Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ciekawy problem
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
lokocool
Mam w domu 2 komputerki polaczone w siec skretka. Ostatnio zaczely sie dziac cuda, poniewaz podczas wlaczania 1 komputera 2 wlacza sie sam bez niczyjej pomocy.... i nie wiem co z tym zrobic. Mial ktos moze taki problem ??
Behemoth
Ja mam coś takiego, że jak włącze routera do prądu to też mi się komp samoczynnie od razu włącza.
Myśle, że jest to spowodowane tym, że po włączeniu router wysyła jakis sygnał do sieciówki i wtedy reaguje płyta główna włączając kompa.
Myślę , ze ty możesz mieć podobnie tylko że jedna sieciówa wysyła drugiej sygnał.
To są tylko przypuszczenia huh.gif
WoocashACN
opcja WakeOnLan w biosie...
POSTMAN
Niektóre sieciówki mają opcje WakeUpLan i jak dostają sygnał że połaczenie jest aktywne to włączają kompa. Radze sprawdzić w opcjach bo można to wyłączyć. Jak macie sieciówki na płycie od razu to w biosie bedize ta opcja.
lokocool
No wlasnie, i tu jest problem... obie sieciowki maja wylaczana opcje wakeUpLan... tongue.gif a raczej nie maja takiej opcji (karty sieciowe tego nie obsluguja) tak mi sie wyadaje... a i opcje w biosie sa wylaczone smile.gif
WoocashACN
jeszcze we właściwościach karty, w zarządzaniu energią -- [*] pozwól temu urządzeniu na obudzenie komputera z uśpienia -- odznacz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.