Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Program do zmiany IP
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
Loon
Heyah

mam takie pytanko. mam net w kablowce i przydzielone ip, jest to wewnetrzny ipek. jest moze jakis sposob lub program, zeby po odpaleniu go wszystko z zewnatrz widzialo inne ip ???? blagam pomozcie, bo mam jednego dreczyciela co po moim ip mnie rozpoznaje i zmiana nickow nic nie daje worthy.gif worthy.gif worthy.gif worthy.gif worthy.gif
Ghostt
nie
jesli automatycznie przydzielaja ci ip po mac adresie to jedynie co mozesz zrobic to zmienic mac adres na czyjs ale jak ten ktos sie wlaczy to w sieci niepodzialasz ani ty ani on
heh ciekawe w jaki sposob cie dreczy ??
bo zawsze znajdzie sie sposob na dreczyciela wink.gif
Loon
kurcze naprawde nie ma zadnej mozliwosci crazy.gif A moze jakies zamaskowanie IP, zeby nie wiedzial, ze to ja ????? A co do niego to poprostu siedzi robak na kilku forach gdzie ja siedze i psuje mi reputacje. chce zalozyc nowy nick, nowe ip. blagam pomoz worthy.gif worthy.gif worthy.gif worthy.gif
Ghostt
aa to trzeba bylo tak odrazu
biggrin.gif
mozesz pisac przez proxy
znajdz jakis serwer proxy i pisz przez niego
Loon
a powiesz mi jak to sie robi ? jak mam znalesc ten proxy i jak to wszystko poukladac, prosze ghost napisz dokladnie worthy.gif worthy.gif
Fideista
Wchodzisz, np. tutaj:

http://www.proxyweb.net/

W wolnym polu wpisujesz adres i cieszysz się "anonimowością".
Loon
ok mam ta strone i co potem ? mam tam wpisac swoje ip i to wszystko czy wygenerowany adres mam gdzies wpisac. fideista mozesz dokladniej ???
POSTMAN
CYTAT(Loon @ 22.07.04 - 15:09)
ok mam ta strone i co potem ? mam tam wpisac swoje ip i to wszystko czy wygenerowany adres mam gdzies wpisac. fideista mozesz dokladniej ???
*

Wpisujesz tu adres strony na której chcesz pisać anonnimowo. Tak żeby nie widziano twojego prawdziwego IP. Wpisz se np: www.osiol.net
Loon
Ale to wpisuje tutaj link i pisze anonimowo w okienku ponizej, jak pisze w normalnym oknie to jestem juz normalnie widziany ???
Fideista
Wchodzisz na tę stronę którą Ci podałem i tam wpisujesz adres miesca, na którym chciałbyś być anonimowy.

Nie w okienku przeglądarki, tylko w tym srebrnym okienku na stronie.

Wówczas logujesz się przez inny adres IP niż ten, który masz od providera.
Eyeore
Ale niestety będzie Ci to działać, bardzo bardzo wolno...
Al_Hadzi
W kablowce masz net ? A konkretnie na jakim sprzecie ? W mojej kablowce wystarczy zmiana karty sieciowej (nie modemu) by zmieniono mi IP. Czasem zreszta sami zmieniaja... gdy robia porzadek.
Loon
a slyszalem, ze sa jakies programy do anonimowosci ? ukrywaja IP ? Znacie cos takegio ?????
Al_Hadzi
w sieci pisza cos o "JAP Anonimity & Privacy" i jeszcze ze dwoch..tematu nie znam wiec nie bede kontynuowal (poza tym ciekawi mnie od czego jest zalezne Twoje IP)
te informacje znalazlem korzystajac z www.google.pl i wyszukaniu "zmiana IP".
mrriff
Nie spotkałem się z programem który w jakiś automagiczny sposób ukrywa IP - i nie wyobrażam sobie tak naprawdę jakby to miało działać. Istnieje natomiast kilka programów które :
- umożliwiają skanowanie w poszukiwaniu anonimowych proxy
- umożliwiają automatyczne pobieranie anonimowych proxy z sieci
- weryfikują ich anonimowość
- i wreszcie umożliwiaja korzystanie z internetu za pośrednictwem tychże proxy (w tym także korzystanie rotacyjne z różnych proxy)

bawiłem się dwoma aczkolwiek nie pamiętam czy akurat te zapewniają wszystkie funkcje powyżej.

Multiproxy
A4proxy

Efekt - dosyc przeciętny. Bardzo wolne działanie sieci w zamian za anonimowość.

Zasada działania: najczęściej jest to lokalny server proxy który trzeba ustawić w przeglądarce (127.0.0.1:8080) a ten serwer łączy się z anonimowymi proxy.

pozdrawiam
Loon
cholera t rudno, najwyzej jeszcze pokombinuje furious.gif wallbash.gif furious.gif wallbash.gif furious.gif wallbash.gif furious.gif RTFM.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.