Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Firefox 0.9 i mały problemik
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
Berserker
Mam pytanka- Czy w Mozilli Firefox mozna wykonywać albo włączyć wykonywanie gestów myszką( czyli-wciskam ppm i klikam lewym to się cofam do poprzedniej strony tak jak w Operze) tzn. nieklikając na "wstecz" w przeglądarce ( bo muszę się przyznać, że bardzo się przyzwyczaiłem do tego rodzaju funkcji i zdarza mi się nawet w IE tak klikać smile.gif) i gdzie można wyłączyć animacje gif bo można oczopląsu dostać od tego migotania choćby "uśmieszków" na tym forum.

Wpisuję w pasku adresu Firefox'a "about:cofing" ale tam jest tyle opcji , że głupieję. A może na stronie polskiej mozilli jest wyjaśnienie tych opcji ?
zeprin
do gestow myszki jest odpowiedni plugin, ten i wiele innych mozna znalezc na:

Firefox Extensions » Mouse Gestures
Berserker
Heh...mam małe pytanko odnośnie tej przeglądarki -czy ona ma w sobie Java Script czy "wysługuje" się tymi skryptami od IE ? Bo odinstalowałem Operę( skoro Firefox jest free i szybszy to nie widzę sensu mieć trzy przeglądarki[trzecią była a raczej sad.gif jest IE]) i chciałbym odinstalować Java Web Start, który instaluje się z Operą ?
spiz@k
Opera uzywa Javy Suna, zaden sie nie powinien sie odinstalowac.
(musisz jave suna osobno odinstalowac)
FireFox tez chyba uzywa javy suna. (teraz niesprawdze).
IE ma "swoja wlasna" jave MS. (wlasnie WebStart o ile pamietam)

Nie wiem, czy jest narazie sens pozbywac sie IE, sam tez nie lubie tej przegladarki,
ale sa czasami wazne stronki (naszczescie coraz mniej)
ktore nie sa kompatybilne z java suna.
Przez bardzo dlugo bylo tak ze strona internetowa Banku OnLine ING.
(jakis czas temu przeszli na oficialna jave i jest git).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.