Kolejne głupie pytanie, ale dobrze by było, gdyby ktoś potrafił na nie sensownie odpowiedzieć.
Wybaczcie, że głupie, ale Neo mam raptem od wczorajszego wieczora i nie zdążyłam się dokładnie zapoznać z wszystkimi duperelami.
W Azureusie podczas testowanie portu 6881 występuje błąd Nat. W mułku nie bardzo chce się on łączyć z serwerami. Mając SDI na Freesco przekierowywałam sobie odpowiednie porty i było po krzyku, a tu nie wiem, czy można i jak to zrobić. Czy da się ten Nat ominąć?
MegaTomasz
27.07.04 - 13:27
Jezeli laczesz sie bezposrednio przez modem powinnas miec high ID, jezeli przez router musisz przekierowac porty. Napisz cos wiecej o sprzecie od tepsy jaki dostalas to sie cos poradzi
Pozdrawiam
Jak się konfiguruje połczenie neo via win xp, to domyślnie na połączeniu ppp włączony jest firewall, czyli we właściwościach tego poączenia wyłącz "chroń mój komputer".....
Ale równocześnie musisz zainstalować jakiegoś lepszego firewalla, bo ten z windozy to na niewiele się zdaje.
PS Y rezygnujesz z freesco na rzecz sprzętowego routera..... szkoda.
CYTAT(Eyeore @ 27.07.04 - 16:20)
PS Y rezygnujesz z freesco na rzecz sprzętowego routera..... szkoda.
Czemu szkoda?
Ps. A sprzętowy to który kupić? Ten Asmax czy D-Linka?
Szkoda. bo panowie z freesco.arx.pl coś badzo fajnego przygotowali...Szczegóły
http://nnd.freesco.plZdecydowanie Asmaxa + switcha np: Planet 10/100 (muł będzie lepiej chodził niz na tym d-linku), A ten modem z tepsy sprzedać za 70-100 zł.
Zdecydowałam się już na Asmaxa i składam zamówienie, ale zastanawiam się jeszcze, czy konieczny jest splitter??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.