Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 9Dragons
Osłomania > Dyskusje i Pogawędki > Gry - Kafejka > Gry Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
konflikt
Witam,
jako, że co poniektóre mmorpgi i projekty w które jesteśmy zaangażowani powoli podupadają, mam nową propozycję: 9Dragons. Tu link do stronki: http://9dragons.acclaim.com/, gra jest w końcowej fazie closed beta, i ma przejść w fazę OB w październiku, ale już można się rejestrować.
Parę screenów:

Link do forum: http://phpbb.acclaim.com/9dragons/index.php
Pozdrowienia.
Dipster
Hmm screeny prezentują się dosyć ciekawie, może wszyscy idziemy na to ?? biggrin.gif
konflikt
CYTAT(Dipster @ 14.10.06 - 15:33) *
Hmm screeny prezentują się dosyć ciekawie, może wszyscy idziemy na to ?? biggrin.gif

Właśnie o to i o trochę więcej mi chodzi - nie tylko żebyśmy wszyscy na to poszli, ale jak gra nam podejdzie, to żebyśmy wszyscy stanęli w końcu po jednej stronie barykady. thumbsup.gif
Phaet
Martial arts mmorpg... czyli coś jak DOONLINE, które to zaczyna mi sie nudzić?
konflikt
CYTAT(Phaet @ 14.10.06 - 16:45) *
Martial arts mmorpg... czyli coś jak DOONLINE, które to zaczyna mi sie nudzić?

Więcej niż jest pokazane i napisane na stronce nie jestem Ci w stanie opisać, bo nie uczestniczę w closed becie. Jednak gra została polecona ze sprawdzonego źródła, więc można pokładać w niej jakieś nadzieję. Jedyne co możemy teraz zrobić to zebrać ekipę, zarejestrować się i przeglądać tamtejsze forum w oczekiwaniu na open betę (zapowiadana na koniec października).
smiley13.gif
Dipster
No ja mogę grać, kto jeszcze chętny ?
Kamyk
calkiem ciakawa pporpozycja az sie pewnie zarejestruje i poczekam co to z tebo bedize bo spora czesc ludzi w Adver mowi o tym wiec moze bedzie warto poza tym to muzyka z tego filmika brzmi mi bardzo znajomo biggrin.gif
http://www.youtube.com/watch?v=a3KphJa-2DM
Phaet
Moge spróbować ale póki nie wyszła normalna, darmowa wersja to nigdzie sie nie rejestruje.
Wolvi
No ja tam giere obczaje na bank bank smile.gif
Niestety mnie nie chcieli do CB, chyba juz wiecej nie podaje, ze jestem z polski bo nigdzie mnie nie chca sad.gif
Tylko ciekawe co bedzie po becie czy F2P czy P2P i ile ona potrwa.
|bemol
Witam,
ja juz zarejstrowałem się i ciągne klienta....DO zobaczenia w grze smile.gif
jar3cki
wiadomo cos wiecej? jakies szczegoly? smile.gif
DiabloII_gamer
Co do gry ja zarejestrowałem się koło czerwca, a do dziś jeszcze nie moge grać sprawa dziwna bo podobno OB już zaczeło się bodajże 9 września.
OkweL
OMG Great ohmy.gif

CYTAT
We recommend viewing the 9Dragons site

with Microsoft Internet Explorer 5.0. You can

use other browsers but you may not receive

the full experience.

