Jesli ktos wie to prosze o instrukcje przekierowania portow 4661-4665 (lub innych) spod win2000prof.
Sytuacja w danym miejscu jest taka: Internet jest z modemu Motorolli (kablowka Multimedia) pierwszym kompem w LAN jest komp z windows 2000 profesional - drugim kompem komp z win98. Wszystko na sieciowkach realteka z chipsetem 8139. Poszukuje sposobu lub instrukcji (krok po kroku) by przekierowac porty 4661-4665 (i innych od emule) na kompie bedacym bramką (w2000prof) na komp z win98 gdzie chodzi emule. Podkreslic pragne iz emule zainstalowane jest wylacznie na w98 i zainstalowanie go na w2k nie wchodzi w gre.
Na necie jest mnostwo porad np dotyczacych WinRoute (nie znam obsługi tegoz programu) ale primo wersji 4.23 (4.25 ponoc chodzi nie stabilnie na w2k) nie ma (lub inaczej ja nie umiem jej znalezc) poza tym mnie chodzi jedynie o przekierowanie tylko portow zwiazanych z emule wiec nie wiem czy jest to mozliwe spod samego tego ukladu a jesli jest to czy niezbedny jest do tego soft zewnetrzny do w2k czy moze w2k wystarczy(czyli w oparciu o opcje samej winde). Jesli zas potrzebny jest soft to zalezy mi na prostocie GUI tegoz (zebym nie otrzymal narzedzia ktore przykladowo zamknie mi wszystkie porty i otworzy (czy przekieruje) tylko te co potrzebuje - bo az taki dobry w te "kulki" nie jestem.
Innymi slowy:
Chce przekierowac porty w ukladzie j/w wiec czy
1. jest to mozliwe pod windows 2000 profesional (klient LAN jest pod w98) ?
2. jesli jest mozliwe to czy samo windows wystarczy ?
2a. jesli samo windows wystarczy to konkretnie co nalezy zrobic (krok po kroku)?
3. jesli jest to mozliwe ale windows nie wystarczy i potrzebny jest soft zewnetrzny to jaki ?
3a. jesli jest to mozliwe ale windows nie wystarczy to konkretnie co nalezy zrobic z danym softem (krok po kroku) - jak winien byc soft skonfigurowany i inne kroki ?
z gory dzieki za konkretne odpowiedzi
Opowiedzi nie wnoszace nic do tematu prosze postowac gdzies indziej lub przesylac mi na PW - zalezy mi na czytelnosci tego tematu - wiem ze tematem interesuje sie jeszcze kilka innych osob na forum. W stosunku do postów ktore beda offtopikowe lub tylko potwierdzjace ze sa tez inni ktorych to interesuje (nie wnoszacych nic chocby do proby odpowiedzi na wyzej postawiony temat) bede prosił MODÓW Woocash[ACN], I_O, Eyeore o ich usuniecie by nie zaciemnialy tematu.
Woo: o porządek możesz się nie martwić...