Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zgrywanie z kamery C-VHS
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
-=KiZiU=-
Witam

Otoz mam taki problem i juz w glowe powoli dostaje....

Mam kamerke analogowa JVC GR-AX770 i karte TV Terratec 400.
Video podlaczone przez zlacze kompozytowe i tu nie ma problemu, obraz jest w kazdym programie.
Audio... no i tu problem. W zadnym programie (Pinnacle studio 9, Fly TV, Dscaler, Windows movie maker) nie moge ustawic dzwieku. Co dziwne, w opcjach mam do wyboru tylko podlaczenie przez karte dzwiekowa, a nie przez karte TV. No dobra, podlaczam do line-in, ustawiam zrodlo i nic.

Jedna sprawa... kabel mam 2x chinch/1 jack... kamera jest mono wiec ma jedno audio wyjscie chinch. Wystarczy, ze podlacze jednego chincha? czy musze miec rozgaleznik... mysle, ze nie.

Pomozcie smile.gif
Luca
Jesli podlaczysz normalnie pod telewizor ,czy to co nagrales odtwarzasz z dzwiekiem??Jesli tak to mnie sie wydaje ,ze w systemie moze Ci brakowac czegos takiego jak to:LAME MP3 encoder .Ja bym sobie go instalnol i wtedy jeszcze raz sprobowal
Bede niegrzeczny i wskaze Ci miejsce z kad go wezmiesz.O tutaj.
-=KiZiU=-
Tak, na TV nie bylo problemu z dzwiekiem.
Ale juz sobie poradzilem.

Rozwiazanie bylo banalne, aczkolwiek zaskakujace smile.gif

Podlaczylem jack'a do wejscia mikrofon smile.gif i zrodlo podalem jako mikrofon.

Mozliwe, ze mam wejscie line-in spalone...

Pozdrawiam

No to mam jeszcze jedno pytanko, nie do konca zwiazane z tematem, chociaz... smile.gif

Jak przerobic sciezke audio, zeby mono szlo na 2 kanaly?
Poprostu skopiowac lewy na prawy...

Jakim programem?
budger
spróbuj audacity
-=KiZiU=-
Dzieki, o cos takiego mi wlasnie chodzilo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.