Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: DVD na divx
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
ziparo
mam pytanie i problem zrobiłem tak :

Zdekodowanie zawartość filmowej płyty DVD, a następnie skopiowanie ją na dysk komputera (pliki VOB) do katalogu za pomoca DVD Decrypter 3.2.1.0

Nastepnie włączyłem Auto Gordian Knot 1.0
Zaznaczyłem w nim ten katalog z plikami VOB (jest to shrek z dabingiem) wpisałem katalog wyjściowy , zaznaczyłem audiotrack , na 1 cd i jest tam taka opcja na dole advanced settings co tam odznaczyc najlepiej ?

Poznej dałem start program pracował nastepnie otworzyło sie kolejne okno i kolejne w dosie chyba do przerabiania ściezki dzwiekowej i jak sie to w dosie zakonczyło error komp mi sie sam wyłaczył kurde czy ktos powie mi co mam zrobic zeby to przerobic na divx?? conf20.gif
w84u
Do zripowania możesz użyć to co masz, natomiast do bezbolesnego konwertowania (między różnymi formatami) polecam #1 Video Converter. bier.gif
ziparo
NIe daje rady

1. DVD2AVIdg

2. VirtualDubMod

3. BeSweet - po tym kroku komp mi sie wyłącza to okienko pod dosem co źle robie conf20.gif moze źle go zainstalowałem czy cus unsure.gif
_ZETOR_
a ja polecam FlaskMpeg. jest to programik ktory jest na necie od wielu lat i dziala bardzo dobrze.
Biondi
Popieram @Zetora.
Flask`a uzywam od ladnych paru, jest latwy w obsludze i po krotkiej konfiguracji program robi wszystko za Nas.

Pozdrawiam
Christ006
@ziparo - po pierwsze - znajdz update Auto Gordiana ( cos kolo 1.48 - jak sie nie myle - ja mam 1.25 i jakis path )

po drugie - zdeinstaluj wszystkie !! codeki
po trzecie - zainstaluj codeki ( oprocz Xvida -Gordian Knot instaluje go przy instalacji programu ) .
po czwarte - musisz koniecznie przerabiac w divixie ? sam przerabiam tylko w xvidzie- jakosc nieporownywalna a i objetosc konkurencyjna ( filmu po obrobce )

po piate - advanced setting - ja mam - minimum width 640

codec: .....Xvid

Audio - Auto
to wszystko
kraku
Kiedy mialem mozliwosci sprzetowe - bawilem sie konwersjami filmow na divx, a uzywalem do tego divx guide z everwicked. troche zakrecona, zmudna i skomplikowana metoda to chyba byla, z wykorzystaniem kilku programow, ale efekty byly niesamowite.
Auxiliaris
Jednym z lepszych programow do przerobki automatycznej DVD na DivX jest "EASYDIVX" w 7-miu krokach masz DVD na CD-R jako DivX lamo.gif Polecam.
Ja sobiscie preferuje "DVD2SVCD", mozna nim robic wszystko oprucz DivX-ow DVD=>SVCD=>VCD lub DivX=>SVCD=>VCD=>DVD

Pozdro.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.