Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ściąganie simlocków
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Telefony, Palmy, Komórki
migotka21
Kiedys znalazłam program do ściągania simlocków w zasadzie z większości telefonów. Wybierało się producenta, potem model i wpisywało imei. A potem wygenerowany kod nalezało wpisać i już.
I nie mogę sobie przypomnieć co to był za program.
Wiem tylko, że działał w przypadku nokii, ale na SE nie sprawdzałam.

A teraz chciałabym ściągnąć simlocka mojemu se k750i i nie mogę sobie przypomnieć jaki program mam zdobyć.
Czy ktoś mógłby mi pomóc?
M.
kalion
Z tego co sie orientuje nie ma mozliwosci zdjecia simlock z k750i przez kod .
Tylko serwis i box.
Nefar
se tool albo cruiser. Innej mozliwosci nie ma.
migotka21
Niedobrze.
Ale chyba nie zostawię sobie tego biednego SE k750i.
On ma dziwne menu. Tyle się trzeba 'naklikać', żeby to wszystko poustawiać. Zaczyna mnie drażnić. Czy zamienienie go na coś z serii 60XX nokia jest dobrym pomysłem?
Jeśli już, to na który model?
M.
kalion
EE wlasnie k750i ma fajne przejrzyste menu , nokie sa drozsze niestety te lepsze.
Nefar
60xx? To znaczy 6020,6030,6060,6070 ? To wszystko sa tanie duzo slabsze modele od k750.
Takim porownywalnym telefonem do k750i jest nokia 6233
Ramzes24
A wiecie moze czy jest mozliwosc zdjecia simlocka kodem z samsunga T309??
Nefar
Jest mozliwosc tyle, ze trzeba go najpierw podlaczyc przez boxa do komputera zeby ten kod odczytac. Nie ma kalkulatorow do samsunga.
Ramzes24
Aha oki dzieki to nic pozostaje kupic tylko kabalek.

THX
Nefar
samym kablem nie odczytasz kodu. Potrzebny jest box. Np NS Pro
Ramzes24
Hmmm a co to jest ten box?? bo jesli chodzi o kebel moge kupic tylko nie wiem co dalej??
I_O
NSpro to taka skrzyneczka z elektronika wsrodku smile.gif Mozesz sobie obejrzec np. tutaj
Klopot tylko ze kosztuje cos kolo 500 zlociszy wiec o ile nie masz zamiaru robic tego profesjonalnie to nie bardzo ci sie to oplaci
Ramzes24
No tak masz racje dzieki to chyba zaczekam i dam zeby mi sciagneli i zaplace bo kupowac to to bezsens.

THX
marlowe
zwyklym kablem COM tez mozna zdejmowac locki thumbsup.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.