Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czym upiększyć pulpit ???
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
Stron: 1, 2, 3
ryjek

A ja tak świątecznie biggrin.gif Świeży pulpit na świeżuteńkim systemie smile.gif
Demon
Ja tez znalazlem cos ciekawego dla siebie smile.gif

Pozdrawiam
Pesterson
ciach.gif sorka za glupie pytanko, ale gdzie te pliki *.dxpack zainstalowac zeby desctop objects dzialaly?

worthy.gif
ryjek
(...)program files\stardock\object desktop\desktopx\objects\ ... smile.gif
Pesterson
stardock? co to? nie mam nic takiego blink.gif
Demon
stardock to folder od programu. Musisz go mies jak to instalowales. smile.gif

Pozdrawiam
Pesterson
hahaha nic nie instalowalem tongue.gif tam sa tylko pliki, co zainstalowac?

ale ciemny jestem
Demon
Bez programu do ikona czy co tam chcesz zmienic to ci nie ruszy.

CYTAT
ryjek  Napisano Dzisiaj, 21:58
  (...)program files\stardock\object desktop\desktopx\objects\ ... smile.gif

Tak jak ci napisal @ryjek to masz lokalizacje gdzie po zainstalowaniu programu masz wzucac pliki.

Pozdrawiam
Pesterson
ok ok ale caly czas mi chodzi jaki program do tego potrzebny jest ? smile.gif
Demon
Nie mogles odrazu mowic smile.gif

http://www.download.com/3000-2195-10031210.html

Pozdrawiam
Auxiliaris
Również sie ostatno troche bawiłem rolleyes.gif

Program zapomocą którego znikają ikonki "Iconoid"
Program który robi przezroczyste okna "Glass2k" dla win2000 i XP
Pesterson
@Demon teraj jest thumbsup.gif dzieki

@Pitol27 fajnie wszystko, tylko linki nie dzialaja, ani do obrazka ani adresy sad.gif popraw bo rzeczy godne uwagi tam sa biggrin.gif
Magnolia__
@Pesterson.. linki dzialaja i prosze mi tu po swietach nie psuc humoru smile.gif.. oba sa dobre i dzialaja jak trzeba.. to samo z obrazkiem.. pozdrawiam Magnolia__
Pesterson
hej a jak ustawic ta pogodynke na Warszawa i stopnie Celsjusza?
ryjek
Hej, wiesz google etc to naprawde potezna wyszukiwarka ... klikasz RAZ na fahrenheity i zmienia sie na Celsjusze. Dwa, klikasz na lokacje wpisujesz tam "Warsaw,Poland" albo "PLXX0028" (oczywiscie bez cudzysłowia).
Demon
Tak na wszelki wypadek tu masz program dzieki ktoremu masz dostempne opje pogody i cala reszte, SysMetrix, a tu Skiny smile.gif

Pozdrawiam
SebNET
Witam !!!

Ja mam takie 2 lamerskie pytanka, ale szczerze nie mogę sobie z tym dać rady..późno jest i mój mózg dobrze nie współpracuje z resztą mojego ciała. A więc tak.

1. Jak wyłączyć obrazek w pasku start ten koło nazwy użytkownika, wkurza mnie to jak robie sobie pulpit i jakąś skórkę.

2. A teraz kolejne pytanko. A mianowicie dzisiaj z ciekawości zainstalowałem sobie WindowsBlinds, nigdy się tym softem nie bawiłem, bo miałem zazwyczaj szary pulpit bez żadnego bajeru. Wczoraj zainstalowałem, ściągnąłem sobie skórkę z Wincustomize.com. Odpaliłem program, potem wziąłem Install skin from disk i wybrałem skórkę. Wszystko łądnie się ustawiło, tzn. pasek i te różne drobiazgi, ale tapeta się nie zmieniła. Gdzieś to się indziej zmienia czy musze rozpakować folder z tym stylem i poszukać tapety i wybrać? Czy da się jakoś z programu to włączyć ?

Pozdrawiam respekt.gif
ryjek
AD 2. WinBlinds NIGDY nie ustawia tapety, to jush sam musisz zrobić. Zwykle tapeta jest w katalogu skóry albo znajduje się gdzie indziej (wtedy na wincustomize.com zwykle jest link do tapety w opisie "theme'u" albo w komentarzach do niego) albo jej po prostu nie ma i musisz sobie sam skombinować pasującą Ci.

