Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: System nie pamięta ustawień?
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
Ali
Mały to problem, ale nieraz mnie to dobija.
Mam win XP, i gdy sobie ustawie jakiś folder zmaksymilizowany, po restarcie kompa on robi się taki że widać tylko pół okienka, zmaksymalizuje go znów i znów po restarcie jest to samo unsure.gif dobijające to jest troche, wie ktoś jak temu zaradzić?
lucjanos
Otwierasz okienko eksploratora, maksymalizujesz, następnie zakładka narzędzia - opcje folderów. Tutaj zakładka widok, potem zaznaczasz opcję "zapamiętaj ustawienia wyświetlania każdego folderu". Następnie klikasz na "zastosuj do wszystkich folderów" i już.
Noks
a macie jakis patent na zapamietanie strony startowej w IE??
Eyeore
CYTAT(Noks @ 22.07.04 - 17:47)
a macie jakis patent na zapamietanie strony startowej w IE??
*

A co sama się zmienia? Czy może coś zmienia ?
Noks
zmienia sie na domyslna microsoftu ktora jest zaraz po instalacji windowsa (w tej chwili nie moge dokladnie powiedziec jaka to strona bo nie jestem u siebie wink.gif )
Eyeore
Windows przywraca sobie ustawienia strony startowej na:
http://www.microsoft.com/isapi/redir.dll?p...er=6&ar=msnhome
Tylki i wyłacznie po naciśnięciu:
Panel Sterowania/Opcje internetowe/Programy/Resetuj ustawienia sieci web
Natomiast może coś takiegoś robić jakiś program ativirusowy
Spypatrol czy coś takiego - trzeba poszukać czemu profilaktycznie resetuje te ustawienia...? powiem tak ja sie nie spotkałem, żeby coś samo z siebie resetowało ustwaienia Homepage do M$ ???. Ciekawostka...
Noks
jak resetuje ustwaienia do tej strony wink.gif a uzywam nortona
malutk_a
zmiencie sobie tego IE ( kto tego syfu jeszcze uzywa) na cos lepszego np. opera
<:: Se@L ::>
IE to fakt beznadzieja, zmieńcie na mozille...

IMO resetuje zapewne jakiś ADaware, antyspam czy cuś takiego. Jeden z tych programów określił mój wpis "blanc" jako strona z zawartością p0rno i zrestartował do MS...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.