Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czas rozdzierania i czas zszywania.
Osłomania > Dyskusje i Pogawędki > Kącik emigranta
spiz@k
Wszystko zmierza do jakiegos celu a jakis czas temu go utracilem...
Mam dosyc zarabiania groszy, dosyc braku perspektyw, dosyc naszej polityki, dosyc...
(jestem 25 letnim 40 latkiem)

15 lipca wylatuje do Londynu, co bedzie dalej to juz wszystko sie okaze na miejscu.
(uspokoje zatroskanych, ze calkowice w ciemno nie lece - min. pomoc uzyskam)

wroce (na forum) - kiedy ?
Z powodu braku komputera+internetu na poczatku (3,4,5 miesiecy ?) moj dostep bedzie poteznie ograniczony,
jakie decyzje w zwiazku z moja emigracja podejmie "gora" to sie okaze juz niedlugo. (jak sie domyslam smile.gif )

bilet kupilem w jedna strone...

oczywiscie do 15 bede na forum wink.gif
[niektorzy juz widza, teraz wie reszta]

update wink.gif.
Luca
Zeby Ci sie ulozylo jak najlepiej,bardzo tego Ci zycze.Ja taki krok zrobilem 25 lat temu,tylko,ze bylem inaczej zmuszony,wyjechalem z zona i dwojgiem malych dzieci Calkiem w ciemno .
gulon
Powodzenia...
Internet to kwestia kilkanastu funtów, a nowy komp kilkuset. Jeśli masz już pracę ugadaną, to wrócisz na forum w ciągu paru tygodni wink.gif ...
Jeśli nic Cię tu nie trzyma, to jest to bdb decyzja...
Jeszcze raz powodzenia...
spychacz
Spiz@k do odwaznych swiat nalezy. thumbsup.gif
Zyczymy Powodzenie bier.gif

Ps. przeniescie ten temat do "kacika emigranta" worthy.gif
chris_1507
Jako jeden z tzw " emigrantow" zxcze powodzenia i wytrwalosci...oby Ci sie powiodlo, napewno bedzie czasami ciezko, ale jak to kiedy mawiala znajoma.."..damy rade.."
Marcia
@spiż@k trzymam kciuki thumbsup.gif

Liczę jednak, że w piątek pojawisz sie w City Rock by wypic z nami pozegnalne bier.gif smile.gif Start godz. 17! Nie wyobrażam sobie, żeby Cie tam nie było.
Ghostt
CYTAT(spiz@k @ 05.07.06 - 02:03) *
wroce (na forum) - kiedy ?
Z powodu braku komputera+internetu na poczatku (3,4,5 miesiecy ?) moj dostep bedzie poteznie ograniczony,
jakie decyzje w zwiazku z moja emigracja podejmie "gora" to sie okaze juz niedlugo. (jak sie domyslam smile.gif )

decyzja "gory" bedzie taka sama jak w przypadku innych
jesli ktos z roznych wzgledow porzuca forum ale deklaruje powrot za kilka miesiecy
to dostaje urlop bier.gif

ehh sam sie zastanawiam na emigracja
jak patrze na to wszystko

powidzenia @spiz@k thumbsup.gif
mam nadzieje ze ci sie uda biggrin.gif
tetrus
Wszystkiego dobrego zycze i oby Twoje oczekiwania sie spelnily smile.gif
POSTMAN
Zabierz mnie ze sobą pliss!! tongue.gif

Powodzenia. Kurde jakbym miał też coś ugadane i nie musiał jechac w ciemno to by mnie tu już nie było.
Kats
Powodzenia smile.gif
Niech ci sie ulozy i wracaj do nas szybciutko z urlopu.
pab
CYTAT
Zabierz mnie ze sobą pliss!! tongue.gif

i mnie i mnie , wybierz mnie tongue.gif

Powodzenia inż. Spizak, napewno znajdziesz coś ciekawego dla siebie!
Eyeore
Życzę powodzenia bier.gif
Chech forum coraz bardziej robi sie emigracyjno-polonijne, na szczescie internet jest wszędzie...
Czyba że nas czarni od niego odetną
3maj się
Sprycjan
Powodzenia, oby Ci sie powiodło. Trzymam kciuki bier.gif
spiz@k
uffff... jak dobrze byc w domu - tzn. tutaj :]

wracam do roboty na forum - moze narazie nie tyle ile bym chcial, ale ok. 8 godzin dziennie,
wiec sporo bede zaglada smile.gif

od tygodnia pracuje jako designer w pewnej autralijskiej firmie w Londynie,
musze powiedziec, ze nawet mi sie podoba - narazie wink.gif

