Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Enemy Territory
Osłomania > Dyskusje i Pogawędki > Gry - Kafejka > Gry Online
Avael
Witam pewnie wiele osób zna tą gre mowa tu o Enemy territory
http://www.enemyterritory.plwink.gif Na stronie sa wszystkie informacje na temat tego FPP'a w czasach II wojny światowej jak sie nie myle gra wciągająca i to bardzo dribble.gif

Lecz wracam do tego co chciałem się dowiedzieć czy są tu jacyś gracze smile.gif? Możebyśmy klan załozyli? co o tym myslicie ? respekt.gif

Pozdrawiam Avael smiley13.gif (:
Scorpio
Na pewno wiele osób w to gra i pewnie nie trzeba im tłumaczyć co to za gra biggrin.gif. Co do klanu to pewnie nie wypali, ale można spróbować. Sam w to grałem bardzo dawno temu, może by trzeba to odkurzyć?
Phaet
Jak ja nie lubie kiedy zmuszają mnie do szukania opisów i męczenia sie z kodowaniem (typu "o³nierze maj± najwiêkszy wybór broni")
No ale przeczytałem i mam pytanie: Umiejętności zostają na stałe?

Edit: Oh c'mon! Rejestrować sie aby zobaczyć screeny?!
Scorpio
CYTAT(Phaet @ 14.11.05 - 19:22)
No ale przeczytałem i mam pytanie: Umiejętności zostają na stałe?

Nie, nie zostają na stałe. Co najwyżej do końca kampanii (czy jak to się tam nazywało tongue.gif).
Avael
NIe jak sie skonczy zazwyczaj 6 map resetuje sie i od nowa ale są servery na ktorych zostaje na stałe
Zarjan
Może wrócę do tego jak będę miał lepsze łącze. Czyli za jakiś miesiąć... wink.gif
Co prawda denerwuje mnie w tej grze kompletny brak realizmu, ale jeśli będzie trzeba... smile.gif
Avael
no brak realizmu jest 3 strzaly w glowe albo bóg wie ile w reszte ciała to lekka przesada ale jak sie po głowach strzela to przezyc się da smile.gif
CooLCubE
Chłopaaaki smile.gif Gra jest odlotowa :] Wciąga jak najnowszy odkurzacz. Sam gram w nią od ok. pół roku i jestem w klanie smile.gif
Co do braku realizmu to... nie wiem :] Co to by była za gra jeśli giniesz po jedym strzale?
Avael
wiesz moze nie pojednym ale jak dostajesz 10 strzalow w klate to chyba bys sie wywalil co nie wink.gif?
hibi
CYTAT(CooLCubE @ 15.11.05 - 20:31)
Co to by była za gra jeśli giniesz po jedym strzale?
*

Counter Strike ? dribble.gif
CooLCubE
Counter Strike... Taaak smile.gif Ale CS ma także swoje wady, bardzo podobne do ET np. dlaczego Counter z pełnym ekwipunkiem potrafi skakać na wysokość 1,5 metra? :>
Maryan
Gram od jakis 10 dni. Po 3 latach grania w CS-a nie potrafie sie przestawic. Strzelam full auto to nie trafiam, seriami to mnie zabijaja...idzie mi dramatycznie. Moze ktos mi powie jak zabic kogos samemu nie padajac???? sad.gif
Scorpio
Potrenuj z kimś na jakims serwie. Gdybys nie miał z kim pisz na priv wink.gif
Beny_rulez
Jesli bedziecie zakładać klan to enginera juz macie tongue.gif. Narazie mam neta tylko w robocie ale maks za 2 tyg. bedzie w domku i zacznie sie masakra. I przy okazji pytanko jak zrobic kolorowe litery i nawiasy zeby nick wygladał mniej wiecej tak:

BenyPL

i w takich kolorach:

[kolor czarny][kolor niebieski]Beny[kolor czerwony]P[kolor biały]L
Scorpio
CYTAT(Beny_rulez @ 28.11.05 - 09:32)
[kolor czarny][kolor niebieski]Beny[kolor czerwony]P[kolor biały]L
*

^0^4Beny^1P^7L

Oczywiście istnieją też różne odcienie kolorów.
Więcej: TUTAJ
paliwoda
Jak już o ET, to poczytajcie moją stopkę. Już niedługo wersja 0.49 !!! gorąco polecam - celowanie przez muszkę, wychylanie sie zza węgła, czołganie się, strefy obrażeń, wersja 0.48 już jest świetna, a w 0.49 będzie cudownie
CooLCubE
CYTAT(Maryan @ 27.11.05 - 22:45)
Gram od jakis 10 dni. Po 3 latach grania w CS-a nie potrafie sie przestawic. Strzelam full auto to nie trafiam, seriami to mnie zabijaja...idzie mi dramatycznie. Moze ktos mi powie jak zabic kogos samemu nie padajac???? sad.gif
*

CYTAT(Scorpio @ 28.11.05 - 01:38)
Potrenuj z kimś na jakims serwie. Gdybys nie miał z kim pisz na priv wink.gif
*

