Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serwery Gier pod linuxa ;-]
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Unix / Linux
McMacHo
Hej! (dawno mnie tu nie było)
nie wiem czy zadac pytanko tutaj czy tez w gry - kafejka ale mysle ze dobrze trafilem
może ktoś zna odpowiedz na nurtujące mnie pytanie
mam sobie serwer
no i chce odpalic jakies serwery gier na nim, mam juz CSa, w trakcie robienia jest UT
teraz chciałbym dorzucić cos jeszcze
zna ktos jakies gry ktore mozna tam wrzucic ?
fajnie by było gdyby jeszcze dostępne były źródła pod linuxa smile.gif
naszukałem sie tego troche i nie znalazłem
a raczej znalazłem FSGS <- cos takiego ale to pod winde jak sie nie myle
i stronka projektu juz niestety nie działa...
dzieki z góry!
MotH
Call of Duty, Call of Duty:UO, Call of Duty 2, może niezbyt urozmaicone, ale tak jakoś mi to przyszło do głowy, bo w to gram wink.gif.
Jak bedziesz chciał jednocześnie CoD + CoD:UO, zrób oddzielne katalogi dla PunkBustera (inaczej jak bedziesz chciał kicknąć kogoś z serwera CoD polecą wszyscy z serwera UO a_rotfl.gif ) więcej TUTAJ
Do CoD'a zainstaluj patch 1.5b - inaczej serwer bedzie padał co chwile.
Poradnik do instalacji serwera CoD2 znajdziesz TUTAJ (pliki serwera zajmują 3,4GB crazy.gif )
...
Może być jeszcze Never Winter Nights, Battlefield 2, America's Army, F.E.A.R., Painkiller
zreszta wszystkie gry na pifpaf.pl chodza na linuxie wiec sprawdz ich liste.

smiley13.gif
spiz@k
Dokaldnie, a fajne darmowe:

America's Army
Enemy Territory i super dodatek True Combat: Elitte

tez maja serwerki pod linuxy.
KeRn
wiekszosz podal juz MotH ale dorzuce jeszcze Halflife no i stream na niego. Cala liste znajdziesz na http://www.linux-gamers.net/ oraz sporo przydatnych info w temacie gier na linie - jednak nie wiem jaka maszyne masz ktora uciagnie wiecej niz 2 server (nawet przy 8 slotach na gre) smile.gif
McMacHo
no cóż pomysł z serwerem gier troche upadł... czy podupadł.... jak narazie stał do CS'a i UT ale szef powiedział NIE i serwer zajmuje się już innymi rzeczami

Odnośnie linux-gamers.net - jest tam tego dosyć sporo smile.gif przemyśle sprawa, puści się betatesty w znaczeniu poszpilam z kumplami w czasie pracy tongue.gif i gites

dzieki wielkie za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.