Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 3 sekundy i koniec ;/
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Telefony, Palmy, Komórki
CooLCubE
Witam! Mam ogromny problem. Dostałem nowy telefon - Nokie, model 6030. Kupowana była w sieci ERA, a ja, jako że mam kartę SIM sieci Plus GSM, zdjąłem spokojnie simlocka i włożyłem pełen nadziei karte do nowego modelu. Wszystko niby gra, sms moge wysyłać, ale gdy zaczynam z kimś rozmowę, gdy naliczana już jest opłata, to po 3 sekundach słysze sygnał rozłączenia. I tak za każdym razem. Przy przychodzących i odchodzacych połączeniach. Nie moge dłużej rozmawiać niż 3 sekundy.

Spotkał sie ktoś moze z podobnym przypadkiem i zna rozwiązanie problemu?
Pomocy! conf20.gif conf20.gif
|bemol
wpisz kod

*101*11*99#

a następnie wcisnąć klawisz rozpoczęcia połaczenia (np. zieloną słuchawkę). Następnie należy poczekać na wiadomość SMS która zdezaktywuje aplikację plaformy SICAP na naszej karcie SIM. Brzmi on: "Zdalna aktualizacja SIM udana". Od tego momentu karta zacznie działać z wszystkimi telefonami.
Nefar
Karta przestanie wyswietlac stan konta na wyswietlaczu telefonu. Nie bedzie mozna ponownie tego wlaczyc.

Nie mozna tego wylaczyc w mixplusie.
CooLCubE
Dzięki wielkie! Moge już odbywać rozmowy dłuzsze niż 3 sekundy smile.gif Chociaż to też miało swoje dobre strony - uczyłem sie strzeszczać swoje myśli tongue.gif
denver666
swego czasu byli eksperci co w erze potrafili niezle nawijac w ciagu darmowych pierwszych 2s biggrin.gif
ziparo
Sory a wie ktos co zrobic w mix plusie po 2 sekundach koniec rozmowy i tak za kazdym razem cry.gif
Klimak
to samo? co wyzej...chyba.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.