Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wireless i pelne serwery
Osłomania > Baza Informacyjna P2P > P2P - Software i Pomoc > eMule - Pomoc
rebel
witam
przenioslem swoje 4 litery do zielonej krainy pastuchow jezdzacych merolami czytaj irlandii i po 2 miesiecznej walce przytargalem sobie do domu internet.wireless modem radiowy providerem jest Clearwire niby firma znana na swiecie z uslug dostepu do neta.
w czym wiec problem? otoz pomimo zewnetrznego ip sprawdzalem na testach z linkow z osla i otwartych portow w firewallu xp ale nie tych standartowych moj emul nie moze sie podlaczyc do zadnego serwera z listy bezpiecznych zawsze mam taka sama odpowiedz-serwer wyglada na pelen- nie wiem juz czy cos pominalem czy cos przeoczylem reinstalka mulka -mod xmorph 7.1 osiolkowy nie dala nic nadal to samo.nawet nie wiem czy mam lowid biggrin.gif normalnie jakas anemia ..........
pytanko czy ktos moze wskazac gdzie jeszcze mozna cos sprawdzic popawic etc -konfiguracja routera raczej nie wchodzi w rachube bo tu nie ma hasla i uzytkownika dostalem tylko aktywowany modem i juz po podlaczeniu do pradu i kompa mam net tongue.gif
wszelkie sugestie mile widziane system na kompie to xp pro modem podlaczony do zwyklej sieciowki -testy portow emulka wypadaja pozytywnie otwarcia portow w firewallu tez a jednak nie moze sie podlaczyc do zadnego serwera z komunikatem serwer is full .
rebel
oki juz wiem co jest grane............
dostawca netu czyli firma clearwire blokuje p2p i voice ip -nie blokuje portow ale p2p i tyle.
ostrzegam osiolki pasace sie na irlandzkich lakach -nie korzystajcie z uslug tego dostawcy-lepiej cierpliwie poczekac na eircomm albo innego dostawce ale wpierw sie zapytajcie czy nie maja poblokowanych p2p
guinesik dla czlowieka ktory sprzedaje ten shit niebawem clearwire straci wiekszosc klientow hehehehhe
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.