Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: probelm z php i zapisywaniem danych
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Webmastering
hailie
Mam konto na friko.pl. Mam dane z formularza ktore musze zapisac albo wyslac mailem. Problem w tym ze na friko sa ograniczenia php i zablokowane sa funkcje fopen i mail. Co innego moge zrobic zeby pozniej odczytac to co wyszlo z formularza?? conf20.gif
spiz@k
Bedzie lekki problem, mozesz sprobowac przechowywac dane w drugim pliku php (a nie txt) i ten plik includowac.
(wtedy fopen nie bedzie wymagane bo plik bedzie zawiera tablice i bedzie "dolaczony" a nie otwierany)

Co do funkcji mail to juz nie wiem, robilem formularze, ktore dane zbieraja i wysylaja,
ale nie mailem tylko do pliku/bazy.

Drugie rozwiazanie jest prostsze, zaloz platne konto na vipserv.org za 5pln miesiecznie nie bedziesz
mial (wlasciwie) zadnych ograniczen.
Ja takiego uzywam i naprawde warto sie nie denerwowac... wink.gif
3 bazy sql, php, pearl itp. zadnych problemow - 3 konta mailowe.
Diodak Webdesign Studio
CYTAT
Bedzie lekki problem, mozesz sprobowac przechowywac dane w drugim pliku php (a nie txt) i ten plik includowac.
(wtedy fopen nie bedzie wymagane bo plik bedzie zawiera tablice i bedzie "dolaczony" a nie otwierany)

dane gromadzne w ten sposob sa nietrwale i w sumie nie do obrobki "lokalnie"!

innym rozwiazaniem sa skrypty cgi obslugujace formularze zdalnie(przekazuja juz odcyfrowany formularz na twojego maila).

osobicie proponuje zmianę hostingu .... wybor jest duzy ...
http://www.oinko.net/freephp/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.