Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Najlepszy p2p do muzyki
Osłomania > Dyskusje i Pogawędki > P2P - Kafejka
Ali
Na początek powiem jakich programów juz uzywalem.

Oczywiscie osioł smile.gif , BearShare, BitTorrent.

Jednak czasem na tych programach nie da sie znalezc muzy, ktora interesuje.
Jaki program do wymiany muzyka byscie polecili?
spychacz
Mow mu SoulSeek a_rotfl.gif

Slsk.prv.pl
Slsknet.org

Aaaaaa bo mnie zaraz zjedza tu tongue.gif
Takie slowo jak "Najlepszy" nie istnieje.
Kazdy p2p ma swe + i - kwestia przyzwyczajenia.

Moim + tego programu jest mozliwosc wejscie na pokoj (rodzaju muzy, kraju) i ustawienie sie z ludzikiem na konkretna muzyke na konkretny czas (sa i polskie pokoje). Rozmawiaj jak czegos szukasz (rodzynkow) z ludzmi co maja powyzej 10-5000 plikow choc takich tam coraz mniej (pokaz conajmniej tyle co on plikow) inaczej sie nie liczysz bedziesz uwazany z pijawe.

Dla innych zainteresowanych dopisze:
Uzytkownika i haslo podaje sie samemu, zapobiega to podszywaniu sie pod inne konto na SoulSeek.

Aaaaaaa gdzies byly spolszczenia (trzeba osobno zaladowac).
Ali
Obił mi sie o uszy ten program kiedys, dzięki, zaraz sie biore za testy.

A tą nazwe uzytkownika i hasło to jak zdobyc?

Dobra nieaktualne z tym hasłem wink.gif
Madman
Na dc++ są huby które specjalizuja sie w różnych gatunkach muzy
pab
CYTAT(Madman @ 14.04.06 - 12:11) *
Na dc++ są huby które specjalizuja sie w różnych gatunkach muzy

Analogicznie w slsk pokoje z poszczególnymi gatunkami.
Jednak mówiąc szczerze slsk jest dla tych którzy niekoniecznie chcą posłuchać muzy z vivy I mtv.
spychacz
Ali i jak podoba sie SoulSeek confused1.gif

a_rotfl.gif "specjalizuja" coz za okreslenie respekt.gif
Ali
CYTAT(spychacz @ 14.04.06 - 14:54) *
Ali i jak podoba sie SoulSeek confused1.gif

Wiesz sciagnalem to co mi bylo potrzebne i jakos go juz teraz nie uzywam. Jak czegos nie znajde na osle
to napewno powróce do tego programiku smile.gif
Mefisto_PL
Co to za program "SoulSeek" huh.gif Najlepszy jest BearShare jak dobrze skonfigurujesz smile.gif
sienio
Co to za program "BearShare"? Najlepszy jest Soulseek i nie trzeba go konfigurować. smile.gif Raz miałez styczność z "Bearshare" i dla mnie jest bezużyteczny. Na slsk jest dosłownie wszystko, nawet rzeczy których nia ma na ed2k.
Mefisto_PL
Na BearShare też jest wszystko.
Jesli niechcesz to nie musisz konfigurowac. thumbsup.gif
A jak chcesz miec wieksze transery to je zwiększ. a_rotfl.gif
czullo
Bittorrent i tracker oink.me.uk - 39,646 torretow z muzyka biggrin.gif Nie musze chyba wspominac o tym ze osiaga sie maksymalna predkosc przez caly czas sciagania biggrin.gif istanieja tez strony dla fanów muzyki w bezstratnych formatach jak Pedro's BTMusic Tracker. Jak rozniez wyspecjalizowane w jednym gatunku no. muzyka elektroniczna trancetraffic.com
Skye
Co do bearshare to nawet sie nei wypowiem. SLsk jest bardzo dobrym programem do muzyki, ale brakuje mi tam kilku opcji... Cos ala hash pliku z ed2k by sie przydal bo sciagajac jeden kawalek nie mozesz go kontynuowac od kogos innego jezeli ma zmieniona nazwe.
DC++ tez ma swoje zalety ale i sporo wad, a specjalizuja to dobre slowo ';] na niektorych hubach za udostepnianie czegos oprocz muzyki masz kicka.
I_O
CYTAT
Na BearShare też jest wszystko.

Tak dla scislosci: na Bear Share nie ma niczego, jest natomiast na Gnutelli smile.gif
Bearshare jest tylko jednym z wielu programow obslugujacych siec Gnutella, i zawiera takie masy spyware ze po instalacji strach dotknac klawiatury zeby nie ugryzla smile.gif Juz IMO lepiej zainstalowac Shareaze, program obsluguje na raz edk, Gnutelle, Gnutelle 2 i BT, i co wazne jest open source i stuprocentowo czysty
sienio
CYTAT(Skye @ 05.07.06 - 17:09) *
Cos ala hash pliku z ed2k by sie przydal bo sciagajac jeden kawalek nie mozesz go kontynuowac od kogos innego jezeli ma zmieniona nazwe.

