Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ultimate Boot CD
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
Tomaszek Lublin
Ultimate Boot CD 2.4

Botowalna płyta zawierajaca zestaw różnorakich narzędzi do zastosowania w diagnostyce i podczas innych problemów z systemem operacyjnym i komputerem.
Ultimate Boot CD zawiera m.in. narzędzia: - diagnostyczne do dysków twardych
- czyszczące zawartość dysków
- klonujące zawartość dysków
- tworzące i zarządzające partycjami
- do zarządzania startem dysków (bootowanie)

Producent: Ultimate Boot
Licencja: Freeware

- do obsługi plików
- testujące pamięć
- do odzyskania systemu Linux
- informujące o systemie
- antywirusowe
- sieciowe

--------------------------------------------------------------------------------
napisał Riki @ 02-08-2004 17:17:18 na SoftNews.pl

Nie będę podawał linków, odsyłam natomiast na stronę wydawcy gdzie wyszczególnione zostyały wszystkie zawarte w obrazie płyty narzędzia.
http://www.ultimatebootcd.com/

linki powinny byc klikalne
Auxiliaris
CYTAT(PioWit @ 07.09.04 - 20:59)
Post napisany przez @PIT. Niestety w czasie gdy edytowalem ktos skasowal. smile.gif

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

EDIT:
Niewiem co jest grane, nie przyjmuje skripta (hyperlink'a)
Edit2: Osztyyyy.... Czyli edytowales go w tym samym momencie co ja i dlatego takie dziwne rzeczy sie dzialy?? Komputer tak mi wariowal ze w koncu skasowalem posta z prosba do autora o napisanie jeszcze raz smile.gif
*

OK to jeszcze raz bo mi wtedy rowniez jakies jaja wyskakiwaly

Mialo byc tak:

Ten w.w. Program czy inaczej caly pakiet programow, ktory wymienil Tomaszek Lublin jest dobry!

Jest

Hardware.Diagnostic.Software.and.Utility].[gizmo2.dyndns.org].Ultimate.Boot.CD.v2.21.zip

Na ia ia thumbsup.gif
elekrytyk
A moze ktos sie bawil PE Builderem ?
Mozna uzyc standardowych narzedzi (ghost, PM, Total Commander itp)
Na torrencie gdzies widzialem juz gotowy obraz z podstawowymi narzedziami.

Pozdrawiam
Eyeore
CYTAT(elekrytyk @ 13.09.04 - 20:47)
A moze ktos sie bawil PE Builderem ?
Mozna uzyc standardowych narzedzi (ghost, PM, Total Commander itp)
Na torrencie gdzies widzialem juz gotowy obraz z podstawowymi narzedziami.

Pozdrawiam
*

Tak tylko należy sobie samemu skombinować płytkę i tak spreparowany start windozy z cd będzie chodził na konkretnym kompie (sprawa sterownikow).

Lepiej weź sobie standarta "Erd Commander" *.iso i do tego iso podołaczaj potrzebne programy: totala, i co tam potrzebujesz.
elekrytyk
CYTAT
Tak tylko należy sobie samemu skombinować płytkę i tak spreparowany start windozy z cd będzie chodził na konkretnym kompie (sprawa sterownikow).

Lepiej weź sobie standarta "Erd Commander" *.iso i do tego iso podołaczaj potrzebne programy: totala, i co tam potrzebujesz.

Z tymi sterami to chyba nie do konca tak jest - zassalem jakies iso i sie wcale nie burzylo ze odpalilem na virualPC i o zadne stery nie pytalo biggrin.gif

Pozdrawiam
Eyeore
Jakk zassałeś *.iso to jest przygotowany przez kogoś jakiś tzw. Windows PE , natomiast ja miałem na myśli "PE builder" - paczka koło 1 Mb, na osle powinno być i do pobrania z www, - programik i instrukcja do samodzielnego przygotowania własnego iso z systemem. Powiem tak: ja taką płytke spreparowałem sobie raz w życiu, natomiast później zrezygnowałem, od czasu jak wyniuchałem tego ERD-a. Ale jak masz gotowca, to go uzupełnić o to co się potrzebuje. mniej roboty bedzie...
elekrytyk
Absolutnie sie nie upieram co lepsze i co wygodniejsze smile.gif
Generalnie nie zdarza mi sie doprowadzic system do takiej czkawki a w ostatecznosci zawsze dyskietka startowa i ghost bo na systemowym pewnie jak wiekszosc nie trzymam nic czego po stracie bylo by mi zal tongue.gif

Pozdrawiam

PS. ale oczywiscie Twoja propozycje rowniez sprawdze z ciekawosci i dla znajomych ktorym takie awarie sie trafiaja smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.