Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: edonkey v1.0
Osłomania > Baza Informacyjna P2P > P2P - Software i Pomoc > eDonkey2000 / Overnet
Krko
KOD
Here is the change log:
Combined Overnet and eDonkey2000 into one application.
Switched from MFC to Qt.
Mac OS X version now available.
Better support for other protocols.
Much improved graphing and statistics.
Fake file detection.
Many UI changes.
Lower CPU load.
Changed shared tab layout
Now downloads first and last chunk first
Can copy plain ed2k links
More flexible skining
Improved zlib server support
RAM buffered uploads/downloads
Improved plugin support
Unicode support
New media tab with user definable categories

http://download.overnet.com/edonkey1.0.exe
http://download.overnet.com/eDonkeyMac1.0.tar.gz

ciekawe czy przez to, zwiekszy się czy zmniejszy ilosc userow overnetu.
Rooff
Zabrałem się za testowanie tego ustrojstwa jakieś 24h temu.
Oto wnioski (LowID przy 32kilo DL/12kilo UL):
#zalety:
- ładnie trzyma upload
- możliwość ograniczenia ilości otwartych slotów wploadu
- możliwość ograniczenia ilości źródeł na plik
- ładnejsza skórka niż w 0.5x tongue.gif
- sposób "osłodzenia" taki sam jak w eDonkeyu 0.52 (przynajmniej u mnie się bez problemów "posłodziło")
- dokładniejsze wykresy w statystykach

#wady:
- wogóle nie łapie źródeł osób uzywających emule (co prawda 0.52 łapie - ale też słaaaabo)
- brak współpracy z siecią emule - a by sie cholera przydało wink.gif choćby same źródełka ....
- zapychanie się - jeżeli nie założymy limitów źródeł na plik (pobiera wtedy jeden plik i reszte przepustowości to chyba na szukanie źródeł wykorzystuje - choć wykresy żadne na to nie wskazują - ale do jednego pliku znalazło mi ich ok 1200 i nic nie pobrało)
- łączenie się z wiekszymi serverami (Razorback, ProbenPrinz) NIEMOŻLIWE z LowID

Takie ogólne wrażenie: hmmm - mieszane. Niby fajnie wygląda, opcje są niezagmatwane, przydatne, obsługa sieci overnet i edonkey, ale...
stary eDonkey 0.52 lepiej ściąga, też obsługuje sieci overnet i edonkey, ale troche brakuje tych opcji z 1.0.

Pytanie: czy warto się przesiadać??
Odp: moim zdaniem zalezy od wiatru tongue.gif
Jeżeli musimy często wyłączać/resetować kompa i/lub ściąga relatywnie mało plików (poniżej 10 sztuk) to chyba eDonkey jest lepszym rozwiązaniem niż emule - napewno szybciej się rozpędza.
Jezeli siedzimy na starym eD 0.5x to ... nie ma sensu. Chyba, że komuś potrzebne ładne statystyki, ciekawszy wygląd, w/w ustawienia i lubi pędzić za nowościami.

smiley13.gif
paliwoda
krótko: LIPA
wróciłem po kilku dniach do 0.53 Pro
dlaczego? bo czułem się jak wielki wydęty cyc, do którego przypinali się niby "Partnerzy", aż żółto miałem w ramce uploadu, ale partnerstwo ograniczało się tylko do żółtej obwódki - wysysali mnie jak babcia winogronka - do białej kości! Kombinowałem z ustawieniami, i to nie na chybił trafił, bo wiem co do czego - i nic. Wróciłem do 0.53 i ... ulga - śmiga jak należy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.