Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: program do czyszczenia hdd ze smieci
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
Ace McCloud
Witam

Potrzebowalbym jakis sprawdzony programik, ktory mi przeczysci dysk twardy ze zbednych pliczkow (bak, tmp), wywali puste katalogi, znajdzie niepotrzebne dllki itd.
Wiem, ze jest wiele takich programow, ale pytam o taki, ktorego sami uzywaliscie i po restarcie system dzialal poprawnie.
Bo nie bardzo mi sie widzi wyczyszczenie systemu a po restarcie windows poinformuje mnie , ze jednak wywalilem potrzebne pliki tongue.gif

No wiec... co polecacie biggrin.gif i czego uzywacie biggrin.gif
marcjusz
Z własnego doświadczenia polecam jv16 PowerTools - co prawda ja używam tego głównie doczyszczenia rejestru, ale do czyszczenia hdd też się nadaje. Programik solidny i jak dotąd nie zawiódł mnie.
Jeżeli już mowa o rejestrze to do defragmentacji po czyszczeniu polecam Resplendent Registrar. Trochę odbiegłem od tematu, ale może robisz większe porządki wink.gif.
ZiElOnY
Uzywam tweakXP poniewaz nie tylko czysci plyte ale ma takze inne ustawienia do konfiguracji Wina i REG
Ace McCloud
CYTAT(marcjusz @ 24.07.04 - 22:05)
Z własnego doświadczenia polecam jv16 PowerTools - co prawda ja używam tego głównie doczyszczenia rejestru, ale do czyszczenia hdd też się nadaje. Programik solidny i jak dotąd nie zawiódł mnie.
Jeżeli już mowa o rejestrze to do defragmentacji po czyszczeniu polecam Resplendent Registrar. Trochę odbiegłem od tematu, ale może robisz większe porządki  wink.gif.
*

ee do rejestru to mam
"Registry Mechanic for Windows
Published by WinGuides Software"
i wiem ze mi nic nie popsuje

jv16 kiedys uzywalem do rejestru, ale jak wywailem o jeden wpis za duzo to zrezygnowalem...
Ale zaraz sprawdze jak sie sprawuje podczas wywalania smieci z hdd :/
Lorak
CYTAT(Ace McCloud @ 24.07.04 - 21:24)
ee do rejestru to mam
*

Ace możesz powiedzieć gdzie znaleźć ten programik cool.gif

Pozdrawiam
Ali
Ja używam System Mechanic od kilku lat i jestem zadowolony. Czyści dysk z zbednych plików, naprawia uszkodzone i czysci wszystkie slady jakie zrobilismy w internecie wink.gif
Ace McCloud
jv16 -> ooo niezle sie rozbudowal ten program. Ale podziekuje... juz na starcie zaznaczyl mi pliki, ktory nie powinien wywalac sad.gif
Resplendence.Resplendent.Registrar -> a ten program chyba nie ma nic wspolnego z czysczeniem rejestru -> powiedzialbym, ze jest to bardzo dobry zastepca regedit.exe tongue.gif (a moze przegapilem jakies opcje?)

CYTAT(Lorak @ 25.07.04 - 11:09)
CYTAT(Ace McCloud @ 24.07.04 - 21:24)
ee do rejestru to mam
*

Ace możesz powiedzieć gdzie znaleźć ten programik cool.gif

Pozdrawiam
*

Jasne:

CYTAT(robsonek @ 25.07.04 - 11:20)
Ja używam System Mechanic od kilku lat i jestem zadowolony. Czyści dysk z zbednych plików, naprawia uszkodzone i czysci wszystkie slady jakie zrobilismy w internecie wink.gif
*

hmm system mechanic mi juz kiedys system rozwalil... ale zaraz sobie przetestuje co teraz potrafi ;P
konflikt
Dobrym programem spełniającym twoje wymagania będzie HDCleaner:
Niezła aplikacja, posiada funkcję backup, więc bezstresowa, dodatkowo ma przyjazny interfejs. Natomiast do czyszczenia rejestru polecam regcleaner: , po czym możesz zdefragmentować rejestr wspominanym już resplendentem.
Pozdrowienia.
Ace McCloud
CYTAT(konflikt @ 25.07.04 - 16:27)
Dobrym programem spełniającym twoje wymagania będzie HDCleaner:
Pozdrowienia.
*

HDCleaner: -> ten maly programik... wymiata biggrin.gif

RegCleanera juz kiedys widzialem... i nie pamietam czy mi rozwalil system czy nie.

Rresplendent -> hmmm to jest do defragmentaqcji... hmm.. mam problemy z jego odpaleniem (cos sie buntuje) -> jeszcze sie pobawie smile.gif

Dzieki wszystkim za pomaganie biggrin.gif
SebNET
Ja do rejestru używam programiku "Registry Healer". Polecił mi go kiedyś @aki i bardzo dobrze się sprawdza. Szybko i bezpoleśnie czyści rejestr z brudu i nie uszkadza dobrych kluczy. Polecam naprawdę dobry soft.

Pozdrawiam respekt.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.