Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: DVD z divx
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > TV, DVD, Audio, Video, Konsole
faflik
Witam.

Mam taki maly problemik.Prostym slowem to napisze.Potrzebuje kupic DVD znajomej ktore bedzie jej odtwarzac poprostu filmy Avi zgrane na plyte CD-R.Mam film sciagniety nagrywam go na CD-R normalnie nero jako dysk z danymi wsadzam do DVD i by mogla sobie go ogladac i dodac napisy txt czy ewentulanie zrobic z nich jakies inne.Jesli chodzi o DVD i wlasnie divx nie znam sie dlatego prosze o pomoc.

Przyklad

DVD
Lub

DVD2

Nie chodzi tutaj o firme chodzi oto by czytalo i bylo po pieniadzach.

Moze znacie jakas stronke gdzie mozna kupic cos pewnego chodzi o USA.

Z gory wielkie dzieki za pomoc bier.gif
Dipster
Sam posiadam Manta Emperor II, działa jak należy i tanio ale tu chodzi o USA.
http://cgi.ebay.com/New-PIONEER-ALL-MULTI-...tem150045780045
http://cgi.ebay.com/NEW-TOSHIBA-ALL-MULTI-...tem290038756831
Poszukaj na ebay.com jakiegoś DVD Player'a z DivX i txt, łatwe wink.gif
Luca
Tego pierwszego bym bral Philips DVP5960 DVD/DivX jest jeszcze wersja ultra,niby lepsza,ale nie czyta polskich znakow.Wersja podstawowa tez nie czyta,jednak jak w menu klikniesz na Europe srodkowa to bedziesz mial polskie znaki.W wersji Ultra tej opcji nie ma.Co do drugiego to napisow wogle nie czyta.Plytki DVD nagrywasz tak jak CD(dane).Wejdzie Ci 6 filmow lup 3 jesli sa na dwa cd.
faflik
Dzieki Wielkie bier.gif bier.gif bier.gif bier.gif
Harun
kup sobie najtanszy odtwarzacz najlepiej za jakies 150 - 200 zl i wszystko bedzie bral polencam wyzej wymieniony manta mozna kupic nawet za 120zl w hipermarkecie i odbieran nagrywane
Carlos
A czy może ktoś posiada takie coś DVD Philips DVP3040 DiVX i mógłby sie podzielić wrażeniami ?. Ponoć czyta polskie pliki txt. Jestem na kupnie i nie mogę się zdecydować .

Pozdrowienia.wink.gif
Luca
Ja nie posiadam,ale kolega musial wgrac nowy soft zeby mu czytal polskie znaki.Czyta tylko w formacie .srt.
lokocool
Mam takie DVD w domu smile.gif ( ojciec za punkty z BP dostal ) --> ogolnie sprzet ok czyta polskie pliki txt, nie musza byc takiej samej nazwy jak film bo pojawia sie menu i mozna wybrac.. i niby wszytko fajnie dziala... ale --> mialem kilka filmow ktore na tym philipsie lecialy tak ze obraz inaczej dzwiek inaczej i napisy inaczej --> a wsadzilem do mojego wysluzonego Manta Prince 2 i dzialy bezproblemowo.

Ogolnie @Carlos, w tej chwili kupno odtwrzacza to koszt rzedu 100zl wiec koszt prawie zaden --> ja tam na twoim miejscu kupilbym cos z manty... 99% filmow dziala bez problemu , odtwarzacze sa tanie jak barszcz.. fakt faktem ze podobno maja czeste awarie( ja tam mam jakis chyba udany egzemplarz bo dziala bezproblemowo przez ponad 2lata juz) --> ale nawet jak sie spitoli to mozesz go na nowy wymienic wink.gif

Pozdr. smiley13.gif
zimi2k
CYTAT(lokocool @ 19.09.07 - 09:53) *
a wsadzilem do mojego wysluzonego Manta Prince 2 i dzialy bezproblemowo.

Jak to mowi moj kumpel - jest sprzedawca w jednym z skelpow duzej poslkiej sieci rtv/agd... manta to nawet placki ziemniaczane czyta... ;-)
Podobno na mancie wszytsko pojdzie... tania i dobra biggrin.gif

Dlatego podizelam zdanie Harun'a - Manta za pare groszy - działa na niej wszytsko a jak sie spierniczy po gwarancji [choc to ponoc nie mozliwe] to przynajmniej nie bedzie szkoda kasy na naprawe... poprostu kupi sie nastepna ;-)
Carlos
No dobra. Kupuję Mantę, tylko którą ?. Jest ich jak psów. Manta 015, 021, 025, 027, 030, 031, 033, 034, i maja różne oznaczenia: Basic, Emperor, Prince, Lord.
I bądź tu mądry. Może ktoś mi coś zasugeruję. Ceny też są różne. Najtańszy MANTA DVD 027 Basic 2 oscyluje w granicach 120 zł. a najdroższy DVD Manta LORD 034 HDMI około 290 zł.
Na razie nie potrzebuję wyjścia HDMI ale kto wie co będzie za rok.

Pozdrowienia.wink.gif
tetrus
Prince bierz. Nie ma co szalec. Rok czasu w sprzecie audio-video, to calkiem sporo czasu.
Carlos
Zrobiłem tak jak mi poradził @tetrus. Jak na razie jestem zadowolony. A resztę pokaże czas.
Dziękuję wszystkim za pomoc.

Pozdrowienia.wink.gif
POSTMAN
Hmm też niedługo kupuje se nowy odtwarzacz bo mój Bellwood po ponad 2 latach padł (przestał czytać płytki) i tez sie teraz zastanawiam co wybrać. I coś czuje że zostanę przy Bellwood szczególnie że te nowe modele Bellwood 301U maja port USB i można pod nie podłączyć zewnętrzny dysk twardy. Cena też jest w miarę dobra bo 210zł.
Buzz
W dzisiejszych czasach każdy
odtwarzacz dvd ma to już w standardzie...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.