Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nauka PHP
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Programowanie
SebNET
Witam !!!

Może mi ktoś polecić jakiś dobry sposób lub jakiś dobry kurs do nauki, słyszałem, że to najprostszy język programowania i łatwo się w nim pisze skrypty. Może ktoś pomoże bier.gif

Pozdrawiam respekt.gif
pyzio2
TUTAj

masz linka do ksiazeczek z PHP albo zobacz temat zaczety przez ks. znicza tam podalem linka do zbioru ksiazek z inforamtyki tongue.gif
gulon
Podobno dobrą książką jest PHP i MySQL - Tworzenie stron WWW - Vademecum profesjonalisty. Wypożycz, przeczytaj. A jeśli chodzi o WWW to polecam ten link...
spiz@k
CYTAT(gulon @ 19.07.04 - 21:12)
Podobno dobrą książką jest PHP i MySQL - Tworzenie stron WWW - Vademecum profesjonalisty.

Tak ksiazka faktycznie jest najlpesza, ale dla kogos to nie ma pojecia o sql'u moze dodatkowo utrudniac... ale ksiazka faktycznie najlepsza.

@SebNET sprobuj roznych kursow internetowych, pocwicz, zainstaluj php+sql
(najprosciej FoxServ - pakiet) a potem bierz sie z ksiazke, ktora poleca @gulon.

Z Php jest generalnie tak, ze faktycznie jest dosyc porosty, ale:

1.Jest prosty do prostych rzeczy do bardziej skomplikowancyh jest "zakrecony".
(oczywiscie dla mnie wink.gif )
2.Jest prosty bo zaklada, ze znasz html'a.
3.Jest prosty bo opiera sie o logiczne podstawy jezykow C++ wiec jesli "cos kiedys programowales" to latwo sie w nim odnajdziesz.
Spyra
Sorry za spam ale cos sprawdzam smile.gif
SebNET
Dziękuje Wam Panowie za pomoc, pobawię się w to po wakacjach. Jeszcze raz dzięki, zawsze można na was liczyć bier.gif

Pozdrawiam respekt.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.