AD 1. Wiem, jak zmeinic, ale jak wyłaczyc to jush nie smile.gif
tetrus
@Seba poszukaj innej skory ktora nie bedzie miala tego obrazka. Moze sa programy do tworzenia skor i za ich pomoca moglbys go usunac z tej skory ktora masz, tylko jak to zrobic i gdziesz szukac softu nie wiem. Inaczej nie mam pojecia jak go wywalic.
ryjek
A ja jush chyba wiem......Otóż jak sobie wrzucisz na dysk program "Skin Studio Professional" (tesh ze stajni Stardock), to tam jak otworzysz sobie danego skina masz "Taksbar -> Menu Start -> USer Pane -> User Picture" bodajże....tam popróbuj smile.gif
SebNET
Dziękuje wszystkim za pomoc...zaraz się pobawię bier.gif
domeloslaw2
Siema wszystkim ja tez mam maly problemik mianowicie sciagnolem sobie "pogodynke" ze stronki Wincustomize.com. bordzo fajnie wyglada rolleyes.gif ale nie wiem jak ja mam uruchomic ma jakies dziwne rozszezenie "dxpack" i nie wiem co z tym zrobic moze mi ktos podac linka albo nazwe programu ktory zalatwi sprawe worthy.gif.

Pozdro & respekt.gif dla wszystkich !!!
Pesterson
mozna bylo przeczytac poprzednie strony, mialem ten sam problem tongue.gif

TU
domeloslaw2
@Preston czytalem cale forum robilem krok po kroku wszystko jak leci ale jak sciagam ten programik IconPackager 2.5 i chce go rozpakowac to wyskakuje mi komunikat "Could not initiallize installation. File size expected=3658093, size returned=143360" i nie wiem co z tym zrobic tu jest link do pogodynki nie wiem moze to jest tylko skin czy cos takiego wincustomize
Programik sie nazywa Basic Weather.Prosze o pomoc !!!

Pozdro & respekt.gif dla wszystkich
Pesterson
hmmmm nie wiem, moze sprobuj TO sciagnac hmmm smile.gif
WoocashACN
CYTAT(domeloslaw2 @ 28.12.04 - 16:05)
chce go rozpakowac  to wyskakuje  mi omunikat "Could not initiallize installation. File size expected=3658093, size returned=143360" i nie wiem co z tym zrobic

albo źle ściągnięty (spróbuj ściągać getrightem czy czymś pokrewnym) albo wadliwie 'leczony'
Pesterson

nowy pulpet wink.gif

specjalne podziekawania dla @ryjka za pogodynke tongue.gif respekt.gif
Bigos
Screen jest co prawda stary, lecz pulpit aktualny smile.gif

Aby zobaczyć obrazek w pełnym rozmiarze - prawy i "view image"

.....:::::8!G#$:::::.....
PnD
No to ja tez wam pokaze moj pulpit smile.gif

Moj pulpit!
Eyeore
Parę dodatków z mikisoftu:

1. Longhorn Sidebar

http://www.pcworld.pl/ftp/pc/programy/5306...ideBar.4.0.html

2. Longhorn Transformation pack
http://www.pcworld.pl/ftp/pc/programy/5308...ion.Pack.8.html

3. Longhorn Icons Set 1.1
http://www.pcworld.pl/ftp/pc/programy/5307...ns.Set.1.1.html

4. LClock 1.62b
http://www.pcworld.pl/ftp/pc/programy/5305/LClock.1.62b.html

Niestety nikt mi chciał dać sprawdzonego linka do longhorna, to za karę sobie sciągnę Avalona i zobaczę w ile sekund mi się zdemoluje system...
http://www.microsoft.com/downloads/details...&displaylang=en

A to gnojki...
Validation Failure: Invalid Volume License Key ciach.gif ciach.gif ciach.gif

A niech się w piętę ugryzą jak ja chcę coś miec to musze to mieć...

http://www.iway.na/downloads/Public%20Nove...P%20Release.msi
Pesterson
a ja znalazlem fajny boot screen, zwiazany z tematyka naszego forum smile.gif

Ściągnij mnie

polecam smile.gif
lokocool
A ja mam pytanie... zainstalowalem siobie ten pack z Longhornem... ale wlasnie chce go wywalic i nie mam pojecia jak ... censored.gif
pozdr. smiley13.gif
lokocool
Troszke odgrzeje temat smiley15.gif
Kochane osiolki, czy moze mi ktos powiedziec, jakie dokladnie pliki sa odpowiedzialne w windowsie za screen Bootojacy i Screeny(te takie niebieskie) "Zapraszamy" itp. ??