SilkRoadOnline niby tez... (po Linuxem faktycznie na FF nie moge wejsc) ale pod Winda bez problemu. A tutaj wyglada na to, ze jestesmy skazani? Czyzby coop z MS? biggrin.gif Jesli ktos to sprawdzil juz niech napisze cos wiecej wink.gif

-EDIT-
A jednak dziala, to tylko zalecenie wink.gif
Kamyk
oto rozwiazanie dla tych co uzywaja FF http://9dragons.acclaim.com/artwork/ffinstaller.htm sam go uzywam wiec wlasnie odpalam gierke w ten sposob i zobacze co sie bedzie dziala biggrin.gif
konflikt
Na forum użytkownicy prognozują, że open beta ruszy za jakieś 2 tygodnie. A stronka działa na pewno na operze...
Dogar
Czekam na tego playa smile.gif. Skad można pociągnąć klienta? Bo jestem noob i nie wiem smile.gif
konflikt
CYTAT(Dogar @ 24.10.06 - 23:39) *
Czekam na tego playa smile.gif. Skad można pociągnąć klienta? Bo jestem noob i nie wiem smile.gif

Stąd - http://9dragons.acclaim.com/downloads/9Dgame.htm, ale może warto poczekać na open bete najpierw?
pyzio2
z tego co widzialem na stronce i forum to gra zapowiada sie calkiem przyzwoicie smile.gif
konflikt
Czekamy czekamy:) Ktoś może ma login do closed bety?
OkweL
Sorry za banalne pytanie ale nie bardzo chce mi sie przegladac oficjalna strone czy forum (dopoki nie ma OB). Ta gra polegac mialaby na pvp czy bylyby typowe questy, gildie itd? Pytam bo byc moze gdzies byl jakis szerszy opis badz ktos na oficjalnym forum sie wypowiadal unsure.gif ?
Wolvi
Wkleje pare cytatow z pewnego forum, co by wam troche rozjasnilo temat tej gry.

CYTAT
Gra 9Dragons odbywa sie w starozytnych Chinach podczas panowania dynastii Ming. W tamtym czasie panstwo to bylo bezrzadnym i niebezpiecznym miejscem. By bronic sie, ludzie wymyslili wiele stylow walki. Style te byly doskonalone przez klany i z czasem stawaly sie slawne.
Na poczatku gry zaczynasz jako Peasant, uczysz sie podstaw walki, jak ujarzmic Twoje Chi oraz posiadasz wiedze o umiejetnosciach medytacji, ktora potrzebowal bedziesz do leczenia. Potem musisz wybrac Twoj Klan i zaczac nauke indywidualnej sztuki walki. W szkole spotykac bedziesz mistrzow, ktorzy pomoga Ci udoskonalic Twoje ruchy. Sa tez areny PvP (player vs player), na ktorych bedziesz mogl sprawdzic wykreowana przez Ciebie postac walczac z innymi graczami.

Gdy juz nauczysz sie Kung Fu, bedziesz mogl wyruszyc w daleka droge od ucznia do mistrza, poznajac sekrety zaginionych 9 Smokow. [dalej nie mam pojecia jak przetlumaczyc, ale to nie istotne]

Info od EmErYt'a:
Gra oparta w glownej mierze na skillach (konsumujace nikoma mane). W grze wystepuja dwa obozy White clans oraz Black clans ktore rywalizuja ze soba. Kazdy z obozow posiada po 3 klany. Kazdy clan posiada:
*wlasna mape na ktorej znajduja sie miasta oraz spoty z mobami,
*Wlasne (odpowiednie dla danego klanu) style walki (skille, ktorych w grze nie brakuje biggrin.gif)
*Sale, hale, ogolnie dosc duzy teren z obozami treningowymi(ladnie to wyglada jak 20 ludu cwiczy na np. lalkach ze slomy

CYTAT
1. Klany chyba kazdy juz wie jakie sa.. Kazdy klan ma 4 klasy i sa to po prostu: tanker, nuker, healer/buffer, hybryda

2. Skille... Na poczatku gry kazdy klan ma swoje podstawowe skille...dopiero przy 13 lub 21 lvl mozemy wybrac klase jaka chcemy grac.. i wtedy dostajemy dopiero dobre skille... skilli jest naprawde duzo do wyboru..wiec na ma o co sie martwic.. a nie dosc tego mozna znalezc ksiazke ze skillem .. ktorego mozna sie rowniez nauczyc :>

Skill mozna podzielic na 3 grupy:
- pasywne (wlaczamy raz i dzialaja dopoki chi (mana) nam nie zjedzie)
- aktywne ( tu zaliczaja sie wszystkie techniki bicia.. to prosty dwuklik na mobku we wszystkich grach.. jednakze sa combosy... do kilku szybkich ciosow jednorazowo)
- reszta skilli.. czyli takie ktore znamy ze wszystkich mmo naciskasz i wykonuje......

