Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odinstalowywanie wszystkich kodeków z systemu
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
konflikt
Czy może ktoś wie jak odinstalować/usunąć/pozbyć się wszystkich kodeków z systemu? conf20.gif worthy.gif
Pozdrowienia.
Sarenka
Ustawienia- panel- jest taka funkcja dodaj albo usun Programy
i tam masz mozliwosc usuniecia tego co ci jest nie potrzebne

(po polsku nie wiem jak ale chyba cos kolo tego)

Pozdrawiam
hibi
Panel Sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer Urządzeń -> Kontrolery Dzwięku Wideo i Gier -> Kodery dekodery wideo\Kodery dekodery audio -> właściwości

Tu są chyba wszystkie kodeki smile.gif
gulon
GSpot (lub tutaj) też wyświetla wszystkie kodeki i filtry w systemie - System>>List Codecs And Ather Filters, potem prawym na danym i Detailed Properties i masz szczegóły i lokalizację...
Ale żeby usunąć wszystkie "na raz" to nie wiem jak...
konflikt
Pobawiłem się tym trochę, poszperałem i żadnego programu, który by wszystko zrobił za jednym kliknięciem nie znalazłem. Skończyło się na tym, że pousuwałem z dodaj/usuń wszelkiego rodzaju ffd i tym podobne, skorzystałem z rady @hibiego, pokasowałem niektóre pliczki *.ax i użyłem tego programu: http://www.bieniunet.qgazeta.com/dsclean.php. Większości kodeków się pozbyłem, ale nie wszystkich. Szczęśliwie pomogło to w moim problemie z odtwarzaniem filmów (bo zainstalowałem wszystko jak trzeba od nowa). Dzięki za pomoc, a jak ktoś jeszcze by znalazł magiczny programik to może nie tylko mi by pomógł.
Pozdrowienia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.