Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samsung x200
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Telefony, Palmy, Komórki
kremuwa
Kupiłem Samsunga x200 a była taka promocja, że moglem sobie wybrać prezenty do 50 zł. No więc wziąłem kabelek USB. Kiedy wróciłem do domu patrzę - a na nim pisze Samsung E700. Ale wkładam - wchodzi... Ale komputer go nie czyta! Trzeba jakieś sterowniki? HELP!!!
Xahil
Moze byc ze kabelek jest jeden i ten sam (szczegolnie ze pasuje wtyczka). A sterowniki trzeba na 99% (mi SE K750i pod linuksem dziala bez sterownikow, a pod windowsem trzeba instalowac). Sterowniki teoretycznie powinny byc albo z kablem albo z telefonem, ale moze beda tez na stronie producenta.
kremuwa
Nie mialem doączonych sterowników. Na stronie producenta też szukałem... Ściągałem programy do przenoszenia plików - Windows wykrył komórkę, ale nie mógł zlokalizować sterowników...A programy nie mogą wykryć...
Nefar
Zeby uruchomic samsunga na kablu trzeba byc conajmniej houdinim tudziez innym coperfieldem.

Powiem ci tylko ze przy wgrywaniu jezyka w samsungach, czasem trzeba wyjac baterie, wyjac ja i wlozyc po chwili, nacisnac przycisk power, wylaczyc lub wlaczyc telefon, i to wszystko w roznych konfiguracjach.

Czasem zastanawiam sie po co taki samsung albo motorola sprzedaja kable jak nigdzie nie ma do nich sterownikow. (mam na mysli telefon). Poza tym firmy jako takie nie udostepniaja oprogramowania do obslugi telefonu poprzez kabel jak np nokia pc suite. Tego nie rozumiem.

Od razu rowniez cie uprzedze ze poprzez irde tez nic nie przeslesz na swoj telefon (samsung). Sluzy ona glownie do wizytowek tak jak np w N6610. Jedyne co dobrze dziala w samsungach to bluetooth ale twoj model tego nie ma.

Moja rada idz tam gdzie kupiles kabel niech Pani/Pan podepnie na nim twoj telefon i oswieci cie (oraz pewnie dziesiata częśc naszej populacji) jak mozna np przeslac melodyjke czy tapete na ten magiczny telefon.
Az sam jestem ciekaw.

Lub poszukaj forum stricte o telefonach samsung. Pewnie tam sa magicy.
lupanet
CYTAT
Czasem zastanawiam sie po co taki samsung albo motorola sprzedaja kable jak nigdzie nie ma do nich sterownikow. (mam na mysli telefon). Poza tym firmy jako takie nie udostepniaja oprogramowania do obslugi telefonu poprzez kabel jak np nokia pc suite. Tego nie rozumiem.

Motorola ma MPT do komunikacji PC<->koma ciach.gif
A pozatym to w telefonach tej marki wlasnie to jest najlepsze, grzebanie w sterach itp dribble.gif zeby dalo rade sie polaczyc.
Albo jak znajomi prosza mnie zebym im pokazal co i jak, ile to sie browara spija laugh.gif.
Nefar
@lupanet. Telefony sa dla ludzi nie dla serwisantow. Motorola mysli chyba ze istnieja tylko na swiecie ci drudzy.

Menu w kazdej motce jest tak po[beeep]e ze uniemozliwia to praktycznie normalne uzytkowanie telefonu.

Poza tym programy do obslugi telefonow powinny byc darmowe a swojego czasu (nie wiem jak jest teraz) motorola kasowala 30 zl za oryginalny kabel ale do tego 100zl netto za oprogramowanie. LOL.

Dlatego zaraz po siemensie w kategorii najwieksza kupa jest wlasnie motorola.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.