Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Polska - Litwa 0:1
Osłomania > Dyskusje i Pogawędki > Sport - Kafejka
Maryan
Przed chwilą zakończył się mecz:
Polska - Litwa 0:1 (0:1)
Bramka - Andrius Gedgaudas (14 min.)

Polska: Dudek (82 min. - Fabiański) Kuś (58 min. - Baszczyński), Jop, Lewandowski (46 min. - Bosacki), Gancarczyk - Bonin (46 min. - Sobolewski), Szymkowiak, Mila, Kosowski - Sosin (49 min. - Rasiak), Frankowski.

Litwa: Vaidas Żutautas - Paulauskas, Darius Żutautas, Klimavicius, Zelmikas - Savenas, Gedgaudas (73 min. - Kavaliauskas), Preiksaitis, Beniusis (68 min. - Pilibaitis) - Trakys (79 min. - Luksys), Morinas.

Mecz w wykonaniu naszych kopaczy dramatycznie słaby...poza Dudkiem, który grał na dobrym poziomie to ciężko wskazać na innego zawodnika, który by coś pokazał.

Widać, że większość kopaczy siedzi na ławce w swoich macierzystych klubach. Mila, Kosowski swoją grą pokazali, że na mundial mogą jechać tylko jako widzowie.

Frankowski zatracony całkowicie...ma ogromne trudności z zdobywaniem bramek w klubie a także w reprezentacji.

Obrona nie istniała-stracona bramka całkowicie obnażyła słabość naszych obrońców- poza Garncarczykiem cały blok defensywny jest strasznie słaby.

Pomocnicy również niewiele pokazali. Może poza Szymkowiakiem, choć on też nic specjalnego nie pokazał.

Rasiaka i Lewandowskiego nie komentuję bo czego by nie zagrali to na mundial pojadą z papą Janasem.

POdsumowując przegraliśmy z słabą drużyna litewską, która ograła nas bez większych problemów. Ogromna szkoda, ale być może jest to tylko zimny prysznic na rozgrzane głowy przed Mundialem...

Pozdrawiam
ks.znicz
Ja znam takie jedno słowo dosyć trafnie obrazujące grę Reprezentacji Polski w meczu z Litwą :
ŻENADA

Dziękuję.

Poza tym dosyć nieźle zagrali gość mało znany z Ukrainy - udowodnił że potrafi grać niezłą piłkę - Seweryn Garncarczyk , Jerzy Dudek - przy pierwszej bramie nie miał co powiedzieć, ale dzięki niemu jest tylko 1-0 w plecy, Mirosław Szymkowiak - widać że się starał, ale dzisiaj nie miał swojego dnia i może Grzegorz Bonin - gość również starał się z całych sił jednak widać było że był bardzo spięty, nie wychodziło mu, ale kilka razy nieźle przejął piłke. reszta to klapa...

Pozdro all !@!
POSTMAN
No wymówa naszych po 3 meczach na mundialu nie bedzie mogło byc zmęczenie jak połowa kadry nie gra w swoich klubach. Nie od dziś wiadomo że jedziemy na 3 mecze i do domu.
lysywujta
Ludzie co wy chcecie od szmaciarzy,zawsze byli i takimi pozostana.AMEN.Zamiast jechac na mistrzostwa ,za pieniadze podatnikow,wybudowali jakis dom dziecka,dali domy ,albo jedzenie bezdomnym,zorganizowali wiecej miejsc pracy przy takim bezrobociu,a nie inwestowac w druzyne nieudacznikow. wallbash.gif Nie bede wiecej pisal na temat tych pozal sie boze "piłkarzy". ciach.gif
aki
Jak dobrze, że przegrałem rywalizację o telewizornię z rodziną i nie mogłem tego oglądać ufff... Przegrałem o "Kochaj albo rzuć" i teraz się zastanawiam po tym co napisał @Maryan, czy to nie przesłanie dla niektórych zawodników wink.gif
Z dobrych wieści z innej beczki: Dott został MŚ w snookerze, w finale pokonując Ebdona thumbsup.gif (nie wyspałem się przez to wczoraj)
Mecz snookerowy trwa dłużej niż piłki kopanej, emocje nie mniejsze i najważniejsze - nie graja nasi, a emocje wielkie smile.gif
Pozdrawiam
smiley13.gif

