Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co jest grane ?
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
Spyra
Norton wykryl mi Trojana, wykasowal go i po problemie. Niestety chwile pozniej chcialem zalaczyc plik z filmem i dupa blada. Pisze ze "plik jest uzywany w trybie wylacznosci przez inny program i zeby go wylaczyc" Tylko co ??? jaki program???
Zaden odtwarzacz nie otwiera mi filmow, robilem skan Nortonem i MKS-Vir On-Line i czysto. Restart kompa nie pomogl, przywracanie systemu tez nie pomoglo. Co jest grane ? Zaznaczam ze nie chodzi o jeden plik z filmem tylko wszystkie a mam ich sporo, o dziwo Teledyski chodza bez problemu. Macie jakies pomysly ?

Zgralem z plytki film na dysk i poszedl bez problemu a te ktore byly na dysku nie ida. Nie da sie tez zmienic nazwy ani przeniesc.
Ali
Spróbuj to:

Wpisz: regsvr32.exe /u shmedia.dll w menu start - uruchom, wyrejestruje ci to shmedia.dll i wtedy spróbuj uruchomić, przenieść, usunąć.
Spyra
Niestety filmy nadal sie nie otwieraja a komunikat jest ten sam. Niezamierzam takze kasowac takiej ilosci filmow i to w dodatku jeszcze nie obejrzanych.

Pliki z filmami mialem podzielone w katalogach na seriale, filmy z napisami i bez. Samego pliku z filmem nie mozna przeniesc bo wyskakuje blad, natomiast caly katalog moge wyciac i wkleic w innym miejscu i tak tez zrobilem. Okazalo sie ze wiekszosc filmow po zmianie miejsca dziala. Idac dalej wycialem wszystkie katalogi z folderu Download (tak sobie go nazwalem) i wkleilem w innym miejscu. Skasowalem folder Download, nastepnie utworzylem nowy i wkleilem tam wszystkie katalogi wczesniej wyciete z Download. Po tej operacji jak pisalem wyzej znaczna wiekszosc filmow otwiera sie i dziala, pozostala jednak pewna ilosc filmow ktorych proba uruchomienia konczy sie komunikatem : "plik jest uzywany w trybie wylacznosci przez inny program i zeby go wylaczyc"

Czekam na wasze opinie, bo nadal nie mam pojecia co sie stalo crazy.gif
Ogorek
Hej mam podobny problem, mam taki folder ktory jest nonstop jako "tylko do odczytu" i nie mozna tetgo zmienic, w tym folderze mam dziwne pliki, wszystkie typu *.dll , to folder po jakims p2p programie (earth station5), jak jechce zmazac to pisze ze pliki sa przez windows uzywane. Win2K
dzieki
cu
zdjecie<--klick
I_O
Wymelduj te DLL-e jak radzil Robsonek i powinny sie dac skasowac. Ewentualnie potrzebny moze byc restart systemu
CYTAT
"plik jest uzywany w trybie wylacznosci przez inny program i zeby go wylaczyc"

Dobrze by bylo sie dowiedziec co to za program? Moze jakas lista aktywnych procesow albo log z HijackThis by pomogl?
Spyra
Mnie nie chodzi o skasowanie tych plikow tylko o mozliwosc ich otworzenia tak abym mogl sobie obejzec filmik smile.gif
Oto log:

Czekam z niecierpliwoscia na rozwiazanie tego problemu smiley13.gif
marekwjk
Witam!
Nic nowego nie powiem ale poszukaj tu !
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...showtopic=10662

Marek
Spyra
Niestety nic co tam bylo napisane nie pomoglo sad.gif
Ali
@Spyra a jak wylogowałeś regsvr32.exe /u shmedia.dll mogłeś wtedy przeniesc film? bo jak mogłeś to duży plus, przecież sam pisałeś że jak przeniesiesz w inne miejsce to filmy odtwarza, chyba ze zle pamietam (wczoraj to czytalem) tongue.gif
Spyra
Tak jak pisalem samego pliku z filmem nie moge przeniesc, ale da sie przeniesc folder. Po tym zabiegu wiekszosc filmow zaczelo chodzic ale NIE WSZYSTKIE i w tym problem.
Ali
Aha to chociaz troszke pomogłem clap.gif
i na tym chyba sie skonczy sad.gif dziwna sprawa
Giissmo
Sprobuj usunac ta wartosc w rejestrze:
KOD
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{87D62D9471B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}\InProcServer32:
u mnie to pomogło w bardzo podobnym przypadku, bac sie nie trzeba bo zaszkodzic na pewno nie zaszkodzi :rolleyes
Spyra
Jak pisalem wyzej u mnie to nie pomoglo (ani zmiana nazwy klucza ani usuniecie go)
I_O
No ja tez nie wiem, w logu nic podejrzanego nie widze - pomijajac pare dosc zbednych ale bezpiecznych autostartow.
Moze sprobuj kolejno powylaczac wszystkie w danym momencie niekonieczne procesy ( wlacznie z notronem) i wtedy probowac odpalic film? W ten sposob ograniczysz troche liste "podejrzanych"
Biondi
Nie bylbym przekonany, aby byla to wina jakiegos programu.
Ja mam podobny problem i zauwazylem,iz dzieje sie to w folderze czesto uzywanego poprzez czeste`ladowanie`, usuwanie plikow.
Ja mam problem nie tylko z filmami, ale rowniez z innymi plikami.
Przyklad : gdy rozpakowuje album do `felernego` folderu, winrar zasypuje mnie bledami, natomiast gdy zmienie mu tylko sciezke leci bezbolesnie.
Wiec staram sie nic nie pakowac do danego flodera-ow, bo jest ich troszeczke wiecej.

Osobiscie mysle zrobic formata calego dysku i utworzenie partycji na nowo, naturalnie jesli bede naprawde zmuszony, lecz poki co wlasnie w taki sposob sobie z tym radze - inne miejsce docelowe.

Ps. Defragmentacja nie pomaga, oraz wszelakie programy do naprawy partcji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.