Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: DCT3 flashowanie pod winxp
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Telefony, Palmy, Komórki
Ace McCloud
witam

Czy jest juz jakis sofcik, ktorym daloby sie zmienic flasha w noki pod windowsem XP ?
Tak sie sklada ze do w98 mam utrudniony dostep, a flasher by rolis sobie niezbyt radzi pod wxp w trybie zgodnosci (nie radzi sobie wcale tongue.gif)
I_O
Rollis dziala pod XP, ale potrzebny ci bedzie dodatkowo UserPort
-> sciagnac, rozpakowac
-> skopiowac plik Userport.sys do katalogu X:\Windows\system32\drivers\
-> uruchomic Userport.exe i kliknac kolejno: start, update, exit
->uruchomic Rolli czy tez inne badziewie i - do dziela smile.gif
-> po - miejmy nadzieje pomyslnym - flashu mozna wylaczyc userport kliknieciem na "stop"
I to chyba na tyle.... smile.gif
Mozesz oczywiscie uzyc tez innego softu, ale to juz zalezne jest od posiadanego przez ciebie hardware
buЯn
ooo widze że temat dla mnie ponieważ mam 6310i i chce ją updeatować do wersji softu 5.51 tylko musi mi ktoś łopatologicznie pomóc czym mam to zrobić i skąd wziąść soft

thx
Ace McCloud
@I_O
Jestes pewny ???
Ja mowie o rolis flasher a nie rolis tool
Rolis tool -> sie zgodze, ze dziala (zdejmowanie smoka smile.gif ) -> i trzba miec userport.

Ale flasher cos nie bardzo mi chcial dzialac ... na dzien dobry mam "this SW don't work in NT or w2000" a po odpaleniu w compablility mode przy probie odczytania flasha prosi o wcisniecie POWER w telefonie... ale nie reaguje na to i sie zawiesza :/

@BuRn
edit: hmmm faktycznie moze to i DCT4 tongue.gif -> wiec to info co tu bylo jest zbyteczne tongue.gif
I_O
CYTAT
widze że temat dla mnie ponieważ mam 6310i

Hmm, obawiam sie ze temat jednak nie do konca jest dla ciebie smile.gif
6310i to nie DCT3 tylko juz DCT4, i tu bez odpowiedniego hardware sie nie obejdzie. Koszt od okolo 120 eur za klonowane Prodigy, lepsze ( Griffin, Twister, Prodigy) to juz jakies 300 eur, za to wtedy soft i flash files najczesciej juz sa w pakiecie
Zakup sie oplaci jesli robisz to masowo, jesli masz tylko jeden telefon lepiej pewnie bedzie pojsc do serwisu Nokii
Damiano
Powiem krótko biggrin.gif

http://forum.techtronic.pl/

Zarejestrujcie się bo naprawdę warto no i oczywiście szukajcie,czytajcie... cool.gif
Napisz w ogóle jaki fon chcesz flashować @AceMcCloud tongue.gif

smiley13.gif
buЯn
CYTAT(I_O @ 23.07.04 - 20:49)
CYTAT
widze że temat dla mnie ponieważ mam 6310i

Hmm, obawiam sie ze temat jednak nie do konca jest dla ciebie smile.gif
6310i to nie DCT3 tylko juz DCT4, i tu bez odpowiedniego hardware sie nie obejdzie. Koszt od okolo 120 eur za klonowane Prodigy, lepsze ( Griffin, Twister, Prodigy) to juz jakies 300 eur, za to wtedy soft i flash files najczesciej juz sa w pakiecie
Zakup sie oplaci jesli robisz to masowo, jesli masz tylko jeden telefon lepiej pewnie bedzie pojsc do serwisu Nokii
*

fuck własnie sobie przypomniałem że 6310i to DCT4 i bez odpowiedniego sprzętu będzie lipa myślałem że już coś wymyślili ...... huh.gif
I_O
Tia, mam na mysli Nokia DCT3 flasher by Rollis (jroland@Is.lt) ver 4.79( build 001) smile.gif
Mimo to potrzebny ci bedzie jeszcze NokTool by Rollis zeby obliczyc FAID, bo flasher tego nie robi.
Szczegolow niestety bedzie mi trudno podac, bo uzywalem Rolli tylko pare razy - za duzo z nim zabawy. Lepiej to robil WinDLS na donglu Dejana, pozniej zreszta do wszystkiego bralem Prodigy
Ace McCloud
CYTAT(I_O @ 23.07.04 - 20:59)

uuu nowsza wersja... a ja sie z ranca naszukalem i nie znalazlem :/ wallbash.gif

Wielkie dzieki
Z reszta juz sobie dam rade (nok tool mi dzialal pod XP) tongue.gif...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.