nie
jesli automatycznie przydzielaja ci ip po mac adresie to jedynie co mozesz zrobic to zmienic mac adres na czyjs ale jak ten ktos sie wlaczy to w sieci niepodzialasz ani ty ani on
heh ciekawe w jaki sposob cie dreczy ??
bo zawsze znajdzie sie sposob na dreczyciela
aa to trzeba bylo tak odrazu

mozesz pisac przez proxy
znajdz jakis serwer proxy i pisz przez niego
a powiesz mi jak to sie robi ? jak mam znalesc ten proxy i jak to wszystko poukladac, prosze ghost napisz dokladnie
Fideista
22.07.04 - 14:05
Wchodzisz, np. tutaj:
http://www.proxyweb.net/W wolnym polu wpisujesz adres i cieszysz się "anonimowością".
ok mam ta strone i co potem ? mam tam wpisac swoje ip i to wszystko czy wygenerowany adres mam gdzies wpisac. fideista mozesz dokladniej ???
CYTAT(Loon @ 22.07.04 - 15:09)
ok mam ta strone i co potem ? mam tam wpisac swoje ip i to wszystko czy wygenerowany adres mam gdzies wpisac. fideista mozesz dokladniej ???
Wpisujesz tu adres strony na której chcesz pisać anonnimowo. Tak żeby nie widziano twojego prawdziwego IP. Wpisz se np: www.osiol.net
Ale to wpisuje tutaj link i pisze anonimowo w okienku ponizej, jak pisze w normalnym oknie to jestem juz normalnie widziany ???
Fideista
22.07.04 - 14:35
Wchodzisz na tę stronę którą Ci podałem i tam wpisujesz adres miesca, na którym chciałbyś być anonimowy.
Nie w okienku przeglądarki, tylko w tym srebrnym okienku na stronie.
Wówczas logujesz się przez inny adres IP niż ten, który masz od providera.
Ale niestety będzie Ci to działać, bardzo bardzo wolno...
Al_Hadzi
22.07.04 - 14:50
W kablowce masz net ? A konkretnie na jakim sprzecie ? W mojej kablowce wystarczy zmiana karty sieciowej (nie modemu) by zmieniono mi IP. Czasem zreszta sami zmieniaja... gdy robia porzadek.
a slyszalem, ze sa jakies programy do anonimowosci ? ukrywaja IP ? Znacie cos takegio ?????
Al_Hadzi
22.07.04 - 15:58
w sieci pisza cos o "JAP Anonimity & Privacy" i jeszcze ze dwoch..tematu nie znam wiec nie bede kontynuowal (poza tym ciekawi mnie od czego jest zalezne Twoje IP)
te informacje znalazlem korzystajac z www.google.pl i wyszukaniu "zmiana IP".
Nie spotkałem się z programem który w jakiś automagiczny sposób ukrywa IP - i nie wyobrażam sobie tak naprawdę jakby to miało działać. Istnieje natomiast kilka programów które :
- umożliwiają skanowanie w poszukiwaniu anonimowych proxy
- umożliwiają automatyczne pobieranie anonimowych proxy z sieci
- weryfikują ich anonimowość
- i wreszcie umożliwiaja korzystanie z internetu za pośrednictwem tychże proxy (w tym także korzystanie rotacyjne z różnych proxy)
bawiłem się dwoma aczkolwiek nie pamiętam czy akurat te zapewniają wszystkie funkcje powyżej.
Multiproxy
A4proxy
Efekt - dosyc przeciętny. Bardzo wolne działanie sieci w zamian za anonimowość.
Zasada działania: najczęściej jest to lokalny server proxy który trzeba ustawić w przeglądarce (127.0.0.1:8080) a ten serwer łączy się z anonimowymi proxy.
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.