przenioslem swoje 4 litery do zielonej krainy pastuchow jezdzacych merolami czytaj irlandii i po 2 miesiecznej walce przytargalem sobie do domu internet.wireless modem radiowy providerem jest Clearwire niby firma znana na swiecie z uslug dostepu do neta.
w czym wiec problem? otoz pomimo zewnetrznego ip sprawdzalem na testach z linkow z osla i otwartych portow w firewallu xp ale nie tych standartowych moj emul nie moze sie podlaczyc do zadnego serwera z listy bezpiecznych zawsze mam taka sama odpowiedz-serwer wyglada na pelen- nie wiem juz czy cos pominalem czy cos przeoczylem reinstalka mulka -mod xmorph 7.1 osiolkowy nie dala nic nadal to samo.nawet nie wiem czy mam lowid
pytanko czy ktos moze wskazac gdzie jeszcze mozna cos sprawdzic popawic etc -konfiguracja routera raczej nie wchodzi w rachube bo tu nie ma hasla i uzytkownika dostalem tylko aktywowany modem i juz po podlaczeniu do pradu i kompa mam net
wszelkie sugestie mile widziane system na kompie to xp pro modem podlaczony do zwyklej sieciowki -testy portow emulka wypadaja pozytywnie otwarcia portow w firewallu tez a jednak nie moze sie podlaczyc do zadnego serwera z komunikatem serwer is full .