Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: bluetoth a komórka
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Telefony, Palmy, Komórki
Ali
Witam.

Odrazu mowie ze z bluetoth'em nie mialem wczesniej doczynienia i jestem ciemny w tych sprawach.
Moglby mi ktos wyjasnic na czym to polega?

Bede mial komorke z opcja bluetoth. Bede musiał dokupic jakas radiowa wtyczke do USB? czy jak? zeby
to działało? i ile takie cos kosztuje? moze jakies strony z cenami znacie?
asterix
opcja bluetoth polega na bez przewodowym przesyłaniu danych z komórki na komórkę w zasięgu 10 metrów , jeśli chodzi o przesyłanie danych do kompa to niestety służy do tego kabel który powinien być w zestawie razem z komórą , do różnych marek telefonów są różne kable i rózne oprogramowania thumbsup.gif
Dipster
Oczywiście możesz kupić sobie modemik bluetoth, pozatym nie wiesz co to google.pl xD ?
POSTMAN
To działa. Na allegro Bluetooth pod USB można kupic za jakies 15zł. Można se przesyłac tapetki dzwonki filmiki w jedna i druga strone. Służy tylko do wymiany danych. Jeślibyś chciał zmienic oprogramowanie to niestety tylko firmowy kabelek.
Xahil
No i jeszcze za pomoca bluetooth mozna wysylac smsy z komputera (przez komorke), lub nawiazac polaczenie z interenetem (przydatne jak jestes w miejscu gdzie nie ma szans na inny dostep do sieci a pilnie musisz skorzystac wink.gif ).

No i w zaleznosci od telefonu mozna wykorzystac karte dzwiekowa komputera zeby rozmowe przekierowac na glosniki , albo zdalnie sterowac komputerem smile.gif

No i pewnie jeszcze synchronizacja danych z kalendarza z programem ktory to umie (Outlook ??).
Kats
Pewnie ze dziala i to swietnie smile.gif
Poza wyzej wymienionymi uzywam tego systemu wymiany danych do obslugi sluchawki, idealna rzecz w samochodzie smile.gif
I_O
Tez uzywam - rewelacyjna rzecz. Mi sie przydaje do sluchawki w aucie, do wymiany plikow na kompie i na pocketPC.
BTW - moze ktos zna jakis rozsadny program na PC do Samsunga? Pod Siemensa i Ericssona byly calkiem niezle programy, ale dla tego jakos nic ciekawego nie moge znalezc
lokocool
To ja sie podepne pod temat.
mam taka karte PCIMCIA:

i teraz wiecie moze skad sciagnac do niej drivery --> kurcze szukam szukam i nie moge znalezc wink.gif

Pozdr. smiley13.gif
I_O
klik
Nie sugeruj sie tym ze inna firma, ta karta to ponoc taki OEM produkowany dla Motoroli, IBM i jeszcze kogos tam ( Xircomm?) przez Digianswer. Skomplikowana rzecz smile.gif
Ale to ma byc ten sam model. Zreszta czy XP nie rozpoznaje tego automatycznie?
lokocool
CYTAT
Zreszta czy XP nie rozpoznaje tego automatycznie?

No wlasnei nie.. wink.gif
Nic te drivery sprawdzxe dopiero w poniedzialek, bo nie mam z soba laktopa, ale mam nadz ze zadziala wink.gif

pozdr. smiley13.gif
Kats
Do obslugi wszystkich serwisow na PC uzywam BlueSoleil, mam wersje 1.6.1.4... moim zdaniem jest bardzo dobra
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.