Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Blokowanie okienek
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
pawcio
Hej

Mam pytanie jak zablokowac wyskakujace okienka, zarowno w IE jak i FF, jesli temat byl (nie moglem odszukac) prosze o link.

Dzieki pozdrawiam
jaron
Jeśli chodzi ci o rekalmy to do Firefoxa masz To
Pozdrawiam
smiley13.gif
lokocool
Temat tutaj:
http://www.osiol.net/index.php?showtopic=21419 deal.gif

Ale tak jak napisal @jaron --> najlepszy jest Adblock plus ( z tym ze w wersji 0.5.x.x a nie 0.6.x.x) + odpowiednie filtry --> ale te sa podane w powyzszym temacie wink.gif

Pozdr. smiley13.gif
jaron
CYTAT
najlepszy jest Adblock plus ( z tym ze w wersji 0.5.x.x a nie 0.6.x.x)

Czy możesz wyjaśnić dlaczgo wersja 0.6.xx nie?
Pozdrawiam
smiley13.gif
lokocool
CYTAT
Czy możesz wyjaśnić dlaczgo wersja 0.6.xx nie?

Mozesz poczytac na polskim forum mozzili... ogolnie ludzie narzekaja wink.gif
Z mojej strony wersja 0.6 mi nie odpowiadala bo dodawala m.in. dodatkowy przycisk kolo paska adresu i slabiej blokowala niektore typy reklam wink.gif --> przynajmiej w moim odczuciu --> nawet po dodaniu takich samych filtrow wink.gif
Uwazam ze jesli cos dziala i jest dobre to nie ma sensu tego zmieniac --> a wersja 0.5 bardzo dobrze wykonuje funkcje jaka ma sprawowac wink.gif

Pozdr. smiley13.gif
yasiu777
Zamiast jakieś tam adbloki stosować wzięlibyście i zainstalowali proxomitrona, to byście żadnych odczuć nie mieli biggrin.gif Jeden i uniwersalny, no i proxo nie blokuje tylko okienek, ale wszystkie niebezpieczne skrypty, a jest ich na liście kilkaset. Poza tym proxo blokuje reklamy w takim GG to daje do myślenia wink.gif ( blokuje ale nie zawsze. Raz zablokuje wszystkie reklamy, a raz tylko 1 sad.gif nie wiem czym to jest spowodowane ) ale to jako ciekawostka biggrin.gif Osobiscie klienta GG nie używam, bo jest tam wiecej reklam niż ja ogladam przez cały tydzien w necie (oczywiście w domku za proxomitronem smile.gif)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.