Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szukam programu
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
Al_Hadzi
Szukam programu do edycji plikow graficznych najlepiej w wersje Freeware. Zalezy mi na sofcie pod Windows98. Chodzi o stosunkowo prosty program do grafiki (obracanie, zmiana wymiarow, lustrzane odbicie, ostrosci ..takie te prostsze operacje na plikach jpg gif etc). Zalezy mi na prostocie GUI tego programu. Jaki byscie polecali. Jesli juz nie bedzie nic z freeware lub podobnych dystrybucji to z licencjonowanych, grunt zeby obsługa byla intuicyjnie prosta. Linki na emule mile widziane smile.gif Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Eyeore
Jesli chodzi o bitmapy to gimp jest czołowką, ale uwaga nie pracuje w CMYK-u
http://www.gimp.org
http://www.gimp.signs.pl/
A no i oczywiście licencja GPL
I_O
Jesli ma byc bardzo prosty to moze Irfan View? W zasadzie swietna przegladarka do zdjec, ale pare podstawowych funcji obrobki tez ma
Z troche lepszych alternatyw moze Photofiltre? Jest maly, darmowy dla prywatnych uzytkownikow i organizacji non-profit, za to ma sporo funkcji i wtyczek
Al_Hadzi
Sa jeszcze jakies propozycje ? (GIMP 2.0.0 nie chce mi sie zainstalowac pod w98...niestety) sad.gif
leonard
DARMOWE PROGRAMY GRAFICZNE
krzysioibasiaj
Spróbuj AcdSee 603 ze spolszczeniem.
No ale niestety to nie FREE. clap.gif
lokocool
Albo moze Paint Shop Pro... wesja Sharwere, czyli prawie free a opcji full smile.gif
Berserker
Albo XnView z www.xnview.com- i przeglądarka i prosty program graficzny w stylu Irfan View
Luca
Ja uzywam ProShow Gold i CompuPic Pro- dwa pieknie ze soba wspolpracuja i sa naprawde proste

Jak chcesz to ssaj spakowalem to czego ja uzywam
nie wiem czemu ale klikalny mi nigdy nie wychodzi
Al_Hadzi
Wszystkim bardzo serdecznie dziekuje - (Mireczek Piwo dla Ciebie za paczuszke - wrzucilem by zassało). Klikalne linki sa prosciutkie: jesli masz watpliwosci zajrzyj do czyjegos postu w trybie cytowania i podejrzyj strukture budowy klikalnego(nie zapomnij wlaczyc html-a). W smietniku mozna potestowac te umiejetnosc smile.gif

jeszcze raz dzieki.

Al Hadżi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.