migotka21
12.09.06 - 13:41
Kiedys znalazłam program do ściągania simlocków w zasadzie z większości telefonów. Wybierało się producenta, potem model i wpisywało imei. A potem wygenerowany kod nalezało wpisać i już.
I nie mogę sobie przypomnieć co to był za program.
Wiem tylko, że działał w przypadku nokii, ale na SE nie sprawdzałam.
A teraz chciałabym ściągnąć simlocka mojemu se k750i i nie mogę sobie przypomnieć jaki program mam zdobyć.
Czy ktoś mógłby mi pomóc?
M.
Z tego co sie orientuje nie ma mozliwosci zdjecia simlock z k750i przez kod .
Tylko serwis i box.
se tool albo cruiser. Innej mozliwosci nie ma.
migotka21
13.09.06 - 13:50
Niedobrze.
Ale chyba nie zostawię sobie tego biednego SE k750i.
On ma dziwne menu. Tyle się trzeba 'naklikać', żeby to wszystko poustawiać. Zaczyna mnie drażnić. Czy zamienienie go na coś z serii 60XX nokia jest dobrym pomysłem?
Jeśli już, to na który model?
M.
EE wlasnie k750i ma fajne przejrzyste menu , nokie sa drozsze niestety te lepsze.
60xx? To znaczy 6020,6030,6060,6070 ? To wszystko sa tanie duzo slabsze modele od k750.
Takim porownywalnym telefonem do k750i jest nokia 6233
Ramzes24
26.09.06 - 03:36
A wiecie moze czy jest mozliwosc zdjecia simlocka kodem z samsunga T309??
Jest mozliwosc tyle, ze trzeba go najpierw podlaczyc przez boxa do komputera zeby ten kod odczytac. Nie ma kalkulatorow do samsunga.
Ramzes24
26.09.06 - 23:12
Aha oki dzieki to nic pozostaje kupic tylko kabalek.
THX
samym kablem nie odczytasz kodu. Potrzebny jest box. Np NS Pro
Ramzes24
29.09.06 - 21:52
Hmmm a co to jest ten box?? bo jesli chodzi o kebel moge kupic tylko nie wiem co dalej??
NSpro to taka skrzyneczka z elektronika wsrodku

Mozesz sobie obejrzec np.
tutajKlopot tylko ze kosztuje cos kolo 500 zlociszy wiec o ile nie masz zamiaru robic tego profesjonalnie to nie bardzo ci sie to oplaci
Ramzes24
29.09.06 - 23:15
No tak masz racje dzieki to chyba zaczekam i dam zeby mi sciagneli i zaplace bo kupowac to to bezsens.
THX
zwyklym kablem COM tez mozna zdejmowac locki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.