@wert
Ja ciebie doskonale rozumiem i jedyne co Ci umiem podpowiedzieć to wiem ze potzrabujesz tego...
http://www.gentoo.org/doc/pl/handbook/hand...-x86.xml?full=1nie chodzi mi o gentoo to moze być dowolny linuks ale wracam do tego ze potrzebujesz dobrej polskiej dokumentacji instalacjji i budowy systemu i nie wążne czy on się bedzie nazywał psiku_tas czy jak inaczej linuks jest linuksą ogólne zasady sa jedne róznice pomiędzy dystrybucjami polegają na tym że pliki konfiguracyjne znajdują się w niewiele innych miejscach, ale wszstko sobie możesz przekonfigurować tak jak ty chesz i na tym polega wolność linuksa - tak jak ty chcesz a nie jak chce system, ale do tego trzeba dojrzeć pod to co potrzebujesz. możesz mieć zredhaciałego slacka czy zgentoowane suse każdy z tych pomysłow jest ok o tyle o ile wiesz co robisz i wiesz czego potzrebujesz. Ja nie jestem żadną alfą i omegą cały czas się uczę tego systemu - na przykład od niedawna dostałem możliwość działania na suse 9.1 to prawda jest inny jak gentoo jest inny niż slack które w miarę dobrze znam gdzie indziej leża pliki konfiguracyjne cos dziwne te runlevele, xinetd a nie z palaca żeby ftp poszło... i na nim też się zmieniam konfigurację a skoro działa to działa na razie malutko ale nie zauwazyłem żeby ktos narzekał że cos nie działa i będą pewne malutkie bonusy. @wert potrzebujesz poczytania dobrej książki - ja dostałem od kolegi Richard Petersen - Arkana Linuks - drugie wydanie z 1999 roku - tam jest wszystko i większość naprowadzaczy na to co potrzebujesz dzis i na to co będziesz potzrebował kiedyś. Ja na przykład też mam hardcore - eye naucz się postfix w 7 godzin zdalnie, a to niezły kombajn i już umiem postfix chociaż wolę qmail.
Gentooo ma brdzo dobrą polską dokumentację i po raz 10 napisze i przyjazne dla ludzi forum, to też jest wazne a po drugie to jęsli chcesz kombinować po raz kolejny to piszę zobacz...
Xahil (maestro) - ma slacki i gentoo
Kern (też gigant linuksowy) - ma slacka
Bns - ma debiana
Ja mam gentoo
Ghostt - on mam mało czasu ale ma dowolnego linuksa, tylko nie ma czasu, a umie tyle że to masakra...
loooko - gentoo
stawiasz nas w glupiej sytuacji bo oczywiście kazdy z nas chciałby Ci pomóc na tyle na ile umie, ale to nie może byc tak jak ... a co ja będe gadał...
KOD
Ps2.O tym w gentoo przyznaję rację,mnie zmyliło to ze przy topicu o Gentoo @Xahil wspomniał ze u niego wykryło bezproblemowo,wiec pomyslałem ze genciaki tak mają.Ale moze @Xahilowi chodziło o cos innego.Niewazne.[/quote]
Az bede musial sprawdzic o co mi tam chodzilo :co?: bo nie pamietam.
I cio Xahil ma sobie zainstalować archa ? i sprawdzać co było kiedyś ? Niedoczekanie - po moim trupie...
Więc wybierz sobie dystrybucję z tej listy, bo wówczas będzie się nam ładwiej dogadywać...
Arch i nnd - w jednym stały domu - binarkowa dystrybucja ponoć niezła... ale i tak tam musisz conieco zrobic z palca...
CYTAT
Edit.Eyeore,teraz tak na spokojnie przygladam sie i widze że w cdrom miedzy auto noauto masz spacje.To ma tak byc czy szybkie klikanie? Qrde juz czepiam się wszystkiego

masz złośniku w załączniku fstab
pooglądaj go sobie bo forum ciutke oszukuje... w zipie bo z windy pisże...
Kliknij, aby zobaczyć załącznikejj mam dobrą książkę... Wiley.SUSE.Linux.10.Bible.Feb.2006.rar baardzo dobra ksiazka do nauki linuksa, a tak wogole to jakbym dzisiaj glupoty pisał to prosze kasować to co napisalem bo mnie dzisiaj nikt nie trzyma za rączkę po pijaku bo 1/2 litra robi wrażenie na szybko...