli go znow znajdziesz to zamiesc tu jego zawartosc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.