Kazdy skill mozna poprzez uzywnie go.. dokoxac do max 12 lvl...

Levele: tutaj oprocz normalnego levela ( 12,14) sa nazwy dla poszczegolnych leveli... a wiec tak:
Level 1-12:
Loosing Self
Level 13-24
Gathering Chi
Level 25-36
Opening Chi
itd...

Czyli jesli ktos powie ze ma GC 3 znaczy ze ma 15 lvl.. i do takiego nazewnictwa bedzie trzeba sie przyzwyczaic smile.gif

Tak to mniej wiecej wyglada, co do PVP to w tej chwili w CB nie za bardzo dziala albo nie wiadomo o co chodzi, bo malo osob itp., jedynie bija sie miedzy soba, tyle wyczytalem.
BlackGhost
Ja też się przyłączę jak tylko ruszy OB. Zaczynam tęskić za DO ale z drugiej strony nie chce mi się zaczynać od początku. Silk jest jakiś taki bez jaja, może tu się zadomowię.
Hungry
W takim razie ja też spróbuje może mnie wciągnie thumbsup.gif
Wolvi
Po 4 godzinach gry stwierdzam ze jest to nawet ciekawa giera, nawet nie wiem kiedy to minelo smile.gif
Ogolnie grafa nie powala na kolana ale kogo to obchodzi. Nic narazie nie czaje, dopiero 7lvl mam (Losing self 7) i zaciagnalem sie do Bractwa złodzieji. Nie rozumiem sporo , ale moja postac posiada do wyboru 10 mistrzostw wladania bronia, oraz mam tam 2 skille dopiero i wogule cienki bolek jestem. Ale zaciekawila mnie jedna rzecz, jest cos takiego jak Resource colection, gdzie trzeba zebrac przykladowo jakis miecz, do tego jakies pazury tygrysa i otrzymujemy Blue Bronze Conqueror`s Key co wruzy jakies trudno dostepne miejsca, z ukrytym wartym kupe kasy stuffem smile.gif

Co do open bety to ktos puscil plote, ze gadal z adminem na serwerze i niby ma byc 03.11.2006, ale na stronie, ani oficjalnym forum nic na ten temat nie wiadomo.
Ja sobie pogrywam na angielskim kliencie, na vietnamskim serwerze smile.gif
Jak kto sie nie moze doczekac tak jak ja OB i ma ochote pograc to dajcie znac, sporzadze How-to play.

Dorzuce screena z pieknym widokiem ze skaly na jeziorko
POSTMAN
To kiedy to ruszy i bedzie mogł grać każdy??
DiabloII_gamer
Na stronie MySpace jest napisane, że OB wystartuje pod koniec listopada więc narazie pozostaje nam czekać ;]
Źródło - http://www.myspace.com/9dragonsgame
Kamyk
kurde mam nadzieje ze wypali ta data bo sie nie moge doczekac przydalo by sie torszke odmiany a nie tylko DO biggrin.gif
Phaet
Ok podsumujmy...

