he he
Kiedys bawilem sie mandarynka, z tym ze o ile dobrze pamietam chyba @eye strasznie bruzdzil na ta dystybucje, ze na niej to tylko mozna sie blednie nauczyc obslugiwac system
Tzn. chodzi mi glownie o to aby byl tam pakiet biurowy ( no wiadomo jakis OO
No i najwazniejsze, ale to juz chyba pozniej ( a moze i nie )--> jakie stery bede potrzebowal ( i skad je wziasc) m.in do karty ATI ( R9550), tak aby maxymalnie wydajnie skonfigurowac kompa. Reszta konfigu to Bartek 2600+, MSI KT6Delta Fis2r, 768MB Ram, + nagrywareczka DVD NEC 3500A i CD-RW LG( 52x24x52--> modelu nie pamietam) dysk Maxtor160GB + Karta TV Winfast 2000Expert, jakas tam kamerka internetowa ( labtec czy cus --> takie ustrojstwo co to z neostrada dawali ).
Z netem lacze sie przez router --> i bylbym bardzo wdzieczny jakby ktos mnie poinstruowal jak skonfigurowac bezpieczne polaczenie ( jakis Firewall + antywir ?? )
EDIT:
zapomnialem dodac najwazniejszego .. mianowicie chodzi o to aby system byl po polsku ( wlasnie, ja tak naprawde nie wiem czy wogole cos takiego istnieje ) tzn chodzi mi bardziej po polsku niz mandarynka --> bo ona to bylo w 60% po polsku
bo pani zglupieje jak zobaczy znaczki w innym jezyku
Pozdr.