Narazie wszystko jest na dobrej drodze.

ps.

jak zobaczycie jakis wkurzajacy popup z kasyna, albo cos podobnego - mozliwe, ze za tym stoje ja wink.gif
Luca
Wazne zeby Ci sie powiodlo.Poczatek masz za soba-za tydzien krzycz o podwyzke bier.gif
pab
CYTAT(spiz@k @ 11.08.06 - 13:08) *
od tygodnia pracuje jako designer w pewnej autralijskiej firmie w Londynie,
musze powiedziec, ze nawet mi sie podoba - narazie wink.gif

Gratulacje @spiz@k, życzę dalszych sukcesów thumbsup.gif
spiz@k
hehe, co sie odrazu zauwaza - lubia designerow se wschodu
bo wiekszosc ludzi tutaj jest tak "wyspecjalizowana", ze kiedy jest problem, ktory wykracza o milimetr poza ich zakres - juz go nie potrafia rozwiazac.

stad rzeczy oczyste dla nas (np. informatykow polakow) dla nich sa jak magia :]

"oooooo...."
POSTMAN
Napisz jeszcze ile zarabiasz i czy sam znalazłes robote czy pojechałeś już na zaklepane miejsce?

Musze zacząć zbierac na bilet. Z tego co sie dowiadywałem trzeba mieć ze 5200zł na start w tym jest 700 funtów na jakieś 3 tygodnie życia i szukania pracy + bilet
spiz@k
wiec...

zarabiam 20k rocznie, umowe mam na 3 miesiace - potem dowiem sie ile dostane podwyzki,
czy sobie wzajemnie podziekujemy.
Pracy nikt mi nie zalatwial - wyslalem ok. 50 CV mailem z ofert np. monster.co.uk czy reed.co.uk,
wiec mozna powiedziec, ze jechalem w ciemno smile.gif

700 na jednego, czy na dwie osoby ?

my w dwojke mielismy 1000, musisz liczyc, ze wydasz:

ok. 100L na tydzien za pokoj 2 osobowy (to dobra cena bo duzo jest po 120 i wiecej)
ok. 31 (chyba 31.60) kosztuje bilet (oyster) na metro+autobusy+kolejka od strefy 1 do 4 (na poczatku mieszkalem w strefie 4 - teraz w 2)
wiekszosc rozmow o prace bedziesz mial w pierwszej strefie (jesli bedziesz szukal pracy w biurach itp. a nie pracy budowlanej) ew. w drugiej wiec
musisz miec mozliwosc szybkiego (w miare) poruszania sie po miescie.
ok. 30-50L na jedzenie - w zaleznosci ile i gdzie kupujesz (i co wink.gif )

ofert dla pracownikow "umyslowych" jest sporo jest wiec z czego wybierac - potem jest kilka dni oczekiwania na pierwsze zaporszenie na rozmowe i wio - jedna za druga :]

ja mialem 4 - ta praca gdzie teraz jestem to byla 3, bylem jeszcze na jednej rozmowie chociaz wiedzialem juz, ze mam prace bo zatrudnili mnie odrazu
po rozmowie bo ich designer byl slaby i potrzebowali drugiego.
gulon
A nie mówiłem? wink.gif ...

Gratulacje, że się znalazłeś i powodzenia w dalszej karierze...
Oj chyba szybko nie wrócisz wink.gif zwłaszcza jeśli ta druga osoba, z którą wyjechałeś, to Twoja lepsza połowa...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.