Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z IE
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
Maryan
Na samym wstepie slow kilka aby ograniczyc liczbe postow o tresci zakladajacej zmiane przegladarki...NIE zmieniam i juz... cool.gif

A teraz ad rem, otoz po instalce aktualizacji IE nie moge teraz otworzyc strony do ktorej wymagane sa haslo i login...wczesniej piszac na poczatku w adresie haslo i login od razu IE laczyl mnie z dana strona.Teraz musze recznie wpisywac login i haslo do okienka, ktore otwiera przegladarka..jest to troche uciazliwe...
Moze ktos wie jak to naprawic/ zmienic... conf20.gif

Dzieki za pomoc i pozdrawiam thumbsup.gif
Gunsho
Włącz autouzupełnianie w opcjach internetowych. Nazy użytkowników i hasla w formularzach.
Maryan
CYTAT(Gunsho @ 02.08.04 - 19:04)
Włącz autouzupełnianie w opcjach internetowych. Nazy użytkowników i hasla w formularzach.
*

Mam to wlaczone i nadal bez zmian... ranting.gif
WoocashACN
czy masz tę samą wersję przeglądarki co przed reinstalacją ?

jak wygląda adres z "username" i "password" którego próbujesz użyć ?
Maryan
CYTAT(Woocash[ACN)
,02.08.04 - 20:24]
czy masz tę samą wersję przeglądarki co przed reinstalacją ?

jak wygląda adres z "username" i "password" którego próbujesz użyć ?
*

KOD
h**p://jepeoh:5411pimo@www.girlsofvarsaw.com/members/index.html

To jest przykladowy adres, ktory przed updatem IE dzialal bez problemu, natomiast teraz wyswieta sie "Blad nieprawidlowej skladni..."

KOD
Wersja: 6.0.2800.1106.xpsp2.030422-1633
Siła szyfrowania: 128-bitowa
Identyfikator produktu:55034-647-5024665-23453
Wersje aktualizacji:; SP1; Q867801; Q823353;

To jest aktualna moja wersja IE...co bylo wczesniej to nie pamietam bo dalej autoupdate... :ranting:
Pozdrawiam
Xahil
U mnie (IE 5.0 zostawiony dla windows update i skanera MKSa biggrin.gif) tez ten link nie dziala (Firefox bez problemu, wiec nie jest winna strona). Moze po jakims bledzie w parsowaniu adresow wylaczyli/zmienili sposob podawania takich informacji. Teraz pozostaje czekac az kolejna latka to spowrotem doda (albo i nie doda).

No to dochodzimy do sytuacji w ktorej w innych przegladarkach dziala a w IE nie biggrin.gif
wprawdzie pisales ze nie chcesz zmieniac przegladarki, ale albo to zrobisz, albo bedziesz dalej recznie wpisywal informacje w okienka. Twoj wybor.

Update:
Jednak mam IE 6.0 dokladnie 6.0.3790.0
Update Versions:0
DiTOX
U mnie wszystko ok nawet w IE mam wersje
6.0.2800.1106 xpsp2 030422-1633 bier.gif
smiley13.gif
Xahil
@DiTOX a jakie masz wersje aktualizacji ??
lokocool
A ja mam problem innego typu, ale tez z IE, wiec podepne si epod ten temat smile.gif
Ostatnio dzieje sie u mnie dziwne rzeczy, mianowicie nagle przestaje mi dzialac przegladarak---> pokazuje mi sie "Nie mozna wyswietlic strony", i nie ma znaczenia jaka to strona, poprostu zadana strona mi sie nie wyswietla (po resecie kompa nie ma juz problemu). Juz myslalem ze to wina net-u, ale w tym samym czasie kiedy nie dziala mi IE mul i GG dzialaja wzorowo... no i wlasnie tu moje pytanie do was osiolki, czy wiecie co moze byc tego przyczyna??

Pytam sie poniewaz zdarzylo mi sie to juz na 2 komputerach.

jako Firewalla uzywam NIS2004 na NEO+

Pozdr. smiley13.gif
Eyeore
CYTAT(lokocool @ 03.08.04 - 14:10)
A ja mam problem innego typu, ale tez z IE, wiec podepne si epod ten temat smile.gif
Ostatnio dzieje sie u mnie dziwne rzeczy, mianowicie nagle przestaje mi dzialac przegladarak---> pokazuje mi sie "Nie mozna wyswietlic strony", i nie ma znaczenia jaka to strona, poprostu zadana strona mi sie nie wyswietla (po resecie kompa nie ma juz problemu). Juz myslalem ze to wina net-u, ale w tym samym czasie kiedy nie dziala mi IE mul i GG dzialaja wzorowo... no i wlasnie tu moje pytanie do was osiolki, czy wiecie co moze byc tego przyczyna??

