Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: DVD > CDAudio
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
pkacz
Powiedzcie mi dobre Osły, czy da się zripować muzykę z koncertu DVD do formatu zwykłego CDka i jeśli tak to czym? Z góry dziękuję!
Auxiliaris
Jest pewnie wiele możliwości aby to zrealizować, znalazłem takie coś

Same pliki *.VOB można rozdzielić w TMPEGnc, są jednak dwa haki, raz że format to AC3 (właściwie chyba nawet lepiej) a drugi to że po rozdzieleniu wszystkich VOBów trzeba je ze sobą połączyć w jedną całość, hmm... właśnie tak się zastanowiłem i jest jeszcze jeden haczyk, ten plik AC3 który powstanie w efekcie końcowym, będzie dość wielki a dodatkowo w koncertówkach nie ma przerw między utworami, czyli może powstać kolejny problem ze zmieszczeniem tego na CD-R.

Pewnie ktoś ma jakiś pomysł, sam jestem ciekaw smile.gif
andrewko
1.Zgranie na dysk za pomoca DVDDecrypter
2.Uzycie DVD2AVI z Pakietu GordianKnot Polaczy on pliki vob i utworzy scieszke AC3 Nastepnie do jakiegos programu do obrobki dzwieku Pociac, zapisac jako wav i przy nagrywaniu w nero ustawic 0 przerwy miedzy piosenkami smile.gif
gulon
Wg tej instrukcji DVD Decrypter zgra na dysk już w AC3. Zamiast Goldwave można użyć innego edytora, a nawet foobara. Zamiat dzielić na tracki lepiej ręcznie napisać plik cue - tutaj instrukcja...
pkacz
Dziękować respekt.gif
AnimeThief
"Audio DVD Extractor" v3.3.2 zrobi to latwo i przyjemnie.
Mamy w nim kilka formatow do wyboru do jakich moze przekonwertowac sciezke dziwikowa z DVD:
- OGG
- MP3
- WAV PCM
- Direct Stream Demux
- CD Imge and Cuesheet
Pliki dzieli lub tworzy plik cue (dla ostaniej mozliwosci) wg chapterow (rozdzialow) na DVD. A wiec jesli Twoj koncert ma rozdzialy wg utworow, to Ci to zrobi autoamtycznie. Zrobi nawet TAGi.
Program sprawdzony (do mp3) dziala bez zarzutu i bardzo szybko.
ZbychoS
DVD Audio Extractor 3.3.3 tez niezgorzej tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.