Witam wszystkich ponownie.
Znalazlem wreszcie troche czasu i wyprobowalem rozne metody.
Wasze rady zaowocowaly pelnym sukcesem, dziekuje za nie i za chec niesienia pomocy.
Ale do rzeczy, jestem wam winien maly raport z akcji

- po pierwsze, zapisalem sciezke dzwiekowa WAV osobno CD 1 i CD 2. Nastepnie przekonwertowalem je na mp3 i polaczylem z video (kazdy osobno). Na koniec polaczylem CD 1 i CD 2 (VD nie wyrzucal juz tego bledu).
Niestety efekt byl negatywny bo pomimo to, ze udalo mi sie polaczyc oba pliki to jednak Audio pod koniec filmu bylo znacznie przesuniete wzgledem video- t.zn. do ok. polowy filmu (tak jak konczylo sie CD 1) bylo wszystko OK, ale od polowy do konca filmu przesuniecie bylo dosyc znaczne. To dziwne bo gdy sprawdzalem osobno CD 2 to video i audio bylo na calej dlugosci filmu OK.
Napewno daloby sie to jakos wyprostowac ale moja znajomosc angielskiego (potrzebnego do obslugi VD) konczy sie niestety na kilku slowach

Za to drugie podejscie skonczylo sie juz pelnym sukcesem

- drugie podejscie, przekompresowalem audio w VirtualDub. Nastepnie polaczylem obie czesci filmu „Append avi segment”, otworzylem film i... na moim obliczu ukazal sie szeroki usmiech
- trzecie podejscie, chyba najwygodniejsze, to ten super kombajn, ktory podsunal mi dziadek Mirek. Przekonwertowalem CD 1 i CD 2 i polaczylem je bezproblemowo w VD. I znowu pelny sukces.
To rzeczywiscie program godny polecenia i to juz drugi od Mirka, ktory pomyslnie uzywam. Tym drugim jest AVI ReComp za pomoca ktorego mozna wklejac bezproblemowo napisy do filmu. Wielkie dzieki i duze piwo dla Mirka .
Posiadam wiele filmow, ktore sa bardzo ciemne i do tej pory nie wiedzialem co z tym fantem zrobic, bo moja znajomosc jez. angielskiego- jak juz wczesniej pisalem- (ktory potrzebny jest do obslugi VD) konczy sie na paru slowach

. Az do momentu gdy nie zapoznalem sie z PocketDivXEncoder.
Programem tym mozna „wypicowac” film, ktory byl juz spisany na straty a mianowicie mozna m.in. za pomoca suwakow w prosty sposob rozjasnic film, zmienic jego kontrast, nasycenie i glosnosc. Mozna go smialo polecic wszystkim zaawansowanym jak i laikom.
Panowie- Lokocool, Mireczek, Wert, Maras, Berserker-jeszcze raz dziekuje za rady i wogole za chec niesienia pomocy.
Duze piwo dla Was (tyskie)

Pozdrawiam