ps. Jestem wielkim fanem piłki, ale zaczynam szukać alternatywy, aby nie wyłysieć smile.gif (@lysywujta, to nie do Ciebie bier.gif )
Turin
Jeśli gra Naszych się nie zmieni to znowu nic nie pokażą na mundial. Aż się przykro ogląda takie mecze. Jeszcze jak komentator powiedział, że Litwa nie gra w swoim najsilniejszym składzie to myślałem, że mi zwieracze pójdą smile.gif
Mundial zapowiada się nieciekawie. Polacy pewnie znowu nie wyjdą z grupy, a mój ulubiony piłkarz może nie wystąpić (jeśli ktoś wie co się wydarzyło niedawno w Angli to wie o kogo chodzi).
sidek
mieszkam se poza granicami polszy i widzialem w ciagu ostatnich kilku lat tylko 2 mecze polski. Z anglia i z ekwadorem z anglia nic nie grali a z ekwadorem to nie byla pilka tylko zapasy w blocie. W kazdym badz razie nie mam pojecia jakim cudem wygrali tyle meczy w eliminacjach. Napawa mnie to optymizmem poniewaz takim samym cudem mam nadzieje wyjda z grupy
Ali
Ale lipa, dobrze ze nie stracilem mojego cennego czasu i nie ogladalem tego meczu.
I z czym my na mistrzostwa? zbłaźnimy sie jak zwykle. Ehh dlaczego Janas nie dopuszcza do gry najlepszych pilkarzy?
Dlaczego cały czas widze w kadrze przewracajacego sie Mile? o Rasiaku to ja juz nie bede pisał tongue.gif
Alex2150
Widac plany Janasa sa najlepsze i nie rokuje zeby wyszli z grupy po tym co pokazuja. Zreszta jak wszedł Rasiak to wyłaczyłem TV i dalej nie ogladałem.
vince44
Nie wiem jak Was, ale mnie rozbawił komentator zachwalający Litwinów "gra się tak jak przeciwnik pozwala", rzeczywiście w tym meczu nasza reprezentacja na wiele im pozwoliła a_rotfl.gif

Co do zawodiników to się nie będę szeroko wypowiadal, bo nie ma o czym mówić smile.gif

Dobry mecz Dudka i Szymkowiaka, jak zwykle tragiczny Lewandowski (bramka dla Litwy to jego bramka), Rasiak jak zwykle, czyli mniej niż zero.
Maryan
Trochę ochłonąłem i poczytałem dzisiejsze wypowiedzi naszych kopaczy. Tutaj trochę rodzynków biggrin.gif

CYTAT
Przegraliśmy i nie ma się z czego cieszyć, choć wypadłem chyba nieźle. Łapały mnie pod koniec skurcze, ale z meczu na mecz powinno być lepiej - powiedział Kosowski.

Temu Panu się chyba coś pomyliło. Pobiegał 90 minut raz na 3 miesiące bo w klubie nie gra i się dziwi, że go boli. A już tekst o tym, że w następnym meczu będzie lepiej to ja nie rozumiem. Jakim następnym meczu?? Przecież w klubie nie gra to rozumiem, że chodzi mu o następny mecz reprezentacji...ale to nie w reprezentacji ma się kopacz ogrywać, tylko w klubie...

CYTAT
Natomiast widać niestety, że kilku zawodników nie gra w klubach i to jest ogromny problem

Janas dopiero teraz to zauważył...nie ma co..spostrzegawczy chłopak. Nie jestem w stanie zrozumieć jak on chce coś wygrywać jak trzon zespołu tworzą piłkarze, którzy nie grają we własnych klubach.

