Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: nokia 6230i,simlock,security code
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Telefony, Palmy, Komórki
Pioter
hejho
dostalem ta nokie w abonamencie juz dawno temu i od jakiegos czasu lezala w szafce (jak tylko umowa sie skonczyla). dzis chcialem zaczac jej urzywac jako telefonu na karte wiec wlozylem nowego sima i okazalo sie ze jest simlock. wyszperalem jakis kalkulator kodow do nokii i za ktoryms razem sie udalo ja odblokowac. wlozylem jeszcze raz sima i wszystko ladnie wyglada z tym ze od razu klawiatura jest zablokowana. kazda proba odblokowania konczy sie informacja zeby wklepac "security code". nieprzypominam sobie zebym ustawial jakis kod a jesli nawet to nie pamietam. jak sie tego pozbyc i czy moze to byc przyczyna zle sciagnietego simlocka albo cos? w sumie pisalo w tym kalkulatorze ze po 5 probach telefon sie blokuje a troche tych prob bylo zanim odblokowalem. moze jest jakis kod uniwersalny ktory nalezy wpisac?? rozmowy moge odbierac ale klawiatura ciagle zablokowana.

jesli ktos wie co sie dzieje to bede wdzieczny bier.gif
greg21
na pl.misc.telefonia.gsm doradzają, żeby skorzystac z kabla/irdy i programu: Logo Manager/Calc By Mroa
tomekkkz
@Pioter: ta nokia wlasnie jest ciezka do "zlamania". malo kto potrafi dobrze (to znczy bez pozniejszych) komplikacji zdjac sim-locka. nie mowie ze sie nie da ale jest to trudne, napewno bardziej skomplikowane niz np nokia6610 czy 3310 smile.gif
Pioter
wielkie dzieki greg21. madre to forum, odpowiedz dostalem w 5 minut i telefonik juz smiga smile.gif

pozdrawiam
Krystol
czesc wam , mam dokladnie to samo co zalozyciel tego tematu tylko ze mam nokie 6500 i niewiem jaki ejst kod do klawiatury odblokowania , prosze o dokladny link z pomoca albo szczegolowe wytlumaczenie ( ogolnie jestem tępy i pewnie sam link do forum mi niewystarczy dlatego prosze o dokladny jakis link ktory mi pomoze )

PS : PROSZEEEE , to bardzo wazne dla mnie
Maryan
A simlocka zdjąłeś?
Krystol
tak , tzn mam taka podkladke ktora oszukuje telefon i on mysli ze niema simlocka , ale t niema znaczenia , chodzi po prostu i ten security code , niemoge nawet klawiatury odblokowac , prosze o pomoccccc
Berserker
A czytał toMoże nie ten model,ale ten sposób
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.