Póki co mogą grać nieliczni ale gra pod koniec listopada zostanie udostępniona wszystkim ale nadal będzie to beta czyli należy spodziewać sie ciągłych patchów, bugfixów i innych nie wspominając o tym, że nie wiadomo czy to napewno będzie za free oraz czy wogóle przetrwa.
Tak, jestem pesymistą po tym jak 2 lata temu (albo 3, nie wiem już) przez miesiąc ściągałem wisha i pograłem 2 tygodnie bo padł...
Wolvi
Wieksza szansa jest na to ze gra bedzie za free, poniewaz Acclaim ma na swoim koncie nie jedna gre F2P i sadze ze przynosi im to wieksze korzysci niz abonament i dobrze o tym wiedza. Co prawda nadal nie wiadomo (albo ja nigdzie nie doczytalem) jak to bedzie wygladac, sa spekulacje na temat Cash shopu albo reklam w grze. Polegac ma to np. na tym ze podczas ladowania gry czy to przechodzenia pomiedzy lokacjami bedzie sie wyswietlal ekran z reklama, lub tez slyszalem o takim czyms jak bannery w samej grze, ale jak by to wygladalo nie mam pojecia.
Imo gra raczej szybko nie padnie, po 1 zajmuje sie tym firma, ktora jak juz wspomnialem ma na swoim koncie kilka mmo, a po 2 wystarczy zerknac na forum i ilosc tematow, co daje jakis obraz zainteresowania tym tytulem.

Ja tam gram juz pare dni i sprawdzam co, jak i do czego ale dalej malo czaje, moglem spedzic wiecej czasu w DO to by mi bylo pewnie latwiej bo to podobne motywy, a tak zupelnie nie wiem jak rozwijac postac. Ale do czasu open bety mysle ze pobiegam sobie po tym vietnamskim serwie i troche bede juz wiedzial.
Jedyny problem w tej grze jezeli chodzi o wspolne granie to rozne klany. Mianowicie sa dwie strony, Back i White, ktore to niby sa przeciwko sobie. I teraz kazda ze stron posiada rozne klany, ktore to specjalizuja sie w nauce konkretnych sztuk walki. Takze na poczatku mozna zapomniec o jakich kolwiek party miedzy soba, bo wiadomo ze nie wszyscy beda grac ta sama postacia smile.gif
Wiec przed rozpoczeciem bety proponowal bym zdeklarowac sie, po ktorej stronie mozna by zaczac i tworzyc ekipe.
Kamyk
dobrze prawisz Wolvi ale wiesz nie do konca wiadomo przynajmniej jak dlamnie jakie dokladnie sa klasy i jakimi typami orzea sie bede poslugiwac jka bedzei rozwiazany sytem skili itd.... ja osobicsie pewnie zdecyduje sie na ta zla strone i bede jakos trzaskal a dalje to sie zobaczy ale puki co mozna sie zdecydowac tylko an strone a jak dojdzie jz do samego grania to wtedy bedziemy sie martwic co i jak biggrin.gif
DNZ
wolvi widze ze obczaiasz ta gre:D, mozesz podac jak zagrac na tym wietnamskim serwie ?
jakas instrukcje przygotuj bo bym oblukal ;]
dzieki z gory
Wolvi
Wszystkich, ktorzy chca zaczasc swoja przygode od Angielskiej Open Bety prosze o nie czytanie tego postu smile.gif

Od razu mowie ze gra odpala sie w oknie ale mozna je zmaksymalizowac na caly pulpit, oraz czasami podczas logowania gra mi sie wykrzacza ale jak juz zaskoczy to mozna grac bez problemu. Chociaz ten problem tylko u mnie chyba wystepuje.

Wiec tak:
1.Sciagamy klienta angielskiego
http://www.acclaimdownloads.com/9dragons/s...p_USA_CB_v2.zip
2. Tworzymy konto na vietnamskiej stronce
https://taikhoan.cuulong.com.vn/?p=dangkyb3&chk=1

a tutaj przetlumaczone gdzie i co wpisac:
http://phpbb.acclaim.com/9dragons/viewtopi...ighlight=server

3. Instalujemy gre i odpalamy NDLauncher.exe i robimy update do najnowszej wersji.
4. Nastepnie w katalogu z gra nalezy zmienic pliki:
MADScript.ini oraz NineDragonsUS.ini na
MADScript_.ini and NineDragonsUS_.ini
Jezeli beda jakies problemy z gra to zmienic spowrotem na orginalna nazwe.
5. Sciagamy patcha i rozpakowujemy do kat. gry.
Wrzucilem go na rapidshare jak beda jakies problemy to wrzuce gdzie indziej najwyzej.
CLICK

I za pomoca tego pliku zawsze uruchamiamy gre.

