Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czym upiększyć pulpit ???
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
Stron: 1, 2, 3
Sprycjan
Mój pulpit:

Troche ciemny ale ja takie lubie biggrin.gif Nie moge tylko znaleść VisualStylu do windy pasującego do "ogólnej konepcji" tongue.gif
Sokolnikov
@Sprycjan - poważnie pracujesz w 800x600 ?
czy to tylko przeskalowanie łobrozka ??
Sprycjan
CYTAT
@Sprycjan - poważnie pracujesz w 800x600 ?
czy to tylko przeskalowanie łobrozka ??

Niestety, na moim monitorku taka rozdzielczość jest konieczna tongue.gif
konflikt
Chyba już gdzieś już pokazywałem, ale nie zaszkodzi - może komuś się tapetka spodoba. smile.gif

smiley13.gif
seeker
polecam strone animeewallpapers.com . Każdy fan magi i anime znajdzie coś ciekawego
bns

tak wiara pokazuje to ja tez sie pochwale ;)

screen samiutkego desktopa bez zadnych okienek
oczywiscie brak ikon i takich tam.. jedynie plik txt na notki :P

pozdrawiam
Pesterson
niesmialo ponawiam pytanie - czym otworzyc plik *.smx - sysmetrix
Sokolnikov
CYTAT(Pesterson @ 25.06.05 - 18:24)
niesmialo ponawiam pytanie - czym otworzyc plik *.smx - sysmetrix
*

hehehe - no jak to czym - Sysmetix'em smile.gif
Pesterson
wallbash.gif uznajmy, ze tego pytania nie było, na przyszlosc prosze uzywac krzesełka ciach.gif
vince44
@bns cool tapetka thumbsup.gif
vince44
Nie widziałem jej wczesniej.

Dzięki za info bier.gif
wert
@8!G#$

Byś sie podzielił info co to za bajerki po prawej pulpitu

http://www.osiol.net/index.php?showtopic=2666&st=75

Pozdro
vince44
@Wert To jest Sysmetrix smile.gif

Kilka gotowych projektów Tutaj

pozdrawiam
Kopciu
uzylem Style XP do zmiany bootscreena. teraz za kazdym razem jak kompa wlanczam pojawia sie wybor SO a tam:
a) XP [nowy bootscreen]
cool.gif XP -standardowy bootscreen
czy wie ktos jak sie tego pozbyc? mam namysli takie rozwiazanie aby automatycznie SO ladowal zmieniony bootscreen
wert
Thx @vince44

Czy coś trzeba wiedzieć by bezpiecznie to zainstalować?

Pozdro
vince44
Program jest raczej nie groźny biggrin.gif

Zassaj sobie np. taką wersje i potem jakiś skin z wincustomize

Ja osobiście nie uzywam takich bajerków, nie lubie jak mi cos ram zjada wink.gif
wert
Thx

Już jestem po instalacji i re.Masz racje to tylko nic nie znaczące bajerki laugh.gif

Pozdro
bns
@Kopciu

to dla bezpieczenstwa dal drugi wpis

edytuj boot.ini na partycji systemowej.. wywal niepotrzebny wpis o drugim bootowaniu i gotowe wink.gif
hibi

To jest najładniejszy pulpit jaki miałem, ale to dawno było i pożerało ok 90mB pamięci biggrin.gif

Teraz wystarcza mi zwykła tapetka, ostatnio ta:

Pesterson
@hini fajne to to na gorze biggrin.gif praca, gry itp taki pasek biggrin.gif co to jest, podziel sie linkiem jakims biggrin.gif
Sprycjan
To u @hibiego to Aston. Tak mi sie wydaje.
Sokolnikov
Jeżeli chodzi o Desktop @hibi'iego to mi się wydaje że to DesktopX Proffesional (ale mogę się jak zwykle mylić) smile.gif
hibi
To jest AstonShell.

www.astonshell.com
Kopciu
CYTAT
to dla bezpieczenstwa dal drugi wpis
edytuj boot.ini na partycji systemowej.. wywal niepotrzebny wpis o drugim bootowaniu i gotowe

@bns szukalem boot.ini i nie znalazlem :/
uruchomilem msconfig, faktycznie jest druga linia ale nie da sie jej usunac sad.gif
btw
kiedys uzywalem Astona ale ten progz juz bardziej ingeruje w OS. nie jest to juz zmiana stylu ale ingerencja w powloke xp
jezeli dobrze pamietam to chyba w chipie byl kiedys artykol poswiecony tematowi moddingu xp, aston wygral - najlepsze bajery przy stosunkowo rozsadnym obciazeniu cpu/ram.
Sokolnikov
Spróbuj tak

Mój Komputer -> Właściwości -> Zakładka Zaawansowane -> Uruchamianie i odzyskiwanie i daj domyślny System operacyjny i wyłacz sobie czas wyświetlania wyboru systemu operacyjnego.... to powinno pomóc..... przynajmniej u mnie tak to działało.
Rooff
boot.ini to ukryty plik systemowy na partycji z windowsem w katalogu głównym.
Nalezy właczyć w "opcjach folderów" pokazywanie plików systemowych i wyedytować ten plik notatnikiem (wcześniej sobie można backup zrobić, żeby przywrócić później jakby co tongue.gif ).

