CYTAT(Xahil @ 15.04.06 - 09:37)

A tak wogle jak cos przegrywam to robie kopiuj -> zmiana okna na docelowe -> wklej, bez zadnego przeciagania.
A ja robię różnie

czasem tak jak Ty, a często przeciągam między oknami, albo kopiuj/wytnij - wklej między oknami, jak mi wygodniej. Zresztą jakie to ma znaczenie?

kwestia wygody i szybkości tylko. Poza tym w tym Nemo nie da rady między oknami...

To ty masz wogle jakies partycje linuksowe ? Bo testowanie programu do odczytu partycji linuksowych nie posiadajac takowej jest conajmniej malo miarodajne

No właśnie nie mam, pisałem o tym wcześniej. Chodzio mi o to tylko, że Explore2f pokazuje partycje tylko linuksowe, a nemo jest też zwykłym menedżerem plików na dyskach i napędach w windows...

Tu sie moge zgodzic, ale tez nie do konca. Zostaje jeszcze kwestia ochrony danych linuksowych (jak taki program ci ignoruje uprawnenia to kazdy kto odpali taki program ma pelny dostep do danych na dysku linuksowym, wiec dobrze ze moze to zrobic tylko Administrator, inna sprawa ze wystarczy odpalic system z liveCD zeby osiagnac to samo (chociaz tam trzeba troche wiecej wiedzy niz tylko wyklikac)).
No rozumiem. W sumie to nawet i dobrze...
Właściwie to nie wiem dlaczego ja tak bronię tego Nemo, używać go nie będę

...
Wtyczki do total commander można pobrać np.
stąd Jest taka, przez którą można czytać i pisać na ext2, ale z ext3 nie...