Hmmm... Wiesz trzeba wiedzieć gdzie trenować. Jeśli jest tak jak mówisz to wchodz na serwery gdzie jest XP Save i duużo map na jednej kampani. Grają tam najgorsi przeważnie smile.gif Sorki za drastyczne powiedzenie, ale taka jest prawda. Gdy już będziesz w stanie równo powalczyć z takimi playerami przeżuć się na servery na których jest Stopwatch i nie ma XP Save.
Po kilku tygodniach grania powinieneś juz wyczuc gre.
Potem pozostaje tylko chodzić na serwery z te_vallhallą i et_headshot i trenować aima smile.gif
Poza tym jeszcze szybszym sposobem na poprawienie swoich umiejętności jest gra w klanie - nawet słabym. Ważne jest abyście mieli przeciwników lepszych od siebie i się od nich uczyli.
Ja z klanem na początku przegrywaliśmy z każdym przeciwnikiem z irc'a ale po miesiącu takich sparingów w końcu pokonaliśmy rywala i teraz walczymy jak równy z równym. Oczywiście do Polewka Team lub FBI nam brakuje jeszcze z roku gry. cry.gif
Maryan
przyzwyczailem sie za bardzo do CS-a. Bo w ET nie widze zadnych efektow strzelania seriami. Zazwyczaj najlepiej wychodzi spray & pray z bieganiem na boki.

kilka pytan laika:
1. Lepiej biegac jak dziki na boki i strzelac czy kucnac i przycelowac (jesli zdaze) smile.gif. Chodzi oczywiscie o walke w zwarciu, ewentualnie na mala odleglosc.
2. Czy w tej grze ma znaczenie czy trafie w klate, nogi, rece ? bo ze trafienie w leb daje lepsze efekty to wiem smile.gif
3. Granie na FFA wg mnie to jest totalna padaka. Ludzie biegaja jak glupi, wala na oslep-zero pomyslunku sad.gif

Nie mniej jednak cwicze dalej chociaz chyba wroce do CS-ka biggrin.gif

Pozdrawiam
Zarjan
CYTAT(CooLCubE @ 15.11.05 - 21:31)
Co do braku realizmu to... nie wiem :] Co to by była za gra jeśli giniesz po jedym strzale?
*

Raven Shield? SWAT4? Operation Flashpoint? Ghost Recon? Brothers in Arms? I wiele innych. smile.gif

CYTAT
2. Czy w tej grze ma znaczenie czy trafie w klate, nogi, rece ? bo ze trafienie w leb daje lepsze efekty to wiem

Z tego co pamiętam, to tak. Jakiś gościu nawet zrobił rozpiskę na jednych z polskich forów. Ale które to było forum, to nie pamiętam. Chyba enemyterritory.pl czy coś takiego.
CooLCubE
CYTAT(Maryan @ 28.11.05 - 16:12)
przyzwyczailem sie za bardzo do CS-a. Bo w ET nie widze zadnych efektow strzelania seriami. Zazwyczaj najlepiej wychodzi spray & pray z bieganiem na boki.

kilka pytan laika:
1. Lepiej biegac jak dziki na boki i strzelac czy kucnac i przycelowac (jesli zdaze) smile.gif. Chodzi oczywiscie o walke w zwarciu, ewentualnie na mala odleglosc.
2. Czy w tej grze ma znaczenie czy trafie w klate, nogi, rece ? bo ze trafienie w leb daje lepsze efekty to wiem smile.gif
3. Granie na FFA wg mnie to jest totalna padaka. Ludzie biegaja jak glupi, wala na oslep-zero pomyslunku sad.gif

Nie mniej jednak cwicze dalej chociaz chyba wroce do CS-ka biggrin.gif

Pozdrawiam
*

Ad1. Zdecydowanie lepiej jest biegać na boki, bo kucając w miejscu stajesz się łatwiejszym celem, a wiadomo że gł. chodzi o to żeby nie dać się zabić. Poza tym trzeba różnicować swój sposób poruszania się podczas starcia. Można biec na bok, potem kucnąć i strafe'ować w drugą stronę żeby znów się podnieść smile.gif

Ad2. Oczywiście że tak! Chociaż nie jest to tak realistyczne (muszę przyznać a_rotfl.gif

Ad3. FFA jest właśnie po to clap.gif Żeby się rozerwać luźną grą pod innym nickiem (na przykład - nie mówię że tak robie smiley15.gif )

Strona o której mówi Zarjan to
EnemyTerriotoryPL, choć sam polecam fora:
BoardET
ETDaj
Avael
@paliwoda a ten mod to chodzby troche popularny wogule ? Dużo serverow klanów jest na nim opartych?
paliwoda
Ależ naturalnie - zobacz sobie choćby na All Seeing Eye! Są serwy, na które popołudniami ciężko się dostać. Nie było jeszcze sytuacji, żeby nie można było znaleźć serwera z graczami! Są nawet polskie klany, np. ToT. Gorąco polecam, moim zdaniem dużo miodniejsze od CS thumbsup.gif
Phaet
Może gdyby dało się jakoś normalnie ustawić controlsy to bym dłużej pograł a tak to sobie podziękuje
Zarjan
CYTAT(Phaet @ 19.12.05 - 16:14) *
Może gdyby dało się jakoś normalnie ustawić controlsy to bym dłużej pograł a tak to sobie podziękuje

A nie da się? blink.gif Usuneli?
paliwoda
CYTAT(Phaet @ 19.12.05 - 06:14) *
Może gdyby dało się jakoś normalnie ustawić controlsy to bym dłużej pograł [...]

