Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Który telefon
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Telefony, Palmy, Komórki
bartolus
Witam!
Chcę przedłużyć dotychczasową umowę w Plusie w promocji Godziny 55
link do regulaminu i cen aparatów: http://www.plusgsm.pl/promocje/abonament_w...sopodwajacz.pdf

Mam problem, który telefon wybrać.
Upatrzyłem sobie:
- motorola L7 - 199 zł,
- motorola V3 - 59 zł,
- SE K750i - 199 zł.

Telefon ma wygladać i służyć do tego do czego powinien czyli do dzwonienia i smsów, bateria powinna
"trzymać" kilka dni.
Do tej pory miałem tylko Nokie i do nich jestem przyzwyczajony jeśli chodzi o menu, ale niestety w tej
ofercie nie ma nic w rozsądnej cenie (Nokia 6233 za 699 zł mi nie pasuje ze względu na cenę :-)

Tak więc proszę o pomoc ze względu na jakość, możliwości i bezbolesną przesiadkę z Nokii.
Mogę ewentualnie przenieść numer do innej sieci, ale w ofertach Orange i Ery nie widziałem nic
lepszego z porównywalnym abonamentem (90 min za 55 zł, 66gr/min, 18gr/sms).
Pozdrawiam.
Nefar
Nie bardzo rozumiem okreslenie "wygladac". Jesli ma byc ladny i byc byle jaki to kup v3. Bo to szajs w ladnym opakowaniu.
bartolus
CYTAT(Nefar @ 27.12.06 - 20:10) *
Nie bardzo rozumiem okreslenie "wygladac". Jesli ma byc ladny i byc byle jaki to kup v3. Bo to szajs w ladnym opakowaniu.

Wyglądać nowocześnie. Niekoniecznie jak V.3

Pozdrawiam.
snow_man
Jestem niestety uzytkownikiem V3, z mojego doswiadczenia nie polecam zarowno V3 jak i L7 (bo to to samo wink.gif )....w tym wypadku to chyba tylko se jest godny uwagi...

Jezeli nie przeszkadz Ci kiepski soft, kiepski aparat itp to bierz V3 przynajmniej wyglada niezle wink.gif...
Xahil
Ja mam k750i i generalnie jestem zadowolony. Pare rzeczy jest lepszych niz w nokii, pare jest glupich (brak mozliwosci przypisania dzwonka sms do osoby, brak profili czasowych). Za to bateria potrafi wytrzymac kilka dni.
hibi
k750i to bardzo przyjemny telefonik, bateria trzyma 2-3 dni - oczywiście to zależy jak fon jest eksploatowany. Na początku miałem tylko problem z pisaniem smsów. Pamiętam jak pierwszy raz dostałem telefon do reki na imprezie to 1 eske dobre 45 minut pisałem laugh.gif Ale do wszystkiego można się przyzwyczaić, no i całkiem niezłe zdjęcia robi a lampe ma taką, że spokojnie za latarkę może robic tongue.gif
bartolus
CYTAT(hibi @ 28.12.06 - 10:43) *
Na początku miałem tylko problem z pisaniem smsów. Pamiętam jak pierwszy raz dostałem telefon do reki na imprezie to 1 eske dobre 45 minut pisałem laugh.gif

Aż tak się różni np. od Nokii? Co tam jest takiego dziwnego? Słownika nie używam więc jeśli chodzi o słownik to on nie będzie mi przeszkadzał respekt.gif
hibi
CYTAT
Słownika nie używam więc jeśli chodzi o słownik to on nie będzie mi przeszkadzał respekt.gif

No właśnie z obsługą słownika miałem problem biggrin.gif
Nefar
Rozni sie tym ze ma joystick ktory umiera i wiele innych gownianych rozwiazan. Odpadająca przednia częsc panelu pod wyswietlaczem, wycierajaca sie obudowa (srebrne czesci). Itd. Nic nie mam do tej firmy ale szczerze mowiac jak bedzie dalej robila taki chlam to zbankrutuje tak jak siemens. Z tego co widze tak naprawde dobre to ma 3 modele. W810, W710, W850. (standard, klapka i slide). Odnosze wrazenie, ze seria K to taka seria dla plebsu. Wystarczy popatrzec na K800. Sam wyglad powoduje odruch wymiotny.

Ja uznaje dwie firmy samsung i nokia. Nokia dlatego ze potrafi stworzyc telefon kultowy. (3310, 6310, E50) a samsung dlatego, ze robi najnowoczesniejszy sprzet. SE zawsze byl mega awaryjny, a wypuszczajac na rynek K300 przeszli samych siebie. Odsetek uszkodzonych to chyba za 75%. Bynajmniej tak wynika z moich obserwacji. Mam 4 takie telefony z czego 3 w serwisie. (2 wymiana joya, a w jednym uklad audio). Rewalacja. Ogolnie wg moich obserwacji Se wychodzi na najbardziej awaryjny zlom.

Byłbym zapomnial. Jednakze z 3 ktore napisales K750i jest najlepszym wyborem. Najbardziej zaawansowany technicznie.
v3=v500 tyle ze inna obudowa
L7 to samo co v3 ale w standardowej obudowie + karta pamieci (nie wiem po co)
CooLCubE
Ja mam Motorolę V3 od niedawna i jestem w miare zadowolony. Podoba się klapka (w sensie fakt, że telefon jest tak jakby "otwierany"), wszystkie nowoczesne bajery typu dzwonki Real Music (czy jakoś tak smile.gif), jest też aparat, który mimo tego że robi brzydkie zdjęcia czasem sie przydaje. Telefon fajnie jest dostosowany do układu twarzy. Chodzi o to, że jest złożony z dwóch skośnych co daje taki efekt że głośnik jest tam gdzie powinien, a jednocześnie nie trzeba głośno mówić bo mikrofon jest tuż przy ustach.
Gorzej jest jeśli chodzi o pisanie smsów. Mnie osobiście nie podoba się taka płaska klawiaturka i często mylę sie przy pisaniu. Ponaddto jako że jestem pechowcem to telefon często upada i okazało się że obudowa nie jest zbyt wytrzymała tongue.gif Nie żeby to był jakiś test, ale tak wyszło. Oczywiście mówimy tu o mnie czyli roztrzepanym nastolatku, który często robi rzeczy niezbyt przemyślane wink.gif

Sam zdecyduj wink.gif Ja bym chyba nie polecił, bo to jest telefon-bajer. Czytając opinie o dwóch pozostałych telefonach też bym wybrał SE.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.