Odkad zainstalowalem sobie ten pack Longhorn mam je zmienione, ale juz mi sie znudzily i chcialby je zmienic na jakies inne --> bez uzywania jakiegokolwek dodatkowego oprogramowania smiley13.gif
konflikt
Boot screen: http://www.overclockersclub.com/guides/hackxpbootscreen.php
Tu też opisy jak ręcznie pozmieniać parę rzeczy: http://www.themexp.org/how_install.php
Pozdrowienia.

EDIT:
Sprawdzcie to: http://www.bfarber.com/. eek.gif
MotH
Dzisiaj znalazlem cos takiego, ciekawy pomysl na urozmaicenie pulpitu laugh.gif

CYTAT
PS: this is not a Photoshop trick, this is his REAL desktop image

wiecej TUTAJ
KeRn

slack 10.1 i fluxbox - od tak zebyscie sobie nie pomysleli ze *nix nie moze byc ladnym i prostym w obsludze w jednym biggrin.gif
Pesterson
CYTAT(MotH @ 28.04.05 - 11:55)
Dzisiaj znalazlem cos takiego, ciekawy pomysl na urozmaicenie pulpitu  laugh.gif

CYTAT
PS: this is not a Photoshop trick, this is his REAL desktop image

wiecej TUTAJ
*

niesamowite ph34r.gif respekt.gif
jesli ktos ma pomysl jak zrobic tak idealnie ten efekt to niech sie nim podzieli smile.gif
roni_
Według mnie jest to fotomontaż, ale jakby sie uparł to za pomocą kamery i programiku który ustawia obraz zamiast pulpitu też by się pewnie dało.
MotH
chyba najprosciej wyciagnac LCD (zostawic obudowe) albo ustawic ramke wielkosci wyswietlacza i strzelic fotke (ale pewnie da sie jakos prosciej). Moze kiedys jak zrobie porzadek na biurku i bede chcial to uwiecznic to sobie strzele taka tapetke (wtedy to porzadek bede robil po formacie 1 na 2 lata laugh.gif)
thesmok
Czy te wszystkie fajne efekty jak pogoda w rogu itp, to tylko chodzi pod XP czy pod winda 2000 tez bedzie smigac??
Pesterson

nówka sztuka pulpit smile.gif wklejajcie swoje biggrin.gif jestem ciekaw czy sa jakies nowosci w pulpitowej modzie smile.gif
ryjek

Ależ proszę bardzo, ja to od jakiegoś czasu mam pulpity prawie na jedno kopytko (i to nie te z reklamy plusa wink.gif ). Sa dla mnie esencją funkcjonalności i porżądnego wyglądu smile.gif
Pesterson
mam pytanko o format *.smx - wystepuje w sysmetrixach roznego rodzaju, czym to ugryzc, object desctop chyba tego nie chwyta
bns
@Pesterson
napisal bys cos o nim :) co to za skin?.. podoba mi sie a luna juz mi sie znudzil a ten nie jest krzykliwy...
pozdrow Krystynke :D
Pesterson
hehe dzieki pozdrowie Mamusie biggrin.gif

Styl: Royal Four - RoyalBlu (compact)

Tapeta:
Aqua_Blue

jakby ktos wolał ciemniejszą to:

Aqua_Graphite

Sokolnikov
OK...

Wallpaper : Self Production smile.gif I Love Eva.
Window Blinds: Mac OS X Tiger
Ave Desk 1.1 - pogoda, kalendarz, icons, rss, world clock.

eto wsjo tongue.gif....

SebNET
Mój skromny pulpet wink.gif

Pesterson
@Sokolnikov jesli moglbys udostepnic ta tapetke bylbym bardzo wdzieczny, jest super biggrin.gif moze dlatego, ze rowniez uwielbiam Eve Mendes respekt.gif
Scorpio
A ja mam takie pytanko: Jest możliwość podobnie pozmieniać wygląd pulpitu na Windzie 2000?
Sokolnikov
@Pesterson proszę oto dwie wersje smile.gif

Evcia roxxxxxxxxxx tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.