Dla przykładu u mnie boot ini wygląda tak:

KOD
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

Jeden system, na pierwszym dysku, na partycji c:, katalog Windows...

smiley13.gif
Jasia
Aktualnie mój pulpit wygląda tak:

Bez wodotrysków i dziwnych programów. Cenię sobie prostotę biggrin.gif

Tapet poszukuję tu lub tu
A to moja poprzednia tapetka i tylko tym różnił się pulpit (@Mireczek dzięki za piękne zdjęcia)
hailie
Ja tez sie moge pochwalic?? clap.gif
Jeden pulpit wyglada tak:

a drugi tak:

przelaczam sobie zaleznie od nastroju smile.gif

kocham ta stokrotke (Sebnet nie obrazisz sie ze ja sobie wzielam? smile.gif)

EDIT:
CYTAT(bns @ 27.06.05 - 15:39)
Paulinko a czy ten skin z 1 screena koloruje tez okana aplikacji tak jak jest pasek zadan i menu start.. podaj nazwe/linka do niego
*

koloruje, krawaty wiaze i przerywa ciaze a_rotfl.gif
a powaznie- wyglada dokladnie tak:klik klik
bns
Paulinko a czy ten skin z 1 screena koloruje tez okana aplikacji tak jak jest pasek zadan i menu start.. podaj nazwe/linka do niego

pozdrawiam :)
Kopciu
CYTAT
boot.ini to ukryty plik systemowy na partycji z windowsem w katalogu głównym.
Nalezy właczyć w "opcjach folderów" pokazywanie plików systemowych i wyedytować ten plik notatnikiem (wcześniej sobie można backup zrobić, żeby przywrócić później jakby co  ).

Dla przykładu u mnie boot ini wygląda tak:

CODE
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

Jeden system, na pierwszym dysku, na partycji c:, katalog Windows...
&
Spróbuj tak

Mój Komputer -> Właściwości -> Zakładka Zaawansowane -> Uruchamianie i odzyskiwanie i daj domyślny System operacyjny i wyłacz sobie czas wyświetlania wyboru systemu operacyjnego.... to powinno pomóc..... przynajmniej u mnie tak to działało.

thx teraz domyslnie boot-uje sie tak jak chcialem smile.gif
a tak wyglada moj OS. jedyne co jest zmienione to styl(ikonki, kolory) brak jakiejkolwiek ingerencji w shell, poniewaz to odbija sie na wydajnosci(zazwyczaj)
Luca
CYTAT(Jasia @ 27.06.05 - 10:34)
Aktualnie mój pulpit wygląda tak:

Bez wodotrysków i dziwnych programów. Cenię sobie prostotę biggrin.gif

Tapet poszukuję tu lub  tu
A to moja poprzednia tapetka i tylko tym różnił się pulpit (@Mireczek dzięki za piękne zdjęcia)
*

No to zes mnie mile zaskoczyla, za to masz kwiatka wielkosci zapalki
Jasia

Dzięki wielkie, jest piękny. Tylko kalendarz musiałam przestawić biggrin.gif
buzzywuzzy
Jeśli nie możecie już patrzeć na wygląd XP-ka i chcielibyście zamienić go w Maca polecam tę stronę. Znajdziecie tam mnóstwo aplikacji, które całkowicie odmienią wygląd Windozy> Do wyboru do koloru: findery, panele sterowania, Mac explorery, książki adresowe etc etc. Mnie bardzo przypadły do gustu.
lokocool
Jako ze najczesciej ten temat odgrzewalem wlasnie ja tongue.gif
To pozwalam sobie odgrzac go na nowo cook.gif i troszke niesmiale wink.gif zlozyc propozycje o jego przypiecie tongue.gif

A to moj aktualny pulpit biggrin.gif

Pozdr. smiley13.gif
Bigos
Okay, jak większość Osób zresztą wie... stawiam na dizajn ohmy.gif

spiz@k
Jest moze jakis soft, ktory pozwala uzyskac takie feekty jak na Mac'u Tigerze
np. takie smieszne sprezynowanie okien podczas przesuwania ?
pi0trek

Jeden z moich udanych

Obecnie mi się nie chce już odbajerować pulpit tongue.gif , może kiedyś ....
Auxiliaris
CYTAT(spiz@k @ 14.05.06 - 22:49) *
Jest moze jakis soft, ktory pozwala uzyskac takie feekty jak na Mac'u Tigerze
np. takie smieszne sprezynowanie okien podczas przesuwania ?

spiz@k, może TUTAJ znajdziesz coś dla siebie.

Ja używam już od dłuższego czasu Vista Inspirant i jestem b zadowolony. Dodać należy, że to ustrojstwo daje się całkiem dobrze odinstalować.
|bemol

Może i nie ma rewelacji ale jakoś wygląda tongue.gif

EDIT:
stronka z "ciekawymi" tapetami
http://www.stevetruett.com/wallpaperpages/...paper_home.html
Kosiar
Tak sobie siedziałem w pracy i nic do roboty nie miałem więc wpadłem mało mądry pomysł założenia bloga http://desktop.blox.pl/html gdzie można się pochwalić swoim pulpitem. Jeśli byście chcieli mi pomóc w rozkręceniu bloga to proszę o przesłanie mi sreenów swoich pulpitów na pokaz.pulpit@gmail.com a ja je tam umieszczę.
Wiem że to strasznie dziecinne ale człowiekowi wali w dekiel jak musi siedzieć w pracy gdy inni mają wolne
spychacz
Kosiarzu czy moglbys dodac ta niebieska tapete ale czysta do Tapety na Osiol.net chetnie ja sysne. fragez.gif
Dziekuje bier.gif
Luca
A moze te sobie sysnij
spychacz
Mireczku za duzo kolorow. whistling.gif
Dzieki za dobre checi. bier.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.