Ogolnie jak mi powiedzial ze za Celka 2,6 +512MB ram + dysk 80 + Asrocka co to ma wszytko zintegrowane ( bez monitora) zaplacil 3500PLN + za kazdorazowa wizyte w serwisi placil 50zl(co by to ie bylo)--> to uswiadomilem mu zeby sobie odpuscil sobie ten sklep.
Obiecalem mu ze skonfiguruje mu te kompy w biurze bez zadnej kasy.
Wiec Sprawa wyglada tak:
ma on 3 kompy:
-Laptop ( jakis ASUS) z win XP-Home
-stacjonarny1 - z Win XP-Home
-stacjonarny2 - z WinME
Komputery moze nie sa jakimis demonami szybkosci --> no ale powiedzmy ze takie slimaki to tez nie sa --> teoretycznie do pracy w biurze sie nadaja. Wszytkie kompy sa zlaczone w siec przez router ( dzisiaj tam ide tak sie blizej wszytkiemu przejzec to podam nazwe tego routera)--> ktory to tez rozdziela internet
Do tego ma 2 drukarki. ( ktore to sa teoretycznie skonfigurowane tak ze kazdy komputer w sieci moze drukowac z kazdej)--> i tu sie zaczynaja schody --> poniewaz z tego co mi mowil to zazwyczaj cos nie dziala --> i wtedy serwis 50PLN --> po czym podziala dzien/dwa i znowu nie dziala --> i znowu serwis i tak w kolko.
Teraz zastanawiam sie jak to wszytko razem skonfigurowac zeby dzialalo bez zgrzytniec.
Z tego co mi sie wydaje to uslugi w XP ustawilbym tak jak zwykle --> czyli tak jak kiedys @eye pisal
Z tym ze win ME na oczy nie widzialem juz ho ho ho --> i tego sie troche boje --> wingrowz nie moge zmienic bo wiadomo firma licencja etc. I gdybyscie powiedzieli, a raczej przypomnieli mi co tam nalezy poustwiac zeby ten chyba "najlepszy" ze wszytkich czesci win dzialal jak nalezy.
Dodatkowo zatanawim sie nad tym czy na tych XP-kach nie pozakladac kont z ograniczeniami z ktorych by kozystali pracownicy.
No i, o ile sie za to zabiore to po instalacji wszytkiego chcialbym zrobic obraz dysków systemowych ( Gohst, PM ?? --> co jest lepsze --> sam z tego nigdy nie korzystalem) tak aby jesli wszytko juz by dzialalo to przy ewentualnej awarii mozna bylo wszytko szybko przywrocic do stanu pierwotnego.
Moge liczyc na wasza pomoc ??
Pozdr.