Pytam sie poniewaz zdarzylo mi sie to juz na 2 komputerach.

jako Firewalla uzywam NIS2004 na NEO+--->A to nieistotne...

Pozdr. smiley13.gif
*

i tak jest na wszystkich wingrozach 2000 i młodszych przechowywanie wpisów dns (a dokładniej dns-cache)

Jesli problem sie pojawi: (w okienku msdos) wpisujesz:
ipconfig /flushdns

Ale to lekarstwo na moment do kolejnego przepełnienia bufora dns-ów zaś czas jego automatycznego czyszczenia przez system jest bardzo długi default=86400 sekund (24 godziny) biggrin.gif !!!! (jeśli nie ma tej wartości wpisanej to tyle sobie system przyjmuje) Zmieńmy na 4 godziny 14400 sekund

A więc regedit w dłoń:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Dnscache\Parameters
Nowa Wartość DWORD (jeśli nie ma) MaxCacheTtl
Dziesiątkowo: 14400 (default to 86400)

Oraz wywalenie składowania negatwów

Nowa Wartość DWORD: (jeśli nie ma) MaxNegativeCacheTtl

Dziesiątkowo: 0

Jeśli problem się ponawia, a raczej nie powinien, obniżamy wartości na 2 lub 1 godzinę.... Oczywiście trzeba to przeliczyć na sekundy dry.gif
WoocashACN
CYTAT(lokocool @ 03.08.04 - 15:10)
(...) pokazuje mi sie "Nie mozna wyswietlic strony", i nie ma znaczenia jaka to strona, poprostu zadana strona mi sie nie wyswietla (...)
*

moze ustawienia proxy -- sprawdz bez proxy, na proxy tpsa... itd...
lokocool
CYTAT(Eyeore)
tak jest na wszystkich wingrozach 2000 i młodszych przechowywanie wpisów dns (a dokładniej dns-cache)

Jesli problem sie pojawi: (w okienku msdos) wpisujesz:
ipconfig /flushdns

Ale to lekarstwo na moment do kolejnego przepełnienia bufora dns-ów zaś czas jego automatycznego czyszczenia przez system jest bardzo długi default=86400 sekund (24 godziny)  !!!! (jeśli nie ma tej wartości wpisanej to tyle sobie system przyjmuje) Zmieńmy na 4 godziny 14400 sekund

A więc regedit w dłoń:

Nowa Wartość DWORD (jeśli nie ma) MaxCacheTtl
Dziesiątkowo: 14400 (default to 86400)

Oraz wywalenie składowania negatwów

Nowa Wartość DWORD: (jeśli nie ma) MaxNegativeCacheTtl

Dziesiątkowo: 0

Jeśli problem się ponawia, a raczej nie powinien, obniżamy wartości na 2 lub 1 godzinę.... Oczywiście trzeba to przeliczyć na sekundy 

No ok zrobilem, zobaczymy czy pomoze tongue.gif

Pozdr.
AK19
@lokocool

Twoj problem spowodowany moze byc przez samego providera,
wiekszosc z nich uzywa wlasnych proxy.
Aby to ominac musisz w ustawieniach IE odznaczyc wszystkie opcje w
IE/Tools/Internet Options/Connections/LAN Settings

Zakladajac ze uzywasz XP/2000
w Registry mozesz dodac nastepujace parametry

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\ServiceProv ider

DnsPriority = 1
HostsPriority = 1
LocalPriority = 1
NetbtPriority = 1

(wszystkie wartosci w hex)

Oprocz tego w ponizszej wartosci

HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/RemoteComputer/NameSpace

musisz wykasowac ten klucz

{D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}.

Eyeore wspomnial juz o DNS cache
mozna to jeszcze zmodyfikowac w bardziej radykalny sposob cool.gif

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Dnscache\Paramete rs]
"NegativeCacheTime"=dword:00000000
"NetFailureCacheTime"=dword:00000000
"NegativeSOACacheTime"=dword:00000000

Powyzsze rzeczy powinny ustawic IE do optymalnego dzialania

@Maryan

co do Twego problemu to tu masz link,( niestety po angielsku)

http://support.microsoft.com/?kbid=306895

Pozdrowienia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.