Milej gry smile.gif
rebel
odniose sie do darmowej mozliwosci gry.........moze byc z tym ciezko.wedlug informaji acclaim wladowal w 9dragons 10 mln dolcow!!!!! ,z drugiej strony wiecej kasy zlapia ze sklepow i reklam niz z abonamentu.

@wolvi widze ze jak zwykle podtrzymujesz tradycje wlazenia tam gdzie niemozliwe biggrin.gif znow dzieki tobie mamy angielskiego klienta na dlugo przed oficjalnym wypusczeniem-ktory to juz raz? hehehehehhe .wielkie dzieki !!!!

no i potwierdzilo sie -wielu ze starych membersow PT to weterani-jesli wejda w projekt to PT ruszy z kopyta biggrin.gif

widze pytania czy warto czekac na open czy nie-moje zdanie jest takie ,ze nalezy zaczynac jak najszybciej zeby poznac rozklad skili ,sposoby na xp i poznac questy -potem w open mamy juz jako tako wytyczona droge i nia po prostu idziemy-teraz mozna testowac skile i style walki-potem je juz tylko udoskonalac
pozdrawiam
Wolvi
Nie moge juz edytowac, niech jakis admin poprawi link do klienta
Sciagajcie z tad
http://9dragons.acclaim.com/downloads/9Dgame.htm

I jeszcze jedno:
Chodzi o ten nieszczesny numer, ktory nie wiem do czego sluzy tak naprawde smile.gif
Jezeli nie dzialaja byle jakie liczby to wpiszcie w google "Số CMND" i poprostu przepiszcie jakis znaleziony numer.
Kamyk
kurde nie moge scignafc tego pliku z rapid nie wiem co jest dajcie mi na maila albo cos nilfaard@interia.pl
Kamyk
no i napotkalem problem nie wiem co jest grane ale cos nie moge wlonczyc gry jka sie zaloguje to mi sie pojawia jakis error o wyslanie ID i tyle nie wiem co dalej zrobic

wystakuje mi cos takeigo jak klikne send to pisze mi ze brak polonczenia z internetem :/

a jak jescze ustawic full screna tez przez opcje czy jakos inaczej ?
Wolvi
No i wlasnie to jest problem, tez to mam ale w koncu udalo mi sie ustawic jakos i dziala.
Odpal NDLauncher.exe, wejdz w opcje i pomieszaj tam, ja przestawilem dzwiek na 22khz, zmniejszylem detale, ustawilem dzwiek na directsound i driver podstawowy. Jak zmienie dzwiek na widows wave to wlasnie mi sie gra wykrzacza podczas logowania.
Niestety takie uroki jak sie chce troszeczke po cichaczu pograc tam gdzie nas nie powinno byc smile.gif

Ja gram na serwerze 5 jakby co, nick Wolvi.
I jak usuniecie postac, to juz 2 raz tego samego nicku nie mozna uzyc bo on zostaje w bazie danych.

Update powinien sie zrobic do wersji 7.
Nie da sie niestety zrobic FullScreena, jedynie okno na caly pulpit o czym pisalem wczesniej smile.gif
BlackGhost
A zrobiles zgodnie z instrukcją? Zanim odpalisz i pozmieniasz pliki odpal NDLaucher.

