Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z routerem
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
POSTMAN
Sprawa wygląda tak:
Mam router Asmax AR 804u do tego była podłaczona neostrada i wszystko smigało jak trzeba. W zeszłym tygodniu zmienili na DSLa i wszystko padło (cała historia pare tematów niżej jak kogos interesuje). Wogóle tego DSLa dali nie takiego jak trzeba wiec zrezygnowalismy z tego i wróciliśmy do starej neostrady. Niestety po podłaczeniu działa jak chce. Po uruchomieniu jest net przez około 2 minuty a potem pada. Ustawien routera nie zmieniałem. Wogóle jakieś dziwne zachowanie netu teraz jest. Puszczam ping naprzykład na WP to idzie a strony sie nie ładuja przez przegladarke. Wyłacze ping i znów chce puścić nie idzie nawet ping. Zrobiłem reset routera do ustawień fabrycznych ustawiłem tak jak było i dalej to samo. Net działa na kompach w sieci przez jakiś czas (krótki) a potem pada na jakis czas. Na początku wszystko szybko sie ładuje ale im dłużej działa tym wolniej chodzi.

Jak podłaczam orginalny modem od neostrady nest działa normalnie z tym że ja chce żeby działał w sieci.

Czy to wina routera (mogło sie cos zwalić przez tydzień?) ??
Może sie ktoś z takim czyms spotkał. Router jest na gwarancji wiec wrazie co to wymienie(ale bym nie chciał bo wtedy neta nie bedzie dopuki nie wymienią) chyba że mozna to jakoś rozwiązać.
Nefar
Jesli po resecie nie dziala to znaczy ze sie zjaral. Moze wlasnie od tego ze podlaczyles dsl do routera przeznaczonego na adsl. Jedyne co mi przychodzi jeszcze do glowy to zrobic upgrade. Moze poprzez ponowne wgranie softu bedzie chodzil ok?
POSTMAN
CYTAT(Nefar @ 13.03.06 - 19:52) *
Jesli po resecie nie dziala to znaczy ze sie zjaral. Moze wlasnie od tego ze podlaczyles dsl do routera przeznaczonego na adsl. Jedyne co mi przychodzi jeszcze do glowy to zrobic upgrade. Moze poprzez ponowne wgranie softu bedzie chodzil ok?

Jak może sie zjarać przez inny rodzaj transmisji?? Innego zasilania przeciez mu nie podlaczalem. Jakby sie zjarał to chyba wogóle by nie działał. A Lan działa normalnie.
MegaTomasz
Czesc,
podlacz normalny modem tepsy, wpisz w uruchom cmd, pozniej ipconfig /all, zapisz tepsowe serwery dns ktore pobiera komp i wklep je na stale do routera. Niedawno probowalem podlaczyc neo u kumpla i mialem ten sam problem, net dzialal kilka min a pozniej strony przestawaly sie otwierac, wpisywanie zamiast nazw domenowych IPkow rozwiazywalo problem. Nie wiem czym to jest spowodowane ale po wpisaniu adresow DNS na stale od 2-3 miesiecy nie zgloszono mi reklamacji :-]
Pozdrawiam
POSTMAN
Niestety w miejscu gdzie ma stać ten router wpisanie DNS od TPSA też nie pomaga.

Ale dziś wziołem se go do domu i podłaczyłem i wszystko działa jak należy. Właśnie pisze podłaczony przez ten router.

Teraz to ja już nic nie wiem.

Bedzie trzeba do TPSA dzwonić bo to troche dziwne. Tylko czemu tam działa na ich modemie a na tym routerze nie to dl amnie zagadka.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.