Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: czyszczenie sladów internetowych
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
Ali
witam

Przed dluzszy czas uzywałem programu System Mechanic i opcji "Ensure your privacy" ostatnio jednak coś
sie stało i program nie czysci mi wszystkich informacji internetowych, np. historii w przeglądarce i zapisywanych
stron w logach firewalla. Chciałbym miec taki program, ktory czysci WSZYSTKIE informacje internetowe, ktore
zostawiam na komputerze, czy mozecie cos polecic?
Xahil
Mhh a jest wogle taki ? poniewaz jest wiele roznych firewalli to raczej ciezko zrobic 1 program ktory bedzie czyscil wszystkie informacje zbierane przez wszystkie programy. Generalnie najlepiej jest samemu sie zastanowic co wymaga czyszczenia i czyscic to recznie.
Ali
Potestowałem kilka programów do czyszczenia i znalazłem coś według mnie dobrego,
a do tego darmowego. Program nazywa się CCleaner można go pobrać stąd

Wprawdzie nie czysci wszystkiego, ale i tak sporo czyści. Można sobie powybierać
z listy co się chce czyścić dokładnie.

Na stronie, ktorej podałem wyżej jest więcej info o programie, ja podam najważniejsze:

System Windows oraz przeglądarki Internet Explorer i Firefox

- kasowanie tymczasowych plików internetowych
- czyszczenie historii odwiedzanych stron
- usuwanie ciasteczek (cookies)
- usuwanie ukrytych plików Index.dat
- czyszczenie lokalizacji ostatnio pobieranego pliku (Internet Explorer)
- czyszczenie zawartości kosza
- czyszczenie zawartości schowka systemowego
- usuwanie plików tymczasowych *.tmp
- usuwanie plików raportów *log
- czyszczenie listy ostatnio otwieranych dokumentów (w Menu Start)
- czyszczenie listy ostatnio uruchamianych programów (w Menu Start)
- czyszczenie historii Pomocnika Wyszukiwania Windows XP
- usuwanie zrzutów pamięci po zawieszeniu systemów
- inne...
Phaet
90% tego wszystkiego można usunąć ręcznie. Można bo po co.
Jak już mówiłem na innym forum: firewall sux, spyware rulez, Microsoft protects you when you sleep
No chyba, że boisz sie, że szef/rodzice zobaczą coś czego nie powinni zobaczyć wink.gif
w84u
Najlepszy z testowanych A1Click_Ultra_PC_Cleaner i nasz rodzimy Odkurzacz
Ali
CYTAT(Phaet @ 17.12.06 - 19:37) *
90% tego wszystkiego można usunąć ręcznie. Można bo po co.
Jak już mówiłem na innym forum: firewall sux, spyware rulez, Microsoft protects you when you sleep
No chyba, że boisz sie, że szef/rodzice zobaczą coś czego nie powinni zobaczyć wink.gif

No jasne że można, ale ile czasu na takie cos trzeba poswiecic.
A tu klikasz, pare sekund i wiekszosc masz wyczyszczone.
Tu nie chodzi o rodziców, ale wedlug mnie czyszczenie ciastek w przeglądarce ma swoje plusy
np to że niektore strony wymagają ich wyczyszczenia dla poprawnego wyswietlania się.
Tak samo reszta zbędnych śmieci zajmujących tylko miejsce na dysku.
yannet
CYTAT(Ali @ 10.12.06 - 17:40) *
witam

Przed dluzszy czas uzywałem programu System Mechanic i opcji "Ensure your privacy" ostatnio jednak coś
sie stało i program nie czysci mi wszystkich informacji internetowych, np. historii w przeglądarce i zapisywanych
stron w logach firewalla. Chciałbym miec taki program, ktory czysci WSZYSTKIE informacje internetowe, ktore
zostawiam na komputerze, czy mozecie cos polecic?

spróbuj tego jest dobry ...Steganos Internet Anonym Pro 7
bystry
CYTAT(Ali @ 17.12.06 - 10:47) *
Potestowałem kilka programów do czyszczenia i znalazłem coś według mnie dobrego,
a do tego darmowego. Program nazywa się CCleaner można go pobrać stąd

za tydzien-dwa kolejny twój post to jak podniesc system smile.gif
Taki czysciciel to raczej dla osob ktore wiedzą co czyscic a co pozostawić.Dwa razy sie zastanów zanim klikniesz delete.

KOD
- inne...

fajne info smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.