CYTAT
Ja np. przywiozłem z klubu prośbę, bym nie grał dłużej, bo w sobotę czeka nas mecz o mistrzostwo Cypru.
A tutaj mamy zdanie sklecone przez Sosina. W takim wypadku po co powoływać kolejnego magika-napastnika. Jest Frankowski, Rasiak, Żurawski, Saganowski....przecież nikt sobie nie wyobraża, że zagramy 3 napastnikami biggrin.gif

Moje subiektywne oceny: 1-10
Dudek -7
Kuś -3
(58 min. - Baszczyński)- 3
Jop-3
Lewandowski 2
Bosacki-2
Gancarczyk-4
Bonin -4
(46 min. - Sobolewski)-3
Szymkowiak-5
Mila -2
Kosowski -2
Sosin -1
(49 min. - Rasiak)-1
Frankowski-2
vince44
CYTAT(Maryan @ 03.05.06 - 10:58) *
Trochę ochłonąłem i poczytałem dzisiejsze wypowiedzi naszych kopaczy. Tutaj trochę rodzynków biggrin.gif

CYTAT
Przegraliśmy i nie ma się z czego cieszyć, choć wypadłem chyba nieźle. Łapały mnie pod koniec skurcze, ale z meczu na mecz powinno być lepiej - powiedział Kosowski.

Temu Panu się chyba coś pomyliło. Pobiegał 90 minut raz na 3 miesiące bo w klubie nie gra i się dziwi, że go boli. A już tekst o tym, że w następnym meczu będzie lepiej to ja nie rozumiem. Jakim następnym meczu?? Przecież w klubie nie gra to rozumiem, że chodzi mu o następny mecz reprezentacji...ale to nie w reprezentacji ma się kopacz ogrywać, tylko w klubie...

Kosowski jest dobry, nie wraca się do obrony, ale ma skurcze a_rotfl.gif

Ja komentarzy zawodników nigdy nie czytam, bo czasami nie wiem czy się smiać, czy plakać wallbash.gif
Carlos
Nie ma się czym przejmować. Przed mistrzostwami w 1974 r. (czasy "Orłów Górskiego) przegrywaliśmy nawet z trzecioligowymi drużynami. Prasa, tudzież inne publikatory wieszczyły sromotną klęskę. Jak było, wszyscy wiedzą.
Tak więc proponuję troche więcej optymizmu, w myśl przysłowia że historia lubi się powtarzać.
Jest tylko jeden szkopół: Janas to nie Górski sad.gif .

Pozdrowienia.wink.gif
MalcolmT
CYTAT(Carlos @ 03.05.06 - 18:33) *
Jest tylko jeden szkopół: Janas to nie Górski sad.gif .

no @Carlos nie tylko ten jeden , niestety

bo Szymkowiak to nie Deyna
a Rasiak nie Szarmach

i tak możnaby wymieniać dłuuugo

co do meczu z Litwą to trzeba wspomnieć że z podstawowego składu Litwinów grało 3 !!!! zawodników więc szkoda nawet słów na tą żenadę

jedyny pozytyw to gra Dudka i Garncarczyka, który znając Janasa i tak nie pojedzie na Mundial a zagrał bez respektu bo i szczerze mówiąc nie było przed kim tego respektu czuć

a gdzie są w takich sparingach tacy zawodnicy jak:
Wasilewski z Amici
Surma i Burkhard z Legii, czy nawet Szałachowski czy Szala
Łobodziński, Iwański czy Chałbiński z Zagłebia, pomijając PP

wszyscy ci zawodnicy ostatnio są w dobrej formie a napewno o niebo lepszej od tych wiecznych rezerwowych co mogliśmy ich oglądać we wtorek w Bełchatowie
sidek
CYTAT
co do meczu z Litwą to trzeba wspomnieć że z podstawowego składu Litwinów grało 3 !!!! zawodników więc szkoda nawet słów na tą żenadę

ale wiesz jak to jest czasami z tymi drugimi skladami mlode chlopaki maja okazje zagrac w reprezentacji to gryza trawe i wlaczaja dopalacze a starzy wyjadacze z podstawowej jedenastki potraktowaliby to jako kolejny sparing.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.