Zdefiniuj "normalnie" wink.gif Nie wydaje mi się, żeby nie dało się skonfigurować samemu... :/
Czy chodzi Ci o ET, czy o TC:E?
Zarjan
Da się konfigurować. Przed chwilą sprawdzałem. Swoją drogą, to TC:E spodobało mi się. smile.gif Kiedy ktoś stawia serwerek?
Phaet
Nie dało sie. Można było tylko zobaczyć jakie są i sie do nich przyzwyczaić.
Zarjan
CYTAT(Phaet @ 20.12.05 - 10:10) *
Nie dało sie. Można było tylko zobaczyć jakie są i sie do nich przyzwyczaić.

Phaet, co ty wygadujesz? smile.gif A zainstalowałeś patcha 0.48? Może w poprzeniej wersji się nie da?
Acha i jeszcze patch 2.60 do samego ET.

Mam tylko jedno pytanie: "Na jakich portach pracuje ET"? Muszę firewalla ustawić.
Phaet
Patcha? NIE biggrin.gif
Nikt mi nic nie mówił. No i w grach online update zawsze robi sie automatycznie.
A nie chce mi sie znowu tej gry ściągać.
Avael
lol ;p Phaet patch moze ci sie sam sciagnac wystarczy wskoczyc na jakis serverek :> powinien zabrac sie za sciagnie o ile server nie jest ustawiony tak ze cie wykopie ;p

PS. Albo ze stronek ktore wcześniej ktoś podawał
Zarjan
Nie ma chętnych?
A 8!G0$? smile.gif
VincenT
No tak widze że wy też w ET gracie co niektórzy smile.gif Wiem że którego z was kiedyś na serwie jakimś pozatym 8!G0$ chyba w fbi gra albo grał :>
Mnie można spotkać pod nickiem: S!x albo Unstopable
KeRn
CYTAT(VincenT @ 07.01.06 - 18:05) *
Mnie można spotkać pod nickiem: S!x albo Unstopable

fajne nicki - az sie boje :>
VincenT
16 killi rzedzy sam wykonałem obj na goldrushu przed chwila ;p ale to chyba jakis lamerski serwer był pozatym mam teraz problem bo sprzętu nie mam :/ Jakąś kiczowatą klawiaturke i 7 letnia myszke Philipsa :/(okolo 13 sens w grze mam ustawione żeby dało się grać)
CooLCubE
smile.gif Ja gram najczęściej pod nickiem CubuS. Z tagiem tGfy lub x0'. A 8!G0$ gra chyba nadal w FBI biggrin.gif Na jakich servach grasz najczesciej VincenT?
VincenT
Kielbasa, 69-WHORE HOUSE, Pollub i na serwie klanu Freak Team o ile jeszcze stoi serw wink.gif Pozatym któryś z was poradził by jakoś dobra myche - nie jakos z 300-400zł i jakiś zaufany sklep ... I mam jeszcze jedno pytanie macie może jakiś dobry config/Skrypt ?
CooLCubE
Pytasz sie o skrypt i o config, a sam masz taki że głowa mała smile.gif Nic więcej tam nie upychaj bo pobijesz rekord w wielkości pliku .cfg wink.gif
KeRn
http://www.enemyterritory.pl/index.php?opt...CFG%20generator - cfg generator - tylko przemyslec co ci potrzebne a co nie i juz masz; na stronce znajdziesz tez przykladowe cfg innych graczy!
CooLCubE
Zawsze można wejść na ETBoard.pl tongue.gif Tam też pomogą.
VincenT
Albo wzias odemnie .. narazie przerwalem gre i WoW'a gram tongue.gif takie zycie uzaleznionego od WoWa
MalcolmT
ja jestem chyba niezły noob tongue.gif
ale czy mógłby mi ktoś doradzić jak mam wgrac jakieś serwery do ET

czy skąd je wziąć
KeRn
CYTAT(MalcolmT @ 16.03.06 - 16:59) *
ja jestem chyba niezły noob tongue.gif
ale czy mógłby mi ktoś doradzić jak mam wgrac jakieś serwery do ET

czy skąd je wziąć

z listy serwerow wewnatrz et - w zakladce play online >> w gorynym lewym roku wybieramy 'source: internet' i od razu przefiltruj zeby tobie nie wyswietlalo pelny/pustych serverwo ani takich na hasla. Sortowanie wg pingu i juz masz liste smile.gif
MalcolmT
no własnie tak mam poustawiane i bieda

chyba ze moze jakiegos patcha nie mam, poza tym 1.6 czy 2.6
VincenT
Albo www.google.pl i wpisz The All Seeing Eye prosty programik do wyszukiwania serwerów
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.