Nie ma hashu, ale przecież na upartego można dociągnąć kawałek od kogoś innego. Wystarczy znaleźć plik dokładnie plik o tej samej wielkości, podmienić nazwy i można już ciągnąć z innego źródła. Nie jest to zbyt wygodne, ale możliwe. Soulseek wogóle nie oferuje zbyt wielu funkcji, ale jak dla mnie to i tak rządzi. smile.gif
Skye
sienio nie mowie, ze jest to nei mozliwe ale taki rodzaj hasha uproscilby sprawe niemilosiernie. Programik jest prosty i czasem klopotliwy, ale dla prawdziwego konesera muzyki nie masowkowej jest niezbednym narzedziem ';]
Mefisto_PL
Ale BearShare wyszuka wszystko smile.gif a co do wirusów to nieraz można się z nimi spotkać sad.gif
Dipster
Jako najlepszego p2p do pobierania mp3, proponuję popularny program Bearshare , choć często zawiera on różnorakie syfy to jednak rządzi w tej dziedzinie, aby ich uniknąć wystarczy nie ściągać małych plików i rar'ów.

Pozdrawiam, Adam
Klimak
Tak powiem ze rozmowa jest glupia:
1 pisze to jest najlepsze, a 2 ze tamto... to jak rozmowa z przedszkolakiem

A teraz cos na powaznie...szukam programu do sciagania "techna" wszelakiej masci i ruznorodnosci.
Czekam na propozycje...mul odpada bo na mojim necie zaden nie dizala:)
moze bearsheare...
na SlSk szczerze mowiac nie znajduje tego co chce.

Moze ktos sie zna... albo powie jakie tajne hasla wpisywac zeby znalesc to co trzeba:P
becks
nie prosciej bedzie pobawic sie torrentem skoro piszesz ze emule ci slabo ciagnie??

wbij sie na chociazby na takiego oink'a i lecisz smile.gif
Dipster
Najlepiej z ftp, mogę zapodać kilka linków na pm jeśli wyrażasz chęć.
Klimak
Tak tylko patrzylem jaka bedzie wasza odpowiedz... metoda zawsze jest ta sama poszukasz-znajdziesz!
A co do mula to nie slabo ciagnie tylko wogle nie dziala
Luca
To odpowiem Ci jak doroslemu.
Chcesz muzyke za darmo?-nie ma takiej mozliwosci.
Za wszystko trzeba placic.
Teraz musisz zrobic sobie kalkulacje
Kupujesz kompa-placisz
kupujesz neta-placisz
Instalujesz mula i sciagasz-za darmo.
Piszesz ,ze nie dzala ci mul na necie -Kupujesz drozszy-inny net bez ograniczen.
Nie masz mozliwosci bo to jedyny dostawca?-przeprowadzasz sie tam gdzie jest mozliwosc wyboru-placisz.(koszta przeprowadzki)
Jak juz wszystko masz i zaplaciles wtedy mozesz sciagac.
Dalej nie dziala?Zamawiasz fachowca-przychodzi ustawia -Placisz-sciagacz muzyke.
Nie chcesz placic-dzialaj sam,zadawaj pytania czytaj odpowiedzi i ...moze sie uda ,zeby zadzialalo -za darmo.
spychacz
CYTAT(mireczek @ 06.10.06 - 13:57) *
Nie masz mozliwosci bo to jedyny dostawca?-przeprowadzasz sie tam gdzie jest mozliwosc wyboru-placisz.(koszta przeprowadzki)

Wyjsc jest 1000000
Kempa-satellite.com
Technologie-satelitarne.pl

bier.gif
Klimak
CYTAT
To odpowiem Ci jak doroslemu.

jestem dzieckiem mam zaledwie 15lat thumbsup.gif
Ale dzieki za odpowiedz...
A co do tych kosztow to lepiej juz kupic orginala:D
Sciagam narazie na Bearshearze.....jakos idzie:)
Rzeznik_2236
Kwestia tego, jakiej muzyki poszukujesz... Do lossless polecam Pedro's BTMusic Tracker oraz, w jakimś sensie, sieci ed2k, ale tylko gdy dana sumka została zindeksowana w linkowniach (http://tothbenedek.hu/ed2kstats/), inaczej nie idzie zweryfikować faktycznej jakości. Ponadto DC i dedykowane trackery muzyczne, tam weryfikatorem jest zazwyczaj osoba udostępniającego...
Dorota1980
A jak z tothbenedek.hu skorzystać by znaleźć dany album ? Może ktoś polecić strony ed2k z muzyką ? Wolę emule chociażby za klimat smile.gif No i w emule jest chyba więcej pliczków i jakby dłużej są źródła. Polećcie jakieś adresy muzycznych linkowni.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.