Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: oj co za zycie
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
Sarenka
witam

mam nietypowy problem wallbash.gif
po pierwsze to ze nie umiem sobie poradzic z lekarstwem(jestem w tym zupelnie zielona )cry.gif
po drugie nie potrafie sobie poradzic z wypaleniem plikow bin i cue
owszem nim tu to napisalam to przeczytalam co sie da i jest nawet link ale mnie wyskakuje cosik takiego ze nie mam tam dostepu
i mam wielka prozbe do kogos kto ma cierpliwosc i moze to wytlumaczyc (lekarstwa) mi na PW ale doslownie jak krowie na rowie bo sie nie znam
worthy.gif worthy.gif worthy.gif
z gory dziekuje za pomoc

ps mam nadzieje ze wiecie o co mi sie rozchodzi
wezmy na przyklad alcohol 120% jak to zrobic
Nefar
Bin i cue to pliki obrazu programu Alcohol 120%
Mozna je montowac (bin) w virtualnych napedach CD lub wypalac na plyty CD. Plik bin to jakby spakowana plyta cd ktora alcohol rozpakowuje i wypala. Plik cue jest plikiem pomocniczym w ktorym podane jest miejsce startu itd. cue generalnie potrzebny jest przy plytach audio, natomiast przy obrazach gier czy filmow mozna go odpuscic.

Co do cukierkow to pliki zastepujace oryginalne.exeki. Nalezy je skopiowac do katalogu w ktorym sie zainstalowalo dany program. Generalnie wszystko jest opisane w plikach NFO, co i jak i dlaczego.

A tak w ogole to gdzie sie podzial super praktyczny FAQ????
Master00
Wypalanie bin i cue (cue jest potrzebny tlko do niektorych programow):
-sciagasz jakis program ktory emuluje CD-ROM (np. daemon, a jak uzywasz alkoholu to juz powinnas miec wirtualny naped)
-montujesz plytke (
daemon -klikasz w ikonke programu -wybiersz device 0:.. -wskazujesz plik bin, mozna tez cue
Alcohol prawy guzik na wirtualnym napedzie, zamontuj obraz i wybiersz plik
-uzywasz jakiegos programu do przegrywania plyt np CloneCD lub Alcohol (dajesz kopiowanie wlocie, jako zrodlo dajesz wirtualny naped)

Ja wten sposob nagrywam plytki i wsio dziala cool.gif

A co do lekarstwa to kopiujesz je do folderu z programem i podmieniasz pliki rolleyes.gif
Sarenka
wlasnie zainstalowalam ten alcohol 120 i mi wyskakuje takie cos
ze to nie jest wersja demonstracyjna i trzeba ja zarejestrowac
i i wprowadzic numer seryjny
ale gdzie i jak to ja juz nie kumkam
Nefar
@master00 nie potrzeba uzywac kopiowania w locie. Wystarczy wybrac opcje nagraj CD i wybrac plik cue lub bin. Podlaczanie do virtuala uzywam tylko wtedy kiedy nie chce wypalac plyty na jakis prog.

Sarenka. Numer masz w pliku nfo. Nalezy go otworzyc notatnikiem.
Romala
A wiec tak:
Primo) lekarstwa są dwojakiego rodzaju: proste (zwykle plik [nazwa].exe, który na żywca wgrywa się do katalogu, w ktorym zainstalowane jest oprogramowanie) i przybajerzone (to te, które posiadają kawałek setup-u i same wyszukują zaintalowane oprogramowanie i robią porządek z plikami)
Zwykle każde lekarstwo posiada pliczek info w którym jest instrukcja co z tym "fantem" zrobić.
Secundo) wypalany jest plik *.bin a plik *.cue jest ścieżką dostępu. Pliki *.bin można wypalić niemal każdym progsem do wypalania: Nero, Alc itp. Plik *.cue ułatwia palenie ponieważ nie musisz się męczyć i ustawiać napiechotę parametrów wypalania.
Tertio) jeśli używasz Alcohola to nie musisz montować obrazu aby go wypalić. Wystarczy kreator nagrywania. Jeśli zciągnęłaś Alc z mułka to w archiwum na bank jest plik info lub poprostu tekstowy z działającym kodem.

Życzę Szanownej Pani owocnej pracy i zapraszamy do ponownych odwiedzin naszej Poradni. Miłego dnia. smiley13.gif
Sarenka
Witam clap.gif

Chcialam wam wszystkim serdecznie podziekowac biggrin.gif
Szybciutko przeistoczylam sie w farmaceutke clap.gif
Albo cukierniczke to juz jak kto woli smiley15.gif

pozdrowienia smiley13.gif thumbsup.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.