Ja mam inny problem ale tez z wersją. Zrobilo mi upgrade do wersji 5 i jak loguje sie na serwer to mowi że nie ta wersja i zeby zrobic reinstal. @Wolvi masz jakąś radę. Jaką masz wersję?
Kamyk
co chodzi o wersje to mam ok sidemeczke ale kurde niestety tylko windowsowe okienko sad.gif

i tak zrobilem zgodnie z instukcja

ok udalo mi sie stworzyc postac ale nie mialme zadnego wyboru serwa i to okienko windosw mnie zaczyna irytowac biggrin.gif
Wolvi
Na ekranie logowania, jest taki prostokat zielony gdzie jest informacja na jaki serwer nam wejdzie, bo on to automatycznie zapamietuje na jakim ostatnio gralismy, wystarczy w to kliknac i po lewej wyswietli sie spis serwerow.
BlackGhost
Zastanawiam się nad jednym. Jeżeli mam założone konto i na serwie euro i tym dla skosnookich to pod jakie konto gra bedzie sie podpinać. Coś wydaje mi się że dlatego robi mi upgrade do wersji 5 bo podpina się pod to konto euro ktore bylo zalozone wcześniej. Ciekawe jak można przeskakiwać między kontami.
Kamyk
jakie miasto startowe wybrales Wolvi ??/

ok udalo mi sie wkoncu jestem na serwie 5 jak Wolvi i miasto moje to miasto demonow Mount Yanmo
Wolvi
Zaczalem w Wu-tang i wogule nie czaje o co chodzi bo teraz jestem w Shaolin.
Pierwsza postac stworzylem w klanie League of begears (czy jak to tam sie pisze) i w porowanianu z ta postacia, w wu-tang mialem strasznie malo questow. Podczas wykonywania jednego z zadan bylem zmuszony zmienic mape i wlasnie poszedlem do Shaolin, a tam zobaczylem ze moge wziasc jakies questy, to se pomyslalem widocznie wspolpracuja czy cus smile.gif. I tak od questa do questa, oczywiscie duzo nie czytajac bo mi sie nigdy nie chce, patrze a wszystkie skille z wu-tangow mi poznikaly i przyjeli mnie do Shaolin.
No i narazie tak biegam i cwicze od nowa skille.
rebel
ok sprubuje was wspomoc ale tylko tyle ile pamietam z lektury jesli chcecie to na mmorpg hq jest wiecej informacji o systemie questow klanach i sposobach na zdobywanie nowych skili-jakies mini gry tam sa czy cus.
popatrzcie w jakich klanach maja jakie bronie to sie pozniej przyda do budowania teamu.z filmow wiem ze shaolin maja staffy i ua ..clan of beggars -styl pijanego mistrza+miecz w innym mieli clawy...reszty niestety juz niepamietam
Hungry
a moze byc klient z closed bety?
Wolvi
Nie moze byc, tylko to ma byc klient z CB smile.gif

Rebel jakie mmorpg hq, szczerze powiem ze nie wiem ocb mysli.gif
Phaet
Kurde żaden podany link do klienta i do rapid nie działa!
vince44
CYTAT(Phaet @ 05.11.06 - 21:28) *
Kurde żaden podany link do klienta i do rapid nie działa!

Do klienta: http://9dragons.acclaim.com/downloads/9Dgame.htm i klikasz download wink.gif

Rapid działa smile.gif
Phaet
Nie klikam bo strona sie nie otwiera pod żadną z obu przeglądarek
Xahil
CYTAT(Phaet @ 05.11.06 - 21:39) *
Nie klikam bo strona sie nie otwiera pod żadną z obu przeglądarek

[OT] To Ty masz jakas inna przegladarke niz IE ? [/OT]
Mi tam dziala pod linuksem wink.gif , tylko ze za pierwszym razem wywalilo ze nie mam Flasha8 (a mam smile.gif ).
masz link bezposrednio do pliku http://www.acclaimdownloads.com/9dragons/s...p_USA_CB_v2.zip

Edit: A jak to jest problem z DNSem to moze sprobuj po ip

KOD
;; ANSWER SECTION:
www.acclaimdownloads.com. 7200  IN      A       69.89.76.68
www.acclaimdownloads.com. 7200  IN      A       69.89.76.76
www.acclaimdownloads.com. 7200  IN      A       69.89.76.77
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.